Actie Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Kruidvat geeft om het milieu, voor jou en je kindje!


Wij willen een gezonde wereld, voor jou en je kindje!

Een wereld waarin we bedachtzaam omgaan met het milieu, dat willen we allemaal. Niet alleen voor onszelf maar meer nog voor onze kinderen. Door voor Kruidvat luiers en luierbroekjes te kiezen, maak je heel makkelijke een milieubewuste keuze. Want als enige grote luiermerk in Nederland zijn Kruidvat luiers gecertificeerd met het Europese EU Ecolabel. Dit keurmerk garandeert dat in de hele levenscyclus van de luiers de milieubelasting laag is. Onze leveranciers en wijzelf voldoen dat ook aan strenge milieueisen: van de leverancier van de grondstoffen tot aan de vervoerders van de luiers.

Wat betekent dat: EU Ecolabel?

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non food producten en diensten. Producten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, afval en verpakking. Het EU Ecolabel staat dus voor een lage milieubelasting tijdens de hele levenscyclus van het product, vanaf grondstoffen tot de afvalfase. Dit betekent dat ook de leveranciers van materialen, business partners en transporteurs die onze luiers vervoeren aan strenge milieu-eisen moeten voldoen. Het EU Ecolabel helpt consumenten dus bij het maken van een verantwoorde keuze van producten die een verminderde impact op het milieu hebben, zonder in te leveren op kwaliteit.


Dat betekent dat wij onze hoge kwaliteit luiers produceren op een zo duurzaam mogelijke manier. Het Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten controleert en garandeert dit. Producten met het label zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van water, energie, grondstoffen, verpakking en afval. Het staat dus voor een lage milieubelasting tijdens de hele levenscyclus van het product, vanaf grondstoffen tot de afvalfase. Ook leveranciers van materialen, business partners en transporteurs die onze luiers vervoeren voldoen aan strenge milieueisen. Als consument helpt dit keurmerk je bij het maken van een verantwoorde keuze voor producten met een verminderde impact op het milieu, zonder in te leveren op kwaliteit.Is er iets veranderd aan de luiers en luierbroekjes?

Bij het verkrijgen van het keurmerk hebben we zo min mogelijk veranderd aan onze luiers. De kwaliteit van onze luiers is nog net zo goed, er is aan de werking van de luier niets gewijzigd. Ook het absorptievermogen is nog net zo goed als voorheen, zowel overdag als ’s nachts. Ook het unieke rugelastiek sluit nog net zo goed aan. Het enige dat gewijzigd is, zijn de gekleurde materialen aan de binnenzijde van de luier en het gekleurde rugelastiek. Deze zijn vervangen voor witte materialen.

FSC label

Kruidvat luiers en luierbroekjes hebben ook het FSC-keurmerk. In 2011 was Kruidvat ook al het eerste luiermerk in Nederland met een FSC-keurmerk op alle luiers en luierbroekjes. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat het hout dat als grondstof voor de luiers wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dat betekent dat het leefgebied van planten en dieren beschermd wordt en dat de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders gerespecteerd worden. Daarnaast wordt het hout geoogst op een manier waarop het bos altijd zal blijven bestaan. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. En dat vinden wij belangrijk.

 


Kies je voor voor FSC-producten, dan betekent dit dat je direct bijdraagt aan de bescherming van wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Hier is een filmpje te zien met meer informatie over FSC.CO2 uitstoot

Je kunt er op rekenen dat Kruidvat de impact van de productie en het gebruik van luiers op het milieu nauwlettend in de gaten houdt. We kijken bijvoorbeeld naar de CO2-uitstoot tijdens de levenscyclus van onze producten, vanaf grondstoffen tot aan de afvalfase. Hierdoor zien we dat we de CO2-uitstoot substantieel hebben kunnen verlagen de afgelopen jaren:


•De CO2 footprint voor Kruidvat luiers is tussen 2009 en 2016 verminderd met 22%!


•De CO2 footprint voor Kruidvat luierbroekjes is tussen 2009 en 2016 verminderd met 23%!


Dit doen we bijvoorbeeld door de luiers steeds dunner te maken. De belasting op het milieu kan zo flink verminderd worden.


“Door te kiezen voor Kruidvat luiers en luierbroekjes draag je op een eenvoudige manier bij aan een duurzamere toekomst voor jou en je kindje. Baby blij, jij blij.”

Overtuig jezelf van de kwaliteit van Kruidvat luiers.

Wil je meer informatie over het gratis testen van onze Kruidvat Luiers, stuur een email naar infokks@kruidvat.nl o.v.v. Gratis Luiers testen. Vermeld daarbij het volgende: organisatienaam, je eigen naam, adresgegevens, aantal kindplaatsen, telefoonnummer en emailadres. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

 

Lees voor gebruik de bijsluiter.
Let op: Bij het ophalen en laten bezorgen van geneesmiddelen geldt een legitimatieplicht.

Wil je meer informatie over dit geneesmiddel?