background image
Actie Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Scheerschuim & Scheergel

Na het scheren wil je het liefste van een zacht en glad eindresultaat genieten. Daarom is het belangrijk om scheerschuim of scheergel te gebruiken. Hiermee verzacht je je haren, waardoor je makkelijker dicht op je huid scheert. Bij Kruidvat heb je de keuze uit allerlei soorten scheerschuim voor verschillende huidtypen en van verschillende merken. Maar welke scheercrème past het beste bij je huid?

Scheerschuim, scheergel of scheerzeep?

Over het algemeen zijn er drie soorten scheerproducten. Zo is er de traditionele vaste scheerzeep die je in tabletvorm koopt. Deze zeep vermeng je met heet water, waardoor je niet alleen je haren verzacht maar ook je poriën opent. Dat zorgt voor een extra glad resultaat. Scheerschuim is weer makkelijker in gebruik: je hoeft het product niet zelf op te schuimen, wat tijd scheelt. Scheergel moet je wel met je handen opschuimen. Dat betekent dat de gel je huid beter voedt en dat je er minder van nodig hebt.

Scheerschuim voor alle huidtypen

Wil je dat je huid zacht is na een scheerbeurt, dan is het belangrijk om scheerschuim te kiezen die bij je huid past. Heb je een droge huid? Kies dan voor een scheergel die verrijkt is met oliën, zodat je je huid voedt tijdens het scheren. Bij een gevoelige huid is het juist belangrijk om een scheergel met kalmerende ingrediënten uit te kiezen. Zo is scheercrème met aloë vera een goede keuze. Sommige soorten scheerschuim hebben zelfs een verkoelend effect waarmee je irritaties vermindert.