false
EllaOne Noodanticonceptie
  1. Home
  2. Zwangerschap
  3. Morning afterpil
  4. EllaOne Noodanticonceptie

EllaOne Noodanticonceptie

Productinformatie

Bij de ellaOne Morning-Afterpil heb je minder kans op zwangerschap dan bij andere morning-afterpillen. Dit komt omdat ellaOne zelfs op de 2 dagen voor ovulatie werkt. Dit zijn de 2 meest vruchtbare dagen.

Een morning-afterpil heeft tot doel een ovulatie (eisprong) uit te stellen, waardoor de eicel niet bevrucht kan worden door de spermacellen. Hierdoor voorkomt een morning-afterpil een zwangerschap. Een zwangerschap wordt dus niet afgebroken, maar voorkomen. Neem een morning-afterpil zo snel mogelijk in om de kans op een zwangerschap zo klein mogelijk te maken.

Met de nieuwe morning-afterpil ellaOne heb je minder kans op zwangerschap dan bij andere morning-afterpillen, omdat ellaOne zelfs de 2 dagen voor de ovulatie werkt. Dit zijn de 2 meest vruchtbare dagen.

De morning-afterpil is een geneesmiddel, dus er kunnen bijwerkingen optreden. Van de morning-afterpil wordt je echter niet onvruchtbaar en het is ook geen hormoonbom. Een morning-afterpil is nood-anticconceptie, te gebruiken na onbeschermde geslachtsgemeenschap. Een morning-afterpil kun je niet gebruiken als regulier anticonceptiemiddel.

RVG-UAD EU/1/09/522/001

Toepassingsvorm
tablet

EAN code: 8717185194395

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Een anticonceptiemiddel dat is bedoeld om zwangerschap na onbeschermde geslachtsgemeenschap of wanneer uw anticonceptiemethode heeft gefaald te voorkomen.

Dosering
1 tablet per keer

Maximale dosering
1 tablet per dag

Gebruiksadvies
binnen 5 dagen (120 uur) na onbeschermde geslachtsgemeenschap innemen

Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding
Overleg arts

Niet te gebruiken bij

Intolerantie bepaalde suikers, raadpleeg arts. Kan duizeligheid veroorzaken, pas op met besturen voertuig en/of bedienen machine. Niet i.c.m. bepaalde geneesmiddelen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Als u dit geneesmiddel niet tijdig na onbeschermde geslachtsgemeenschap gebruikt, dan bestaat het risico op ongewenste zwangerschap en verstoring van de menstruatiecyclus. Als u een andere behandeling wilt, laat dan binnen 5 dagen een koperspiraaltje (? morning-afterspiraaltje? ) plaatsen door een arts. De maximale termijn waarbinnen u - na onbeschermde geslachtsgemeenschap - deze pil moet innemen bedraagt maximaal drie dagen (72 uur) of vijf dagen (120 uur), afhankelijk van het soort pil.Gebruikt u geneesmiddelen tegen epilepsie, tuberculose of HIV, of kruidenmiddelen met Sint-janskruid? Neem dan het dubbele aantal tabletten en overleg zo spoedig mogelijk na inname van de morning-afterpil met uw arts.

Actief bestanddeel

Elke tablet bevat 30 mg ulipristalacetaat

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als u langer dan 72 uur geleden geslachtsgemeenschap heeft gehad. Als u meerdere keren in één menstruatiecyclus een morning-after-pil heeft gebruikt. Als u een chronische darmziekte heeft (bijvoorbeeld de ziekte van Crohn). Als u in het verleden een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt gehad. Als u een ontsteking aan de eileiders hebt gehad.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen.

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-5784382 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

Bestel- & bezorginformatie

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 21:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 21:00 uur Woensdag
Woensdag voor 21:00 uur Donderdag
Donderdag voor 21:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 21:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Gratis afhalen in een Kruidvat winkel: je kunt er ook voor kiezen om je bestelling gratis af te laten leveren bij een Kruidvat winkel bij jou in de buurt. Lees meer informatie over afhalen in een winkel
(Geldt niet voor iPhones).
Gratis retourneren in een Kruidvat winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Zwangerschap
  3. Morning afterpil
  4. EllaOne Noodanticonceptie
Kruidvat logo
back to top