BLOG Kruidvat

Welke vitamines en voedingssupplementen mag je nemen tijdens je zwangerschap?

Davitamon Zwangerschap

Davitamon mama, ter aanvulling op de voeding tijdens zwangerschap

Zwanger zijn is ontzettend bijzonder maar vooral ook heel erg spannend. Het is bijna niet te bevatten dat er in je buik een bevruchte eicel uitgroeit tot een compleet kindje. Wanneer je zwanger wilt worden is het al verstandig om je huidige levensstijl goed onder de loep te nemen, gezond te eten en te stoppen met alcohol en tabaksgebruik. Als je dan zwanger bent is dit helemaal belangrijk en dien je goed voor jouw lichaam te zorgen want een zwangerschap is een topprestatie. Je wilt nu extra goed voor jezelf en je baby zorgen. De behoefte aan vitamines en mineralen is in deze periode verhoogd, met name de behoefte aan foliumzuur. Leef en eet dus zo gezond mogelijk. Een speciaal op de behoefte van zwangere vrouwen afgestemde multivitamine met mineralen kan een goede aanvulling op de voeding zijn.

Davitamon Zwanger

Gezond eten tijdens de zwangerschap en gebruik van voedingssupplementen

Je lichaam heeft tijdens de zwangerschap een toegenomen behoefte heeft aan vitamines en mineralen. Belangrijk is dat je uiteraard heel gezond moet eten om in die behoefte te voorzien. Davitamon Compleet Mama is ter aanvulling op deze voeding en helpt extra vitamines en mineralen binnen te krijgen tijdens zwangerschap.

Je kunt er ook voor kiezen om Davitamon Compleet Mama Omega- 3 Visolie te gebruiken. Deze slimme 2-in-1 combinatie bevat naast vitamines en mineralen als extra toevoeging het omega-3 vetzuur DHA. DHA draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van de baby tijdens zwangerschap. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3 van 250 mg DHA en EPA.

Foliumzuur tijdens de zwangerschap & andere belangrijke vitamines

Je lichaam heeft extra behoefte aan foliumzuur en vitamine D tijdens de zwangerschap. Foliumzuur (vitamine B11)

draagt bij tot de vorming van de placenta en de groei van je kindje. Daarom adviseert de Gezondheidsraad om naast de voeding dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken tot de tiende week van je zwangerschap. Als je zwanger bent is het advies om elke dag 10 microgram vitamine D extra te slikken. Vitamine D helpt bij de celdeling en draagt bij aan het behoud van sterke botten. Davitamon Compleet Mama is volgens deze richtlijn samengesteld. Ook bevat ’Compleet Mama meerdere vitamines en mineralen zoals bijvoorbeeld vitamine B6, B12, D en de mineralen ijzer, koper en zink.

Wist je dat….?

  • Davitamon ook Foliumzuur met vitamine D3 Smelttabletten heeft, deze zijn geschikt bij kinderwens en zwangerschap.
  • Davitamon ook Mama Fit Tabletten heeft, een multivitamine met mineralen voor na de zwangerschap.
  • je absoluut niet voor twee hoeft te eten, maar wel als het ware twee keer zo goed zou moeten eten.
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Papa Diederik – Papa op Pad
close

Next

Waar of niet waar? Alles over de morning-afte...