background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Actie Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Anti-transpirant

     

Filter

Merken

Acties

Voor wie

Soort

Variant

Beoordeling

Maat en inhoud

Prijs

Assortiment

35 product(en) gevonden < 1 2 >

Producten per pagina20

Sorteer op: Hoogste beoordeling
35 product(en) gevonden
< 1 2 >
35 product(en) gevonden < 1 2 >

Producten per pagina20

Sorteer op: Hoogste beoordeling
35 product(en) gevonden
< 1 2 >
Transpireren, of zweten, doen we allemaal. Maar niet iedereen transpireert op dezelfde plek of in dezelfde mate. Een sportiever persoon heeft waarschijnlijk meer bescherming nodig dan iemand die liever op de bank kruipt met een film of serie. Dit verschil hoeft niet te liggen aan de mate van sportiviteit, maar dit kan ook persoonsgebonden zijn. Zo kan een gewone deodorant niet voor iedereen voldoende bescherming bieden en kunnen mensen behoefte hebben aan een betere bescherming. Hieronder lees je welke producten we bij Kruidvat hebben waarmee we jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.
 
Overmatig transpireren

Bij overmatige transpiratie zweet je meer dan gemiddeld en wellicht ook hevig wanneer je geen inspannende activiteiten uitoefent. Deze klachten kunnen zorgen voor ongemak of onzekerheid en daarom is het niet vreemd dat je dit zo gauw mogelijk wil verhelpen. Het overmatige transpireren kan voorkomen op diverse plekken over je lichaam. Dat verschilt weer per persoon. Iemand kan last hebben van overmatig zweten op het hoofd of onder de oksels, maar een ander kan juist ervaren dat de handen of voeten erg zweten.
 
Waarom zweet je (meer dan gemiddeld)?

Je gaat zweten doordat je lichaam je wil beschermen tegen oververhitting. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld aan het sporten bent, als je zenuwachtig bent voor een belangrijke toets of wanneer het warm weer is. Overmatig zweten ontstaat wanneer de zweetkliertjes die in je huid zitten meer zweet produceren dan dat je eigenlijk nodig hebt. Je lichaam is in werkelijkheid helemaal niet zo warm als dat het denkt.
 
Hoe kan een anti-transpirant mij helpen?

Anti-transpirant met aluminiumzouten zorgt ervoor dat de zweetkliertjes in je lichaam direct vernauwen. Deze laten dus minder zweet door, waardoor je minder gaat zweten. Let er wel op dat dit alleen werkt op de plek waar de anti-transpirant ook daadwerkelijk gesprayd is. Als een spray niet goed genoeg werkt, is het ook mogelijk om een anti-transpirant roller, stick of crème te gebruiken. Een anti-transpirant crème dient wel eerst goed droog te zijn na het aanbrengen. Laat ook eerst de huid rusten als deze kort daarvoor onthaard is. Dit kan anders tot ongewenste irritaties aan de huid leiden. Naast deodorant crèmes hebben we bij Kruidvat ook okselpads. Deze okselpads voorkomen zweetplekken onder de oksels en zorgen ervoor dat het zweet niet in je kleding terecht komt.