BLOG Kruidvat

Hoe vaak vervang jij je opzetborstel?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 01/08/2020
hoe-vaak-vervang-jij-je-opzetborstel---header2-

Hoe hou je je elektrische tandenborstel goed schoon?

Vervang jij je opzetborstel regelmatig of wacht je tot hij van ellende uit elkaar valt? Het is het beste om je opzetborsteltje elke 10 tot 12 weken te vervangen. Hier lees je waarom en vind je meer tips voor het goed onderhouden van je elektrische tandenborstel.

De beste tips voor het onderhouden van je elektrische tandenborstel

Als het goed is, gebruik je je elektrische tandenborstel twee keer per dag. Het is daarom belangrijk om goed voor hem te zorgen. Zo gaat hij langer mee en blijft hij hygiënisch schoon. Dit zijn onze beste tips:

  • Gebruik je je elektrische tandenborstel niet? Zet hem dan rechtop neer. Hierdoor kan hij goed aan de lucht drogen.
  • Let op dat je niet te hard poetst. Door te veel druk slijten de borstelhaartjes sneller.
  • Bewaar je opzetborstel niet in een afgesloten houder. Dit is vaak een broedplaats van bacteriën.
  • Ga je op reis? Neem je opzetborstel dan onderweg wel mee in een houder, het liefst met ventilatiegaten. Zo komt hij tijdens het reizen niet in aanraking met stof en bacteriën

Waarom moet je regelmatig je opzetborstel vervangen?

Met je elektrische tandenborstel verwijder je tandplak van je tanden. In deze tandplak zitten bacteriën. En deze bacteriën maken je opzetborstel elke keer een beetje viezer. Het is daarom belangrijk om je opzetborsteltje elke 10 tot 12 weken te vervangen.

Bloedend tandvlees

De zachte borstelharen van je opzetborstel reinigen je tanden voorzichtig. Naarmate je je opzetborstel vaker gebruikt, verliezen de haren hun stugheid. Ze maken dan minder goed schoon en je moet meer druk zetten. Dit vergroot de kans op:

  • Vorming van tandsteen: versleten borstelharen zijn minder effectief in het wegpoetsen van tandplak en voedselresten op je gebit en tandvlees dan een nieuwe opzetborstel. Waar tandplak blijft zitten, kan tandsteen ontstaan.
  • Tandvleesproblemen: restanten van tandplak en de vorming van tandsteen kunnen problemen met je tandvlees veroorzaken. Door je opzetborstel regelmatig te vervangen en voor een goede mondhygiëne te zorgen houd je je tandvlees gezond.

Daarnaast groeien er bacteriën op je tandenborstel. Uit onderzoek blijkt dat er soms wel een miljoen bacteriën tussen de borstelhaartjes zitten. Je afweersysteem kan hier goed tegen en daarom word je hier niet zo snel ziek van, maar het is toch wel een fijn idee om je opzetborstel regelmatig te vervangen.

Tip: de Oral-B CrossAction, FlossAction, 3D White en Precision Clean opzetborstels hebben de CleanMaximiser borstelhaartechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de groene borstelharen geel kleuren als het tijd is om de opzetborstel te vervangen.

Is je opzetborstel toe aan vervanging? Vind dan jouw perfecte match in Welke opzetborstel heeft jouw gebit nodig?

Ben jij benieuwd naar het hele assortiment met Oral-B elektrische tandenborstels en opzetborstels? Ga dan snel naar de website!

close

Previous

In deze 3 stappen creëer je een flawless skin...
close

Next

Reinigen van de vette huid met onzuiverheden