BLOG Kruidvat

Verzorgde nagels en handen, zo doe je dat

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 06/09/2017
Nagels verzorgen

De ultieme nagel- en handverzorgingsgids

Je handen zijn belangrijk. Je hebt ze altijd nodig en ze hebben het vaak zwaar te verduren. Ze kunnen wel wat verzorging gebruiken. Net zoals je nagels! Hier vertellen we je hoe je zelf voor een heerlijke thuismanicure zorgt. En we geven je tips voor het verzorgen van je nagels en handen.

Zorg voor je nagelriemen

Niet alleen je nagels, maar ook je nagelriemen hebben verzorging nodig. Zijn je nagelriemen uitgedroogd, dan zien je nagels er ongezond en bijna levenloos uit. Investeren in een goede nagelriemolie is daarom slim. Je vindt deze in handige pennen of in flesjes, bijvoorbeeld de Kruidvat Nail Oil Moisturizing. Stop de olie in je tas en gebruik hem liefst twee keer per dag. Zo houd je je nagelriemen gehydrateerd en beschermd. En voorkom je broze nagels.

Nagelriemen terugduwen

Als je je nagelriemen regelmatig terugduwt, zien je nagels er langer en verzorgd uit. Duw de nagelriemen bijvoorbeeld terug voor je je nagels lakt. Gebruik eerst een nagelriemolie of –crème en laat deze vijf tot tien minuten intrekken. De olie of crème verzacht de nagelriem. Duw de nagelriem terug met een bokkenpootje. Gebruik daarna een nagelriemenschaartje of –knippertje om uitstekende stukjes af te knippen. Hiervoor is het complete setje Kruidvat Professional Nagelriemknipper en Bokkenpootje erg handig. Nieuw is de Kruidvat Cuticle Softner Gel die het terugduwen van de nagelriemen makkelijk maakt maar ook je nagelriemen verzorgt.

Nagels vijlen

Verwijder alle resten nagellak, maak je handen schoon en pak de juiste nagelvijl. Een metalen vijl is niet zo goed voor je nagels. Het metaal is te agressief waardoor je nagels makkelijk scheuren. Je kunt beter gaan voor een nagelvijl met grit, zoals de Impulss Salon Nagelvijl. Grit is het korrelvormige materiaal op de vijl, dat lijkt op schuurpapier. Je kunt je nagels in diverse vormen vijlen. Kies een vorm die het beste bij jou past:

nagels vijlen
  • De meest gebruikelijke nagelvorm is rond. Door deze vorm lijken je vingers en nagels langer. De randen zijn afgerond en de bovenkant is een afgeronde punt.
  • De ovale vorm is ideaal voor korte nagels.
  • Bij korte nagels kun je ook een vierkant model kiezen. Hierbij is de bovenkant licht gebogen, maar zijn de zijkanten recht.
  • Als je een breed nagelbed hebt, is de zogenaamde squoval een goede vorm. Deze vorm is minder recht dan de vierkante vorm, maar niet zo gebogen als de ovale vorm.
  • Heb je van nature lange nagels? Probeer dan eens de gewaagde stilettovorm. Beide kanten zijn recht en komen in een punt in het midden van de nagel samen. Durf jij het aan?

Heb je je favoriete vorm gekozen? Zorg dan dat je nagels goed droog zijn. Begin met vijlen van buiten naar binnen. Vijl altijd in één richting om scheuren te voorkomen. Zet niet te veel druk want dat kan je je nagels beschadigen. Na het vijlen kun je je nagels lakken. Bekijk alles over nagels lakken en de meest geschikte nagellak.

Tips om je handen te verzorgen

Je handen hebben het vaak zwaar en drogen snel uit. Maar met de tips hieronder hou je mooie, verzorgde handen:

  • Water droogt je handen uit. Gebruik daarom huishoudhandschoenen bij het afwassen. Niet charmant, wel heel effectief!
  • Gebruik één tot twee keer per week een handscrub om dode huidcelen te verwijderen. Wij vinden zelf de Kruidvat Scrub Handzeep in de handige pompflacon erg fijn.
  • Smeer je handen regelmatig in met een hydraterende handcrème. Zorg dat je altijd een tube handcrème bij je hebt.
  • Gebruik af en toe ’s nachts een speciale intensieve handcrème. Je versterkt het effect van de crème door katoenen handschoenen te dragen terwijl je slaapt. Dan kan de crème zijn werk extra goed doen. Nieuw is ons Kruidvat Hand & Nail Serum met aloë vera en glycerine, voor je handen én nagelriemen.
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Nieuw bij Kruidvat: Simple gezichtsverzorging
close

Next

Belang van smeren – Expert Dermatoloog