BLOG Kruidvat

Welke vitaminen zijn goed voor je haar en nagels?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 21/12/2022

Mooi glanzend haar en sterke nagels? Dat wil toch iedereen! Daarom verzorg je je haar en nagels goed, ga je regelmatig naar de kapper en misschien wel naar de nagelstyliste. Maar wist je dat vitaminen en mineralen ook belangrijk zijn voor je haar en nagels? Door gezond te eten zorg je ervoor dat je alle beautyvitaminen en -mineralen binnenkrijgt. Niet voor niets zeggen ze: echte schoonheid komt van binnenuit. Ontdek hier welke vitaminen en mineralen goed zijn voor je haar en nagels!

Vitaminen en mineralen voor je haar

Vitamine B8 is goed voor je haren en houdt ze sterk. Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar. Wij zetten op een rij waar deze voedingsstoffen in zitten en wat ze precies doen voor je haar en nagels.

Vitamine B8

Wat doet vitamine B8?

Deze vitamine houdt je haar sterk en draagt bij aan het behoud van glanzend haar.

Waar zit vitamine B8 in?

Vitamine B8 zit in eieren, melk, noten, soja en pinda’s.

Koper

Wat doet koper?

Koper draagt bij aan een normale pigmentatie van het haar.

Waar zit koper in?

Koper zit in zeevis, oesters, mosselen, noten, granen, groenten, fruit en cacao.

Mineralen voor je haar én nagels

De mineralen zink en selenium houden je haar sterk en zijn ook goed voor je nagels. Wij leggen uit waar deze mineralen inzitten en wat ze doen voor je haar en nagels.

Selenium

Wat doet selenium?

Dit mineraal:

  • is goed voor je haar en de conditie van je haar.
  • draagt bij aan het behoud van je nagels.

Waar zit selenium in?

Selenium zit in vis, lever en paranoten.

Zink

Wat doet zink?

Dit mineraal:

  • is goed voor je haar en draagt bij aan het behoud van een normale haargroei.
  • is goed voor je nagels.

Waar zit zink in?

Zink zit in vis, vlees, bruinbrood, zuivel, peulvruchten en rijst.

Aanvulling op je voeding: supplementen voor je haar en nagels

Gezonde en gevarieerde voeding kan van binnenuit helpen met de verzorging van je haar en nagels. De vitaminen en mineralen die je hierdoor binnenkrijgt, ondersteunen je lichaam. Wil je je voeding aanvullen met een supplement? Dan zijn er verschillende supplementen die speciaal zijn ontwikkeld voor je haar en nagels waar je uit kunt kiezen.

Kruidvat Huid, Haar en Nagels Tabletten bijvoorbeeld bevatten vitamine B2 en biotine (vitamine B8), die de normale huid ondersteunen. Selenium en zink zijn goed voor de conditie van je haar en voor je nagels.

Wil je vooral graag je haar sterk en glanzend houden? Dan kun je kiezen voor Kruidvat Haar vitaal Tabletten of Oh My Hair Gummies. Deze supplementen bevatten biotine (vitamine B8), dat bijdraagt aan de normale haargroei en het behoud van sterk en glanzend haar.

Lucovitaal Huid, Haar en Nagels bevat onder andere biotine (vitamine B8) en zink. Deze voedingsstoffen zijn goed voor je nagels en voor het behoud van een normale huid en glanzend haar. Ook bevat Lucovitaal Huid, Haar en Nagels koper, dat een normale pigmentatie van je huid ondersteunt. Tot slot zit er selenium in dat goed is voor je haar en nagels.

Dus wil je mooi glanzend haar en sterke nagels? Vergeet dan niet je haar en nagels van binnenuit te verzorgen! Door gezonde en gevarieerde voeding zorg jij ervoor dat je de vitaminen en mineralen die je nodig hebt binnenkrijgt. Wil je je voeding toch aanvullen met supplementen? Kies dan een van de bovenstaande supplementen en laat de conditie van je haar en nagels verbeteren.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Pseudokroep (valse kroep) bij baby’s: dit wil...
close

Next

Vitamine D: alles wat je erover moet weten!