Kruidvat Blog

Tips voor mooie nagels

producten nagelverzorging voor mooie nagels

Verzorgde nagels zien er prachtig uit. Het goed verzorgen van je nagels is niet alleen van belang om mooie nagels te krijgen, het zorgt er ook voor dat je nagels gezond en sterk worden. Ontdek hier hoe jij mooie en sterke nagels kunt krijgen!

Nagelverzorging

Je nagels beschermen de uiteinden van de zenuwen in je vingertoppen en tenen. Dankzij je nagels stoot je de gevoelige huid op je vingertoppen en tenen minder snel. Dat bespaart je veel pijnlijke momenten! Sterke en gezonde nagels bieden de beste bescherming. Goede nagelverzorging is daarom een must.

Hoe verzorg je je nagels?

Je handen zijn belangrijk. Je hebt ze altijd nodig en daardoor hebben ze het vaak zwaar te verduren. Ze kunnen wel wat verzorging gebruiken, inclusief  je nagels! Mooie nagels krijg je in drie stappen:

  1. Nagelriemen terugduwen
  2. Nagels knippen
  3. Nagels vijlen

Stap 1: nagelriemen terugduwen

Niet alleen je nagels, maar ook je nagelriemen hebben verzorging nodig. Als je je nagelriemen regelmatig terugduwt, zien ze er langer en meer verzorgd uit. Breng eerst een nagelriemolie of –crème aan om je nagelriem te verzachten. Laat deze vijf à tien minuten intrekken. Duw je nagelriem vervolgens terug met een bokkenpootje. Knip de uitstekende stukjes af met een nagelknipper.  

Tip: heb je geen nagelriemolie in huis? Gebruik dan olijfolie.

Stap 2: nagels knippen

Je nagels beschermen de topjes van je vingers en tenen. Ze groeien elke dag een klein beetje. Je teennagels groeien langzamer dan je vingernagels. Als je nagels te lang worden, scheuren ze sneller en krijg je last van vervelende haakjes. Wanneer je je nagels niet op tijd knipt, loop je ook het risico op een ingegroeide nagel. Hoog tijd om aan de slag te gaan! 

Nagels knippen is geen rocket science. In slechts een paar simpele stappen geniet je van mooie nagels:

  1. Laat je nagels een paar minuten in water weken. Dit maakt ze zachter en je kunt ze dan makkelijker knippen. Een goed moment om je nagels te knippen is direct na het douchen. Je nagels zijn dan het zachtst.
  2. Knip een deel van het bovenste, witte randje van je nagel af.
  3. Van nature hebben je nagels een iets ovale vorm. Knip je nagels daarom eerst recht af en rond ze daarna aan de zijkanten iets af met het knippertje of schaartje. Zo krijg je de perfecte vorm en voorkom je scheurtjes. Door je nagels netjes af te knippen, voorkom je pijnlijke ingegroeide nagels.

Tip: een nagelknippertje is geschikt wanneer je dezelfde vorm nagel wilt behouden. Wil je graag een nieuw model? Gebruik dan een nagelschaartje.

Stap 3: nagels vijlen

Het vijlen van je nagels zorgt ervoor dat scherpe randjes en hoekjes verdwijnen. Let er op dat je, voordat je begint met vijlen, de restjes nagellak verwijdert en je handen goed schoonmaakt. Wanneer je je handen schoon en droog hebt gemaakt, kun je beginnen met vijlen. Dit doe je door van binnen naar buiten te vijlen om scheurtjes te voorkomen. Een zigzaggende beweging is één van de veel gemaakte fouten bij het vijlen.

Tip: het soort vijl dat je gebruikt, maakt ook een groot verschil. Een metalen vijl is niet zo goed voor je nagels, omdat deze te agressief is. Gebruik liever een nagelvijl met grit.

Hoe krijg je sterke nagels?

Wil je mooie nagels? Dan is het belangrijk dat je nagels sterk zijn. Nagelverzorging speelt een grote rol hierin, maar er zijn nog een aantal andere factoren die zorgen voor sterke en mooie nagels:

  1. Voeding
  2. Supplementen
  3. Stoppen met nagelbijten 
  4. Gezonde nagellak en nagellakremover

Tip 1: voeding voor je nagels

Voeding is een kernonderdeel van onze gezondheid en daarmee ook de sleutel tot sterke en mooie nagels. Vitamines en mineralen voor nagels, zoals biotine, zink en calcium, zorgen voor sterke nagels. Daarbij is het binnen krijgen van voldoende proteïne en antioxidanten van belang. Dit doe je door bijvoorbeeld eieren, kip of vis te eten.

Tip 2: supplementen voor sterke nagels

Sommige stoffen worden van nature niet goed opgenomen door je lichaam, waardoor een supplement je nagels een flinke boost kan geven. Denk hierbij aan een vitaminesupplement van biotine of supplement met silicium. Je nagels worden dan harder en breken minder snel af.

Tip 3: stoppen met nagelbijten

Het is een open deur, maar nagelbijten is niet goed voor je nagels. Ze kunnen hierdoor scheuren, maar er zitten meer nadelen aan nagelbijten. Zo kun je er ook wondjes van krijgen in je mond. Let er ook op dat je niet aan de loshangende velletjes van je nagels trekt. Dit maakt je nagels ook kwetsbaarder.

Tip 4: gezonde nagellak en nagellakremover

Nagellak kan schadelijk zijn voor je nagels. Er zitten namelijk chemische stoffen in die niet goed zijn voor de gezondheid. Wanneer je regelmatig nagellak draagt, kunnen je nagels verkleuren waardoor ze er gelig uit komen te zien. Lak je nagels daarom met gezonde nagellak. Deze bevatten vitamines en verzorgende oliën, waardoor je nagels langer mooi blijven. 

Ben jij je nagellak zat en wil je de kleur eraf halen? Gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Aceton is een oplosmiddel dat gebruikt wordt voor het verwijderen van verf en lijm. Dit maakt het een vrij agressieve stof die ervoor zorgt dat je nagels uitdrogen en scheuren. Daarbij kan aceton ook voor een gele uitslag zorgen op je nagels.

Tip: verwijder gele aanslag van je nagels door ze te weken in warm water met een paar lepels pure kamille.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Kerst make-up: jouw look voor de feestdagen
close

Next

In 1 stap mooi jezelf met Maybelline