BLOG Kruidvat

31 weken zwanger: de week van de schattige kleertjes

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

31 weken zwanger alweer: het aftellen kan nu langzaam beginnen! Ook voor je baby, want in je buik wordt het steeds krapper. Kopje duikelen kan hij of zij bijvoorbeeld al niet meer. Weet je al wat je kindje aan krijgt na de geboorte? Nee? Dan is het nu de hoogste tijd om schattige kleertjes te shoppen!

Je baby in deze week:
Zo groot als een Midi Luiers ValuePack


Nu bewegen wat moeilijker wordt in de krappe buik, houdt je baby zich met andere dingen bezig. Het hoofd draaien, op de vingers zuigen en gezichten trekken bijvoorbeeld. Ook oefent je kleine flink met ademen en slikken. En, heel schattig: hij of zij heeft af en toe de hik. Behalve de hik voel en zie je ook andere dingen aan je buik, zoals een gekke bobbel. Dat is waarschijnlijk een schouder of een voet. Maak je hier geen zorgen over, want het laat alleen maar zien dat je kindje actief en gezond is!

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Tijdens je zwangerschap worden de wanden van je bloedvaten slapper. Daar voel je niets van, maar je merkt soms wel de gevolgen. Zo kan er stuwing ontstaan in je onderlijf, wat leidt tot aambeien of spataders. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Beweeg daarom regelmatig en verander vaak je houding om dit te voorkomen.

Een ander vervelend kwaaltje zijn lekkende borsten. Je lichaam maakt namelijk alvast moedermelk aan, die meestal dik en gelig is. Dat kunnen een paar druppels zijn of wat meer. Ben je bang voor vlekken in je kleding? Gebruik dan zoogkompressen. Die zitten ook nog eens comfortabel. Maar wat zijn dan de beste zoogcompressen?

Tip voor daddy

Je vrouw of vriendin heeft waarschijnlijk al een vluchttas klaarstaan, want het kan natuurlijk zomaar dat jullie baby eerder komt. Heb je al gedacht aan jouw tas voor in het ziekenhuis? Een bevalling kan lang duren, dus neem bijvoorbeeld je telefoonoplader en schone kleding mee. Het is vaak fris in een ziekenhuis, dus pak ook een vest of trui in. Zo zijn jullie allebei goed voorbereid!

Debbie vertelt – debbiedhillon

“Wat ging ze tekeer in mijn buik. Mijn buik stond 9 van de 10 keer in allemaal gekke vormen omdat mevrouw allemaal gekke bewegingen aan het doen was. Die bewegingen waren niet altijd een pretje. Soms voelde het alsof de binnenkant van mijn buik bont en blauw was. Maar door alle bewegingen kreeg ik wel continu de bevestiging dat alles goed ging met mijn dochtertje. Wat stiekem het fijnste gevoel ooit was. 

Nu mis ik haar bewegingen in mijn buik. Hoe cliché het ook klinkt. Probeer er ook echt van te genieten, want voordat je het weet is je kleintje eruit en ga je het gevoel in je buik missen. Net als ik nu doe.

Ik kreeg steeds meer nesteldrang. Alle kleertjes die ik al in huis had, had ik allemaal gewassen en kregen al een plekje in het babykamertje. Ik vond het heerlijk om lekker bezig te zijn in het kamertje. Het gevoel dat in dat babybedje straks een minimensje zou liggen, zo bijzonder! Het geboortepakje voor mijn dochtertje heb ik volgens mij wel iets van 5 keer veranderd. En de vluchttas heb ik wel 100 keer gecheckt. Je kan maar nooit genoeg bij je hebben dacht ik maar.”

Tijd om kleertjes te shoppen!

Heb je wat afleiding nodig van al die stomme zwangerschapskwaaltjes? Niets is zo leuk als schattige babykleertjes shoppen. Zorg bijvoorbeeld voor een leuke outfit na de geboorte, zoals een romper. Vergeet ook de sokjes en een schattig mutsje niet. Je weet natuurlijk niet precies welke maat je kindje straks heeft, dus haal meerdere outfits in verschillende maten. Dan zit je altijd goed!

Ben je benieuwd naar al onze babykleding? Bekijk dan het hele assortiment!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

30 weken zwanger: de week van de nesteldrang
close

Next

32 weken zwanger: de week van de laatste lood...