BLOG Kruidvat

32 weken zwanger: de week van de laatste loodjes

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

32 weken zwanger betekent dat de laatste loodjes zijn aangebroken. Je telt niet alleen af naar de geboorte van je kleine, maar ook naar je zwangerschapsverlof. Nu je buik steeds meer in de weg zit, ben je blij dat je straks even niet hoeft te werken. Hieronder lees je fijne tips om het nog even vol te houden!

Je baby in deze week:
Zo groot als een Midi Luiers Jumbopack


Je baby is eigenlijk al helemaal klaar en kan inmiddels buiten de baarmoeder overleven. Al is het natuurlijk het beste als hij of zij nog een aantal weken blijft zitten. Wist je dat je kindje tussen nu en 40 weken zwangerschap nog 2 keer zo zwaar wordt? Dat extra gewicht bestaat vooral uit vet. Dat heeft je kleine nodig als hij of zij na de geboorte bijvoorbeeld een infectie oploopt. Dankzij het vet kan je kindje dan wat hebben. Het zorgt daarnaast dat de huid niet meer doorzichtig is. En buiten dat staat dat babyvet natuurlijk heel schattig!

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Niet alleen jij, maar ook je lijf is zich aan het voorbereiden op de komst van je baby. Dat betekent dat je steeds vaker oefenweeën krijgt, oftewel harde buiken. Die voelen als een soort kramp, terwijl je buik keihard is. Je hoeft er niet van te schrikken, want het is helemaal normaal. Met harde buiken bereidt je baarmoeder zich alvast voor op de bevalling. Het is dus niet het begin van je bevalling. Heb je veel harde buiken? Doe het dan wat rustiger aan. Ze komen namelijk vaker als je te druk bent.

Let wel op dat de harde buiken onregelmatig blijven komen. Dus de ene keer zit er een half uur tussen, de andere keer maar 10 minuten. Als ze wel regelmatig komen, zijn het waarschijnlijk echte weeën. Bel in dat geval altijd je verloskundige.

Wil je meer weten over harde buiken? Lees dan Wat zijn harde buiken tijdens je zwangerschap en wat doe je eraan?

Tip voor daddy

Gaat je partner thuis bevallen? Haal dan alvast klossen in huis om jullie bed op te hogen. Van de arbowet moet het bed namelijk 80 centimeter hoog zijn. Zo hoeft de verloskundige niet te diep te bukken als ze je vrouw of vriendin helpt bij de bevalling. Als je ze bij een thuiszorgwinkel haalt, dan vergoedt je zorgverzekering de klossen.

La vie Sanne – Type vrouwen en de vluchttas

Het einde van je zwangerschap nadert. Heb jij je vluchttas al klaar staan? En wat moet er eigenlijk allemaal in zitten? La Vie Sanne laat het je zien.

Tips om het nog even vol te houden

Op je werk ben je druk bezig om alles over te dragen voor je zwangerschapsverlof, terwijl je buik steeds zwaarder wordt. Nog even volhouden! Dat lukt het beste als je jezelf rust gunt. Met deze tips kom je de laatste weken door:

  • Kijk een leuke serie. Een hilarische comedy bijvoorbeeld, waarbij je even niet hoeft na te denken
  • Houd een powernap. Heb je even niets te doen? Kruip lekker in bed en doe een dutje!
  • Laat je partner je masseren met lekkere massageolie. Dan sla je 2 vliegen in 1 klap: jullie hebben een fijn moment samen en jij voelt je helemaal ontspannen met een massage!
  • Neem uitgebreid de tijd voor een bad of douche. Zorg niet alleen voor heerlijk bad- of doucheschuim, maar ook voor een lekkere scrub, bodylotion en een gezichtsmasker. Dan kun je er weer even tegenaan!

Ben je op zoek naar lekkere bad- en doucheproducten? Bekijk dan ons hele assortiment!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

31 weken zwanger: de week van de schattige kl...
close

Next

33 weken zwanger: de week van het maagzuur