BLOG Kruidvat

Wat zijn de beste zoogcompressen voor jou?

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 22/05/2018
Zoogcompressen

De beste zoogcompressen voor mama’s

Je bent pas bevallen en geeft borstvoeding? Of je bent zwanger en van plan om borstvoeding te geven? Dan heb je zoogcompressen nodig. Eén van de kleine ongemakken van borstvoeding is namelijk dat je borsten kunnen lekken. We vertellen je hier meer over zoogcompressen of borstcompressen en welke soorten er zijn.

Wat doen zoogcompressen?

Als je borstvoeding geeft gaan je borsten een beetje lekken. Er zal af en toe wat melk uit je borsten komen, ook als je niet aan het voeden bent. Ook tijdens de voeding is het heel normaal dat de borst waaruit je baby op dat moment niet drinkt, gaat lekken. Zoogcompressen vangen deze melk op en zorgen dat je geen melkvlekken in je kleding krijgt. Want daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Zoogcompressen zorgen er voor dat je je fris blijft voelen.

Zoogcompres

Hoe gebruik je zoogcompressen?

De meeste (wegwerp)zoogcompressen plak je in je bh met een plakstrip of kleefstrip die het zoogcompres op zijn plaats houdt. Zoogcompressen moet je regelmatig vervangen.

Welke zoogcompressen zijn er?

Kruidvat heeft zowel wegwerpzoogcompressen, zoals Kruidvat Mama Protection Zoogkompressen als wasbare zoogcompressen zoals Medela Wasbare Zoogkompressen.

De wegwerpzoogcompressen gooi je na gebruik gewoon weg. De meeste vrouwen kiezen hiervoor, vanwege het gemak. De wasbare zoogcompressen kun je wassen. Moeders kiezen hier vaak voor vanwege het milieu. Het wassen moet je wel een beetje organiseren, zodat je altijd voldoende compressen bij de hand hebt.

Waar moeten zoogcompressen aan voldoen?

  • ze moeten zacht zijn;
  • ze moeten vocht goed absorberen;
  • ze moeten van ademend materiaal zijn;
  • als je ze draagt moeten ze zo onzichtbaar mogelijk zijn.

Tips

  • Zorg dat je voldoende zoogcompressen in huis hebt. Niets vervelender dan lekkende borsten en niets bij de hand hebben!
  • Ga je op pad? Neem voldoende zoogcompressen mee. Stop ook een extra bh , boven- en onderkleding in je tas. Jou kan niets meer gebeuren.
  • Wil je liever puur natuur zonder bh en zoogcompressen slapen? Zorg dat je op een handdoek ligt die eventuele lekkage opvangt. Dit is vooral een goed plan als je last hebt van tepelkloven.

Meer weten over borstvoeding? Lees hier alles wat je moet weten over borstvoeding.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Zo voorkom en behandel je tepelkloven
close

Next

Zwemmen met je baby? Vergeet de zwemluier nie...