BLOG Kruidvat

27 weken zwanger: de week van de uitzetlijst

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Met niet al te veel weken meer op de teller is nu het moment om aan je babyuitzet te denken. Wat heb je allemaal nodig? Je baby begint nu echt groot te worden. Ga dus snel de stad in, want binnenkort heb je vast geen puf meer om te gaan winkelen.

Je baby in deze week:
zo groot als een NewBorn Small Luiers Jumbopack


De verhoudingen van je baby waren eerder nog niet kloppend. Het hoofdje was veel groter dan het lijfje. Op dit moment is je baby wél helemaal in verhouding. Aan de lengte verandert niet veel meer, maar het gewicht daarentegen… Je kindje wordt nog minimaal 4 (!) keer zo zwaar. Geen wonder dat de laatste weken van je zwangerschap veel van je vragen. De kleine houdt er nu al een ander slaapritme op na dan jij. Overdag slaapt hij of zij door jouw bewegingen en ‘s nachts houdt de kleine jou wakker.

 alt=

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Slapen gaat niet zo soepeltjes als eerst. Het is lastiger om een fijne slaaphouding te vinden. En als je die eindelijk hebt gevonden, houden andere zaken je wakker. Je kleine beweegt hevig, de kramp schiet in je kuiten of je blijft maar denken aan de nieuwe, spannende tijd die eraan komt. Met een (voedings)kussen tussen je benen lig je alvast iets comfortabeler. Een middagdutje kan ook wonderen doen.

Je borsten maken zich al vanaf de eerste weken van de zwangerschap klaar om je kindje eventueel te kunnen voeden. Eerst merkte je dat vooral doordat ze pijn deden en aan een nieuwe cupmaat. Vanaf nu kan er gelige vloeistof uit je tepels komen. Dit is de allereerste moedermelk, ook wel colostrum. Dit zegt helaas niets over je latere melkproductie. Een gouden goedje is het zeker. Het zit vol voedingsstoffen die je kleine beschermen tegen infecties en het zorgt dat je baby de eerste (zwarte) ontlasting snel kwijt is. Weetje: de grootte van je borsten zegt niets over of je straks borstvoeding kunt gaan geven. Ook met kleine boobies is het mogelijk.

Tip voor daddy

Met zo weinig nachtrust waardeert je lief het als je wat vaker je handen uit de mouwen steekt. Koken, klussen in de babykamer of iets anders in het huishouden. Allemaal top!

Papa Sjenkie vertelt – papa_sjenkie

27 weken zwanger!

Wij zijn nu voorbij de 24 weken, voorbij het moment dat de baby levensvatbaar is. Dit voelt voor mij als een opluchting. Ik voel me ontspannen,  gerust en maak zelfs flauwe geintjes naar mijn vrouw, al moet zij iedere keer niet te hard gaan lachen vanwege haar groeiende buik.

Iedere avond neem ik nog een moment om een gezellig gesprek aan te gaan met de buik van mijn vrouw. Ondanks dat de gesprekken nergens over gaan, weet ik dat de baby mijn stem wel hoort en daar rustig van kan worden.

Nu mijn vrouw 27 weken zwanger is zie ik haar meer en meer last krijgen van harde buiken en hogere suikerwaarde (vanwege haar diabetes type 1). Op een gegeven moment raken haar waardes zo erg ontregeld dat ze voor de zekerheid in het ziekenhuis moet blijven.

Eenmaal weer thuis kreeg mijn vrouw het advies om te stoppen met werken en vooral rust te nemen. Zo zal ze meer uitgerust zijn richting de laatste fase van haar zwangerschap. Nu gaan wij ons beetje voor beetje richten op een uitzetlijst, kinderkamer en onze vluchttas. Wij willen ons natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden op wat ons te wachten staat.

Het begint nu wel heel dichtbij te komen…

Deze babyuitzet heb je echt nodig

Welke spullen heb je écht nodig tijdens de eerste weken met je new born? Er zijn hele uitzetlijsten voor opgesteld. Uiteindelijk telt wat goed voelt en heeft je kindje vooral passende babykleding, voeding, luiers en heel veel liefde nodig. Toch een houvast? Met deze Kruidvat Kraamlijst weet je wat je de eerste weken in huis moet hebben. Omdat de kleine eerder kan komen en jij er de laatste weken minder makkelijk op uit gaat.

Een groot deel van je babyuitzet koop je gewoon bij Kruidvat. Zo hebben we een uitgebreid assortiment babyverzorging en verschillende babyaccessoires.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

26 weken zwanger: de week van de spierpijn
close

Next

28 weken zwanger: de week van het kraampakket