BLOG Kruidvat

Waarom Bepanthen een absolute aanrader voor je babyuitzet is

Read time: 1 minute
Posted on: 12/09/2018
baby kind bepanthen

Bepanthen, een must have op de commode en in de luiertas

Is er een kleintje op komst? Dan wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op de verzorging van je baby. Ook jouw huid kan tijdens de zwangerschap wel wat ondersteuning gebruiken. Wil je weten wat Bepanthen doet voor de huid van baby én mama? Lees dan verder.

Rode billetjes en huiduitslag

Heeft je kindje luieruitslag? Dan is het niet alleen belangrijk om zijn huidje te helpen herstellen, maar ook om het te beschermen. Wist je dat er een product bestaat dat beide dingen combineert: Bepanthen Baby Zalf. Deze is verkrijgbaar in een grote 100 ml-tube voor thuis of een handige 30 ml-tube voor onderweg.

Je verschoont de luier regelmatig en je reinigt de billetjes van je baby mild. Maar je kunt meer doen om het geïrriteerde huidje van je baby zo snel mogelijk rustig te krijgen. Breng na iedere verschoning een dun laagje Bepanthen Baby Zalf aan op de huid. De zalf beschermt de huid met een doorzichtig laagje, zonder haar af te sluiten.

Heb je wel eens van dexpanthenol gehoord? Dit ingrediënt zit in Bepanthen Baby Zalf en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. De zalf bevat verder geen parfum, kleurstoffen, conserveermiddelen of parabenen.

Verzorging en verzachting van tepels

Bepanthen Baby Zalf is daarnaast ideaal voor het verzorgen en verzachten van je tepels. Tijdens de borstvoeding kunnen er ruwe of schrale plekjes aan je tepels ontstaan. Laat na iedere voeding je tepels drogen aan de lucht en breng daarna een laagje Bepanthen Baby Zalf aan. Veeg voor het voeden eventuele restjes zalf weg: wassen is niet nodig.

sfeerbeeld-def

Ondersteuning van de tere babyhuid

De huid van je baby is nog niet helemaal volgroeid en is daarom gevoelig voor invloeden van buitenaf. Gebruik de zalf ook om de tere babyhuid te ondersteunen en te verzachten: denk hierbij aan schrale of geïrriteerde ellebogen, huidplooitjes, handjes of knietjes.

Zwangerschapsstriemen

Ben je zwanger? Je kunt dan te maken krijgen met zwangerschapsstriemen. Striae ontstaat wanneer de huid snel uitrekt.

Droge en/of geïrriteerde huid?

Is je eigen huid snel droog en geprikkeld? Verzorg, verzacht en verfris haar dan met Bepanthen Verzorgende Crème . De crème ondersteunt het natuurlijke huidherstel. De crème is zeer geschikt voor je gezicht, handen, benen en voeten.

close

Previous

Extra vitamines tijdens en na je zwangerschap...
close

Next

Baby op komst? Check de handige kraamlijst