BLOG Kruidvat

10 weken zwanger: de week van de manicure

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Mijlpaal: een kwart van je zwangerschap zit erop. Het einde van de vermoeidheid is bijna in zicht en ook de zwangerschapsmisselijkheid neemt in de meeste gevallen snel af. Naast veranderingen in je haar en huid, verandert waarschijnlijk ook de conditie van je nagels. Die kunnen wel wat extra aandacht gebruiken!

Je baby in deze week:
Zo groot als een flessenspeen


Deze week ontstaan twee onmisbare onderdelen voor je baby: de placenta en de navelstreng. Het embryo krijgt voeding via de navelstreng en dat is te merken! De kleine ontwikkelt zich in hoog tempo en groeit zo’n 2 centimeter per week. Die groeispurt duurt nog tot week 16. Daarna gaat alles in een lagere versnelling. Omdat de hersenen en het ruggenmerg al aangelegd zijn, kun je nu stoppen met foliumzuur. Maar dit blijven slikken kan ook geen kwaad.

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Je kindje maakt een groeispurt door en ook jouw buik wordt groter. Dit komt vooral door je grotere baarmoeder, vocht, een opgeblazen gevoel en misschien een kilootje extra. Lastig, want wat moet je nu aan? Ga voor een rekbare flared broek of hul je in losvallende jurkjes. De groei van je baarmoeder zorgt misschien wel voor een nieuw kwaaltje: bandenpijn. Tijdens deze eerste weken voelt dit als vervelende menstruatiekrampen. Even rustig liggen met iets warms als een pittenzak of warme kruik helpt.

Tip voor daddy

Een baby onderweg betekent werk aan de winkel! Je vriendin of vrouw heeft misschien al een vorm van nesteldrang. Vergeten klusjes zijn nu aan de beurt en de eerste babykleertjes liggen klaar. Doorpakken dus! Verf die muur, leg die vloer. Daar maak je d’r heel blij mee.

Yasmine vertelt@hijabsecrets

“Los van het feit dat mijn buik rond 10 weken al duidelijk te zien was, was de glow van mijn haren ook niet te missen (weliswaar alleen zichtbaar voor de mensen die mij zonder hoofddoek zien). Ik verwelkomde officieel een vollere haardos. Die extra dosis hormonen zijn dan toch wel ergens goed voor geweest.

In diezelfde week vertelde ik ook mijn werkgever over mijn zwangerschap. Hij schrok zich een aap toen ik vertelde dat ik zwanger was van een tweeling. Normaliter zou ik dit pas rond 12 weken vertellen, maar mijn buik was al aardig groot en de misselijkheid maakte het ook moeilijk om het langer geheim te houden. Wist je dat wanneer je zwanger bent van een tweeling de misselijkheid erger kan zijn dan bij een eenling? Dit komt door de extra hormonen die je lichaam aanmaakt.

Zo bevond mijn lichaam rond deze week in een rollercoaster. Aan de ene kant zorgden de hormonen voor een heerlijke kotsbui en de andere kant zorgden mijn hormonen voor prachtig haar en sterke nagels.”

Tijd voor een manicure

Nog zo’n leuke bijwerking van alle hormonen: je nagels veranderen. De een is gezegend met sterkere nagels, de ander krijgt juist dunnere, brozere nagels die snel breken. Dit komt na je zwangerschap weer helemaal goed. Tot dan is het zaak jezelf af en toe te verwennen met een fijne manicure. Heel vervelend!

Smeer je handen regelmatig in met een voedende handcrème. Vergeet vooral je nagelriemen niet! Je geeft je nagels een boost met een verzorgende nagelolie. Zo zorgt de Kruidvat 8-in-1 Complete Care Nail ervoor dat je nagels en nagelriemen minder broos en droog zijn.

Nagels lakken als je zwanger bent? Kan gewoon! Nagellak die je in de EU gekocht hebt, is helemaal veilig. Gebruik het liefst nagellakremover zonder aceton. In ons assortiment vind je nagellak in alle kleuren van de regenboog.  

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

9 weken zwanger: de week van je mooie haren
close

Next

11 weken zwanger: de week van het tanden poet...