background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Actie Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Samenwerking Climate Partner

Recentelijk zijn wij een structurele samenwerking aangegaan met de organisatie Climate Partner. 
Climate Partner draagt met haar werk bij aan de bescherming van het klimaat om zo de leefomstandigheden van mensen, dieren en planten in de wereld verbeteren. Zij doet dat samen met ons en onze leveranciers door CO2 uitstoot te verminderen en CO2 compensatieprojecten in ontwikkelingslanden te steunen. Dit komt het dagelijkse leven van de mensen en de natuur in deze landen direct ten goede.
  
Climate Partner berekent samen met onze eigenmerk-leveranciers voor specifieke relevante producten de CO2 footprint. Dat doen ze van grondstof en productie tot gebruik van het product en uiteindelijk ook de afvalfase. We streven hierbij naar het zoveel mogelijk verminderen en vermijden van CO2 uitstoot in de huidige processen zodat de uitstoot die vrijkomt tot een minimum wordt beperkt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van duurzame energie bij de productie. De resterende CO2-uitstoot wordt vervolgens gecompenseerd.
 
Onze klimaatneutrale Pure & Soft Luier is het eerste pilot project dat wij in samenwerking met Climate Partner hebben gedaan. Voor de Pure & Soft luiers hebben wij met Climate Partner tot nu ruim 1.250 ton CO2 gecompenseerd met een bebossingsproject in Oeganda en een bosbeschermingsproject in Peru. Dat staat gelijk aan 3250 economy vluchten van Amsterdam naar Rome! We zijn hier erg trots op en kijken uit naar het volgende project: de papieren tassen in de winkels.