BLOG Kruidvat

De werking van biotine (vitamine B8)

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 20/10/2020
header - lucovitaal biotine

Is biotine écht zo goed voor je huid, haar en nagels?

Er wordt vaak beweerd dat biotine goed is voor je huid, haar en nagels. Maar is dat ook echt zo? En wat is biotine nou eigenlijk? Hier ontdek je er alles over.

Wat is biotine?
Biotine staat ook wel bekend als vitamine B8. Deze wateroplosbare vitamine behoort tot het vitamine B-complex. Bepaalde soorten voeding bevatten van nature biotine.

In veel supplementen en toevoegingen wordt biotine gebruikt. Biotine helpt om energie uit je eten vrij te maken, maar deze vitamine doet meer:

  • Biotine is goed voor je haren, het houdt je haren sterk en ondersteunt de conditie van je haar.
  • Biotine voedt je huid van binnenuit en draagt bij aan het behoud van normaal haar.
  • Biotine activeert je natuurlijke energie in het lichaam.
  • Biotine is goed voor je geheugen en concentratievermogen.
  • Biotine draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
  • Biotine zorgt voor het behoud van een normale structuur en functie van de slijmvliezen.
  • Biotine heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.
sfeerafbeelding - lucovitaal biotine

Biotine is dus zeker goed voor je huid, haar én nagels. Het voedt je haar van binnenuit en draagt bij aan het behoud van normaal haar. Doordat vitamine B8 bijdraagt aan een normale stofwisseling van eiwitten, is het ook goed voor je nagels. Je nagels zijn namelijk gemaakt van eiwitten.

Onze tip: Lucovitaal Biotine 10.000mcg Forte tabletten bevatten 10.000mcg biotine (vitamine B8) in een heerlijk zuigtabletje met kersensmaak. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Hoeveel biotine heeft je lichaam nodig?
De Gezondheidsraad heeft voor vitamine B8 geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld. Wel is er voor volwassenen een Adequate Inneming (AI) vastgesteld van 40mcg vitamine B8 per dag. Je lichaam haalt biotine uit onder ander melk, eieren, pinda’s, noten, sojaproducten en lever. Sommige soorten groente en fruit bevatten ook biotine, maar slechts een hele kleine hoeveelheid. Het is bijna niet mogelijk om te veel biotine in je lichaam te hebben. Een teveel wordt namelijk met de urine uitgescheiden en plas je dus uit.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Wat doet een condoom?
close

Next

Mondkapjes: wat zijn de regels?