
Nepwimpers zetten: zo doe je dat
Wil je van die prachtige, lange, natuurlijke of glamoureuze wimpers? Ga dan eens voor nepwimpers! In deze BLOG stappen we in de wondere wereld van nepwimpers: de verschillende soorten, hoe je ze moet zetten en hoe je een natuurlijke, lange wimperlook thuis creëert. Word een pro in het zetten van individuele nepwimpers of nepwimpers op strips in een paar stappen. Dus lees snel verder!
Wat zijn nepwimpers?
Nepwimpers of kunstwimpers zijn wimpers die je langs de wimperrand van je eigen wimpers plakt om je wimpers bijvoorbeeld langer, voller of zwarter te maken. Nepwimpers zijn perfect om je ogen meer de aandacht te laten trekken. Er zijn heel veel verschillende soorten nepwimpers. Zo heb je:
- stripkunstwimpers;
- individuele of accentwimpers;
- en wimperextensions.
Stripkunstwimpers
De bekendste en meest verkochte kunstwimpers zijn de stripwimpers. Met stripnepwimpers plak je een hele lijn aan kunstwimpers tegen je wimperlijn aan. Dit doe je met een speciale wimperlijm. Je kan ook kiezen voor wimperstrips met een magnetische eyeliner. Dit scheelt geknoei met lijm. Wat je voorkeur is hangt helemaal van jezelf af. Lekker oefenen dus!
Individuele of accentwimpers
Accentwimpers of individuele nepwimpers zijn kleine, korte kunstwimpers. Ze komen individueel of in een klein cluster van ongeveer drie haartjes. Je plakt ze individueel op je wimperlijn. Met individuele wimpers bepaal je zelf welk gedeelte van je oog je het meest wilt laten opvallen.
Wimperextensions
Wimperextensions laat je bij een schoonheidsspecialist zetten. Deze wimpers worden aan je eigen wimpers geplakt. Ze blijven langer zitten dan wimperstrips of individuele wimpers.

Soorten nepwimperlooks
Er zijn veel verschillende soorten kunstwimpers te krijgen die allemaal ook een eigen look hebben. Voor welke wimperlook je wilt gaan hangt af van je eigen voorkeur of de gelegenheid waarop je nepwimpers wilt dragen. Wij zetten de vier meest bekende wimperlooks voor je op een rijtje:
• De natuurlijke nepwimperlook
• De open nepwimperlook
• De winged nepwimperlook
• De doll nepwimperlook
De natuurlijk nepwimperlook
Wil je die natuurlijke look behouden en ben je niet zo’n fan van extreem lange wimpers? Dan is een natuurlijke wimperlook jouw ding. Bij kunstwimpers met een natuurlijke look zijn de wimperhaartjes in het midden het langst. De wimperhaartjes aan de buitenkant van je ooghoek zijn iets korter dan de middelste wimperharen, maar langer dan de haartjes in je binnenste ooghoek.
De open nepwimperlook
Met nepwimpers die een ronde vorm hebben creëer je een open oogopslag. Ze lijken op de natuurlijke kunstwimpers, maar zijn in het midden veel langer dan aan de zijkant en ideaal als je wat kleinere ogen hebt.
De winged nepwimperlook
Deze look wordt ook wel de sexy cat-eyelook genoemd. Bij de winged wimperlook zitten de langste haartjes in je buitenste ooghoeken. Dit geeft een flirterige en sexy uitstraling aan je oogopslag.
De doll nepwimperlook
Dit is de meest opvallende look van de vier. Bij de doll wimperlook zijn vooral de haartjes in het midden erg lang, maar over de gehele wimperlijn zitten er afwisselend wat kortere en langere wimperhaartjes. Dit maakt je oog optisch wat ronder. Vandaar dat het de doll-look wordt genoemd.
Zo zet je nepwimpers op strips
Nepwimpers op strips kan je makkelijk thuis zelf plakken. Met dit handige stappenplan heb je straks een prachtige rij kunstwimpers:
- Stap 1. Haal al je oogmake-up van je gezicht voor je de nepwimpers gaat opplakken.
- Stap 2. Haal de strip met nepwimpers uit de verpakking en check de lengte. De strip nepwimpers moet enkele millimeters voor je binnenste ooghoek beginnen en mag niet verder komen dan je buitenste ooghoek. Knip de strip eventueel op lengte. Let wel op dat je de juiste kant van de strips gebruikt. Vaak is de wimper voorzien van een ‘lange’ en een ‘korte’ kant.
- Stap 3. Als je tevreden bent over de lengte, buig je de nepwimpers een beetje om ze soepel te maken. Je kunt ze bijvoorbeeld buigen om het steeltje van een make-upkwast.
- Stap 4. Breng vervolgens lijm aan op de wimperstrip. Laat de lijm 20 tot 30 seconden drogen.
- Stap 5. Pak de nepwimperstrip vast tegen je wimperlijn aan met een pincet en kijk naar beneden in een spiegel.
- Stap 6. Hou de wimperstrip zo dicht mogelijk boven je eigen wimpers. De strip moet op je huid boven je eigen wimpers komen.
- Stap 7. Druk de strip een paar seconden voorzichtig aan met een schone vinger.
- Stap 8. Plak nu de andere strip op je andere ooglid op dezelfde manier.
- Stap 9. Als beide strips op hun plek zitten, trek je een lijntje met een vloeibare eyeliner net boven de nepwimperband. Hiermee vul je eventuele gaten op.
- Stap 10. Maak de wimpers af met een laag mascara. Hierdoor blijven ze nog beter zitten en krijgen je wimpers nog meer volume en lengte.
Zo zet je individuele kunstwimpers
Met dit stappenplan zet je eenvoudig individuele kunstwimpers:
- Stap 1. Zitten er wimpers in diverse lengtes in het pakje? Kies dan eerst voor welke look je wilt gaan en sorteer daar je wimpers op.
- Stap 2. Pak een wimper of wimpercluster met een pincet en dip de wortel in de meegeleverde wimperlijm. Je hebt maar een klein beetje lijm nodig.
- Stap 3. Sluit je oog en begin bij de buitenste ooghoek met het plaatsen van de eerste wimper.
- Stap 4. Zet de eerste wimper voorzichtig op de basis van je wimpers, dus niet op je huid. Druk voorzichtig vast.
- Stap 5. Werk zo wimper voor wimper verder tot je tevreden bent over het resultaat.
- Stap 6. Herhaal dit bij je andere oog. Met de individuele nepwimpers of wimperstukjes bepaal je zelf je look. Bijvoorbeeld als je voor een wat subtielere dagelijkse look wil gaan of juist een feestelijke, opvallende look.
Nepwimpers verwijderen
Kunstwimpers haal je in principe elke avond voor het slapengaan van je wimpers. Op deze manier voorkom je dat je eigen wimpers beschadigen of dat je een ontsteking krijgt aan je oog.
Wil je je nepwimper verwijderen? Trek hem dan niet zomaar van je wimperlijn af. Dit kan best pijnlijk zijn en ook hierbij kan je je eigen wimpers beschadigen. In de blog ‘Hoe haal je nepwimpers eraf?’ lees je precies hoe je de kunstwimpers kan verwijderen.
Hoe vaak kan je nepwimpers gebruiken?
Ga je naar een feestje waarbij je kleurrijke of excentrieke nepwimpers draagt, dan gooi je ze waarschijnlijk diezelfde avond nog weg. Maar als je een mooie set kunstwimpers hebt, dan kan je ze blijven gebruiken mits je ze niet beschadigt, ze netjes opbergt en goed schoonmaakt. Er zijn ook speciale semipermanente nepwimpers. Deze kan je tot drie weken op je wimpers laten zitten.
Nepwimpers schoonmaken
Vaak worden kunstwimpers na een keer dragen weggegooid. Maar als je een fanatiek kunstwimperdrager bent dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk met je kunstwimpers vooruit. Het is dan belangrijk om ze goed schoon te maken.
Je kan het beste meteen na het verwijderen van de kunstwimper de wimperlijm verwijderen. De lijm is nu namelijk nog niet extreem hard geworden. De wimperlijm trek je na het verwijderen van de nepwimpers voorzichtig los met een pincet of je vingers. Houd de nepwimpers bij de aanzet vast met je duim en wijsvinger. Na het verwijderen van de wimperlijm maak je de wimperband schoon met wat warm water op een wattenstaafje.
Wil je de kunstwimpers echt hygiënisch schoon hebben? Dip dan een wattenstaafje in een flesje alcohol en maak met het wattenstaafje de wimperband schoon.
Borstel daarna met een wimperborsteltje door je nepwimpers om te zorgen dat hier geen klontjes, stofjes of andere dingen in blijven zitten.
Let op: zorg dat je bij het schoonmaken van je kunstwimpers niet te hard aan de wimperband trekt, want dan beschadig je de nepwimpers en kun je ze niet meer hergebruiken.
Ga voor de perfecte oogopslag met kunstwimpers
Zoveel nepwimpers om van te kiezen, zoveel stijlen en zoveel looks. Ben je een echte wimperfan, dan kan je dag niet meer stuk. Ga vooral experimenteren met wat jij de mooiste look vindt.
Neem een kijkje in onze webshop of ga naar een van onze winkels om het complete aanbod aan kunstwimpers te bekijken.
Disclaimer:
Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.
Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 11 januari 2023