Kruidvat Blog

Hoe haal je nepwimpers eraf?

Nepwimpers eraf halen

Zo haal je je nepwimpers eraf

Lijkt het je wat zo’n prachtige, intense blik met nepwimpers, maar vind je idee dat je ze er ook weer af moet halen niet zo fijn? Ben je bang dat je eigen wimpers daarbij beschadigen? Dat is echt niet nodig. Dit moet je weten om je nepwimpers er simpel en super safe af te halen.

Nepwimpers op strips eraf halen

Goed om te weten: de lijm die wordt gebruikt voor het zetten van strips nepwimpers is over het algemeen niet supersterk. Hierdoor is het afhalen van kunstwimpers best makkelijk. En kun je de nepwimpers vaker gebruiken.

Je doet het zo:
1. Drenk een wattenschijfje in een make-upremover op oliebasis. Sluit een oog en hou het wattenschijfje ongeveer 10 seconden op het ooglid. Hierdoor komt de wimperlijm los. 2. Als het goed is komt nu de strip in de beide ooghoeken al los. 3. Haal de strip voorzichtig weg. Werk vanuit de buitenste ooghoek naar binnen. Gebruik een pincet als je dat handig vindt. 4. Als je de nepwimpers hebt verwijderd maak je je ooglid nogmaals schoon met een in make-upremover gedrenkt wattenschijfje. Hiermee haal je de laatste restjes lijm weg. 5. Als de strip niet beschadigd is kun je de nepwimpers nog een keer gebruiken, maar dat is erg afhankelijk van de kwaliteit. Bewaar ze in het originele doosje als je ze nog een keer wilt gebruiken.

Individuele nepwimpers verwijderen

De lijm die wordt gebruikt bij het zetten van individuele nepwimpers is over het algemeen sterker dan die wordt gebruikt bij strips. Dit omdat individuele nepwimpers bedoeld zijn om langer te blijven zitten. Dit betekent dat je de individuele nepwimpers niet nogmaals kan gebruiken. Trek ook nooit je nepwimpers eraf, want dan komen je eigen wimpers mee. Je kunt beter stoom en een make-upremover op oliebasis het werk laten doen.

Je doet het zo:
1. Begin met het verwijderen van mascara, eyeliner en andere oogmake-up. Zet ondertussen vast de waterkoker aan (ook voor een kop thee?).
2. Doe het hete water in een kom en hou je gezicht in de stoom. Leg eventueel een handdoek over je hoofd. Blijf ongeveer 10 minuten in de stoom. De wimperlijm komt nu vanzelf los.
3. Drenk daarna een wattenschijfje in een make-upremover op oliebasis of gebruik baby-olie. Wrijf heel voorzichtig naar beneden over je ooglid totdat de nepwimpers loslaten.
4. Spoel daarna je gezicht af om alle olie- en lijmrestjes te verwijderen.

Producten nepwimpers eraf halen

Even aandacht voor je eigen wimpers

Besteed even aandacht aan je eigen wimpers. Ze zien er misschien wat pietepeuterig uit, maar dat komt waarschijnlijk doordat je gewend was aan de vollere nepwimpers. Gebruik een wimperconditioner of wimperserum om je eigen wimpers mooier, voller en sterker te maken.

Lees ook: Nepwimpers zetten, zo doe je dat.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Welk gezichtsmasker is goed voor jou?
close

Next Article

Waarom is haarverf zonder ammoniak beter?