BLOG Kruidvat

Lange wimpers? Hoe krijg je deze?

Leestijd: 7 minuten
Geplaatst op: 13/12/2022

Lange wimpers? Ook jij kan ze krijgen!

Heb je van nature geen lange, volle wimpers? Geen zorgen. Er zijn een heleboel manieren om je wimpers langer en voller te maken. In deze BLOG delen we alle tips en tricks voor lange wimpers.

Lange wimpers: niet alleen een schoonheidsideaal

Wimpers zijn de kleine haartjes die vlak onder en boven je oog zitten. Ze beschermen je oog tegen vuil en invloeden van buitenaf. Superhandig zijn ze dus. Maar net zoals elk ander soort haar zijn ook wimperharen bij iedereen verschillend. Daarom hebben sommige mensen van nature lange wimpers, volle wimpers of juist hele korte wimpers. Wimpers hebben ongeveer en groeicyclus van acht weken. Daarna vallen ze vanzelf uit. Het is normaal om 1 tot 5 wimperharen per dag te verliezen.

Wist je dat: in China de vrouw woont met de langste wimpers ter wereld? Haar wimpers zijn maar liefst 12,4 centimeter lang!

Wimpers verlengen doe je zo

Iedereen wil graag lange wimpers hebben. Bijna overal ter wereld worden wimpers ook gebruikt om de mate van schoonheid mee te bepalen. Al eeuwenlang zijn dames (en heren) druk in de weer met hun wimpers. Om ze langer te maken, voller te maken of meer te laten spreken.

Er zijn verschillende manieren om je wimpers langer te maken:

Wimperserum

Wil je je natuurlijke wimpers een handje helpen om langer te worden? Dan is wimperserum een goede optie. Wimperserum is een middel dat je wimpers sterker en mooier maakt, waardoor ze langer lijken. Je ziet vaak na vier weken het eerste resultaat. Na acht weken zie je het optimale resultaat van zo’n serum. Het vraagt dus om wat geduld, maar hierna zijn je natuurlijke wimpers wel langer en voller.

In onze blog ‘hoe gebruik je wimperserum?’ lees je precies hoe je het moet aanbrengen.

Wimperprimer

Wil je liever meteen meer lengte? Dan kan je primer voor je wimpers gebruiken. Primer is ondertussen een vast begrip voor veel beautyliefhebbers. Een primer is een extra stap in je beautyroutine, maar wel een belangrijke. Een primer zorgt er namelijk voor dat je make-up gedurende de dag beter blijft zitten. Een wimperprimer doet dit ook voor je wimpers. Hij verzorgt je wimpers en versterkt het effect van je mascara. Zo worden je wimpers nog langer en voller.

Je brengt wimperprimer precies hetzelfde als je mascara aan. Breng de primer aan voor je je mascara aanbrengt. Verdeel hem gelijkmatig en zorg dat je geen klontjes krijgt. Breng je mascara aan als de primer nog nat is.

Veel merken hebben al een wimperprimer op de markt gebracht. Probeer bijvoorbeeld de Maybelline Lash Sensational Primer Mascara. Deze geeft al je wimpers een uitgewaaierd volume. De Kruidvat Curl Booster Caring Lash Primer geeft je nét dat beetje extra lengte.

We zetten alle voordelen van wimperprimer voor je op een rijtje:

  • Na de primer breng je je mascara makkelijker aan en blijft deze langer zitten
  • Heb je vrij rechte wimpers? Dan zorgt een primer voor meer krul
  • De vezels in de primer maken je wimpers langer en voller
  • Een primer hydrateert je wimpers. Als je de primer voor langere tijd gebruikt, versterkt hij je wimpers en maakt ze gezonder

Niet slecht voor iets wat maar een paar seconden extra tijd kost toch? Wil je trouwens nog meer weten over primers? Lees dan vooral ook onze blog ‘primer: alles over make-upprimer‘.

Tip: is je primer wit of crèmekleurig? Zorg dan dat je mascara alle wimpers goed dekt.

Mascara en wimperkrullers

Tja, deze kan natuurlijk niet ontbreken als het gaat om het langer maken van je wimpers. Het meest voor de hand liggende en ultieme beautyproduct van vrouwen: mascara! Mascara is (vaak) een zwarte vloeistof om je wimpers te kleuren en te accentueren. Mascara vormt dus een dekkend laagje over je eigen wimpers, waardoor ze langer en voller lijken. Hoe meer lagen mascara je aanbrengt, hoe dikker en langer je wimper kan worden. Bekijk hier ons hele assortiment aan mascara’s.

Heb je hele rechte of korte wimpers? Dan kan je een wimperkruller gebruiken om je wimpers wat te buigen. Zo gaan ze meer omhoog staan waardoor ze automatisch langer lijken.

Tip: breng niet te veel mascara aan, anders gaan je wimpers klonteren en vastplakken. En dat is nou net niet wat je wilt.

Mascara voor lange wimpers

Er zijn heeeeel veel soorten mascara’s. Zo heb je mascara op waterbasis, mascara met een kleurtje en mascara’s die speciaal gemaakt zijn om je wimpers voller of juist langer te maken. In de blog ‘Hoe vind ik de perfecte mascara?’ wordt precies uitgelegd welke mascara jij moet kiezen om lange wimpers te krijgen.

Kunstwimpers

Een wat meer drastische manier om lange wimpers te creëren is het gebruik van kunstwimpers. Kunstwimpers oftewel nepwimpers heb je in allerlei vormen en soorten en plak je tegen je eigen wimpers aan.

Je hebt wimperstrips, maar ook individuele wimpers. Je hebt nepwimpers die je ’s ochtends opplakt en ’s avonds er weer afhaalt, maar je hebt ook semipermanente of permanente kunstwimpers. Die laatste noem je wimperextensions en laat je zetten bij een schoonheidsspecialiste. Deze blijven tot wel acht weken zitten.

In de blog ‘Nepwimpers zetten: zo doe je dat!’ kom je alles te weten over kunstwimpers én hoe je ze zelf zet. Snel lezen dus!

Oliën

En als laatste kan je gebruik maken van oliën. Of deze methode echt werkt weten we niet zeker. Er moet namelijk nog meer wetenschappelijk onderzoek voor worden gedaan, maar je kan het altijd proberen. Zo zijn er een heleboel mensen die zweren bij bijvoorbeeld castorolie, amandelolie, borageolie, arganolie of tea –tree olie. Maar ook vaseline en aloë-veragel worden gebruikt om de haargroei van wimpers te stimuleren.

Breng ’s avonds voor je gaat slapen wat van de olie aan op een schoon wenkbrauwborsteltje of een spoolie en beweeg dit borsteltje door je wimpers. Na een paar weken zouden je wimpers langer moeten zijn.

Belangrijk: zorg dat je nooit te veel olie gebruik en test hem altijd eerst op je huid voor je het op je wimpers aanbrengt. Als de olie in je oog komt, moet je dit meteen uitspoelen met veel lauw water.

Langere en vollere wimpers

Natuurlijke, lange wimpers hebben we niet allemaal, maar met deze handige tips en tricks hoeft dat ook niet. Je bepaalt zelf of je voor een langetermijn- of kortetermijnoplossing gaat.

Ben je benieuwd wat wij allemaal in ons assortiment hebben om langere wimpers te krijgen? Ga dan snel naar een van onze winkels of neem een kijkje in onze webshop.

Disclaimer:

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 13 december 2022

close

Previous

Zelf je haar knippen? Geen probleem!
close

Next

Nepwimpers zetten: zo doe je dat