BLOG Kruidvat

Hoe vind ik de perfecte mascara?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 01/06/2017
Hoe vind ik de perfecte mascara

Zo vind je de perfecte mascara voor jou

Iedereen is uniek en dat geldt ook voor je wimpers. Elke mascara belooft je mooie, volle wimpers en een indrukwekkende oogopslag. Maar weet je dat je een mascara moet kiezen die bij je wimpers past? Het borsteltje, de formule en de kleur bepalen welke mascara geschikt is voor jou.

Het magische trio:

  • Borsteltje Het borsteltje moet passen bij jouw type wimpers en de look die je wil creëren. Wil jij liever langere, vollere wimpers of juist een extreme krul? Wat je voorkeur ook is, er is een passend borsteltje voor.
  • Formule Naast de normale mascara is er de waterproof mascara. Deze bevat geen of weinig water. Dit voorkomt dat je mascara uitloopt bijvoorbeeld in een vochtige ruimte of bij natte weersomstandigheden. Dan kun je nog kiezen uit een meer vloeibare of meer crèmige mascara. Vloeibare formules zijn dunner en makkelijker aan te brengen, maar een crèmige textuur zorgt voor meer volume.
  • Kleur Mascara’s zijn er in allerlei kleuren: van blauw tot bruin en van grijs tot zwart. Met donkerbruine en zwarte tinten lijken je wimpers langer. Maar kies niet een té donkere kleur als je blond of rood haar hebt.

1. Korte wimpers verlengen

Wil jij je korte wimpers meer lengte geven? Gebruik dan eerst een wimperkrultang om je wimpers te krullen en langer te laten lijken. Om je korte wimpers meer lengte te geven is een kort borsteltje met dikke haartjes ideaal. Hiermee breng je een mooie, gelijkmatige laag mascara aan die je wimpers van het begin tot het einde stylen.

2. Dunne wimpers meer volume geven

Naarmate je ouder wordt, worden je wimpers vaak dunner. Om wat extra volume en dikte aan je wimpers te geven kun je het beste een lang, rond en dik borsteltje gebruiken. Dit geeft een goede dekking die niet klontert. Breng meerdere lagen aan om extra veel volume te creëren.

3. Rechte wimpers krullen

Sommige wimpers zijn heel recht, waardoor ze bijna niet opvallen. Een gebogen borstel is ideaal om rechtere wimpers te liften en te krullen. Deze volgt de natuurlijke boog van je wimpers en is makkelijk aan te brengen. Probeer: Maybelline Lash Sensational.

Haal het borsteltje over de bovenkant van je wimpers en volg hierbij de ronding van je ooglid. Breng twee lagen aan en duw hierna de wimpers iets terug met je vingers voor een nog mooiere krul.

4. Natuurlijk lange wimpers

Heb je van nature al lange wimpers? Gebruik dan een lang borsteltje met korte haren. Laat het borsteltje door je wimpers glijden en geef je wimpers een natuurlijke look zonder klontjes. Probeer: Maybelline Great Lash Blackest Black Mascara.

Speciale tips:

  • Met een mascara met een fijn borsteltje kan je zelfs het kleinste wimpertje bereiken, zoals de wimpers in je binnenste ooghoek. Kruidvat heeft hier een speciale mascara voor: Maybelline Push Up Angel Black Mascara
  • mascara netjes op je onderste wimpers aan te brengen? Gebruik dan een borsteltje die speciaal voor de kleine wimpertjes is ontwikkeld. Dit kleine borsteltje neemt elke wimpertje mee zonder te klonteren of knoeien.
  • Het klassieke mascaraborsteltje heeft een rij gelijkmatig verdeelde haartjes die zorgen voor een natuurlijke look. Gebruik deze om je ogen groter te laten lijken.

Voor de durfal Wil je tijdelijk extreme wimpers of permanent vollere wimpers? Ga dan voor wimperextensions of nepwimpers. Het voordeel van wimperextensions is dat ze voor langere tijd goed blijven zitten. Nepwimpers breng je makkelijk zelf aan. Zo creëer je elke dag een andere look.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Hello Kruidvat Colors to Cover uitgroei spray...
close

Next

Hoeveel en waar gebruik je parfum of aftersha...