BLOG Kruidvat

Nagels lakken? Met deze tips lukt het

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 06/09/2017
Nagels lakken

Zo lak je je nagels perfect!

Je nagels lakken, hoe doe je dat het makkelijkst? En welke lak moet je kiezen? We vertellen het je graag.

Begin met het verzorgen van je handen en nagels

Verzorg je nagels en handen eerst goed, voordat je je nagels lakt. Hier vind je alles over de verzorging van nagels en handen .

Welke nagellak is voor jou geschikt?

Naast de gewone nagellak zijn er speciale lakken. Het verschil zit ‘m vooral in hoe lang de nagellak blijft zitten en de manier waarop de lak droogt.

  • Sneldrogende nagellak, zoals de Rimmel 60 Seconds 210 Etheral Supershine Nagellak is vergelijkbaar met normale nagellak, maar de samenstelling is anders. Hierdoor droogt de lak extra snel. Ideaal voor als je haast hebt. Deze nagellak blijft het mooist als je meerdere dunne lagen aanbrengt.
  • Gelnagellak blijft tot wel twee weken mooi. Je droogt de gelnagellak met behulp van een uv- of led-lamp. De Haute Polish All-in-One Gel Polish Starter Kit is een complete starterkit voor als je aan de slag wilt met gelnagellak. Probeer bijvoorbeeld eens de prachtige Impulss Hollywood Red Color Gel. Verwijder de gellak wel altijd goed en geef je nagels tussen de verschillende lakbeurten de tijd om te ademen.
  • Nagellak met een gellook blijft langer zitten dan een normale nagellak, maar niet zo lang als de echte gelnagellak. Deze nagellak breng je meestal in twee stappen aan. Begin met de kleur, zoals de super vrolijke Sally Hansen 220 Pink Tank Miracle Gel Nagellak. Gebruik en een speciale top coat, zoals de Sally Hansen Top Coat 101 Miracle Gel Top Coat 2.0. De top coat zorgt voor glans en bescherming.

Zo lak je je nagels in 4 stappen

Heb je een nagellak gekozen? Dan is het tijd om je nagels te lakken. Nagels lakken stap 1 Leg je handen op een plat oppervlak, bijvoorbeeld een tafel, en spreid je vingers. Begin met een base coat, zoals de Catrice Ultra Protect Base Coat. Deze transparante nagellak beschermt en versterkt je nagels en zorgt dat de nagellak langer mooi blijft. Breng een dunne laag aan en laat deze goed drogen. Nagels lakken stap 2 Nu komt het kleurtje. Wat dacht je bijvoorbeeld van de chique Catrice ICONails 11 Go For Gold! Nagellak. Begin bij je pink en breng een dunne laag nagellak op elke nagel aan. Begin met een streek in het midden en daarna aan elke kant nog één. Maak je niet druk als je wat nagellak knoeit, die haal je later weg. Als je alle nagels hebt gehad, breng je op dezelfde manier een tweede laag aan. Begin weer bij je pink. Laat de nagellak vervolgens goed drogen.

Nagels lakken rode nagellak

Nagels lakken stap 3 Vervolgens is de top coat aan de beurt, zoals de Catrice ICONails Top Coat. Deze zorgt voor glans, voorkomt beschadiging en houdt je nagellak langer mooi. Begin weer bij je pink. Nagels lakken stap 4 Als je klaar bent met de lagen lak pak je een aantal smalle make-upkwasten. Doop deze in een nagellakremover en maak de randen rondom je nagels schoon. Tip: Gebruik de super handige Essence Nail Polish Corrector Pen. Klaar is je salonwaardige nagellak!

Nagellak afhalen

Je nagellak er weer af halen gaat het makkelijkst als een of meerdere wattenschijfje goed drenkt in nagellakremover. Leg het wattenschijfje eerst een paar seconden op je nagel. Veeg daarna met het wattenschijfje over je nagel tot de nagellak helemaal weg is. Kruidvat Non Acetone Nail Polish Remover is een remover zonder aceton. Dat is beter voor je nagels.

Gelnagellak afhalen

Heb je gelnagellak? Ga dan eerst zachtjes met een nagelvijl over je nagellak. Daardoor komt de nagellak er makkelijker af. Drenk vervolgens een wattenschijfje in een nagellakremover met aceton en leg deze op je nagel. Doe hier wat aluminiumfolie overheen en laat de aceton twintig minuten intrekken. Verwijder daarna de folie en gebruik een bokkenpootje om de nagellak los te maken. Dat zou nu heel makkelijk moeten gaan. Doe als laatste een nagelriemolie op je nagels om ze te hydrateren. Tip: Kruidvat 8-in-1 Complete Care Nail is een complete verzorging voor je nagels. Je kunt hem gebruiken als base en top coat. Verder versterkt en hydrateert hij je nagels, geeft glans, uv-bescherming en bevordert de groei.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Zo breng je oogschaduw aan
close

Next

Een sunkissed look voor Marjolijn – Bes...