background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Actie Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Nagellak

Filter

Merken

Type

Soort

Beoordeling

Acties

Prijs

Assortiment

Maat en inhoud

238 product(en) gevonden < 1 2 3 4 ... 12 >

Producten per pagina20

Sorteer op: Hoogste beoordeling
238 product(en) gevonden
< 1 2 3 4 ... 12 >
238 product(en) gevonden < 1 2 3 4 ... 12 >

Producten per pagina20

Sorteer op: Hoogste beoordeling
238 product(en) gevonden
< 1 2 3 4 ... 12 >
Gelakte nagels geven een verzorgde uitstraling. Een mooi kleurtje op je nagels geeft je een goed gevoel. Bij Kruidvat heb je de keuze uit nagellak van bekende merken zoals Maybelline, Sally Hansen en Catrice. In ons ruime assortiment vind je altijd wel een kleur en finish die bij je past.

De perfecte nagellakroutine


Als je wilt dat je nagellak zo lang mogelijk blijft zitten, dan is een goede routine essentieel. Begin met een laagje basecoat. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak niet in je nagel trekt en je nagel beschermd is. Als de basecoat goed gedroogd is, kies je een kleur. Breng een laagje nagellak aan op je nagel en laat dit goed drogen. Als de nagellak niet meteen goed dekt, breng je een tweede laagje aan. De laatste stap is om een topcoat op je nagel aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten.

De verschillende soorten nagellak


Iedere nagellak heeft weer iets anders te bieden. Zo zijn er soorten die extra snel opdrogen, maar je hebt ook de keuze uit nagellak met een matte, metallic of glanzende finish. Wil je voor een speciaal effect gaan? Kies dan voor crackle of velvet nagellak. Dan is er ook nog gellak, waarmee je nog langer van je manicure geniet. Een gellak moet uitharden onder een uv-lamp of een ledlamp. Deze nail polish blijft vervolgens tot wel drie weken zitten.


Vegan nagellak

Een nagellak is vegan wanneer er geen ingrediënten in zitten die afkomstig zijn van dieren, zoals talg of guanine. De lak krijgt dan het keurmerk ‘vegan’. Let op: de lak kan dan nog wél getest zijn op dieren. Als je ook dierproefvrije nagellak wil, is het belangrijk het flesje te checken op een keurmerk hiervoor.  


Halal nagellak

Nagellak is halal wanneer hij alleen ingrediënten bevat die volgens de Shariah, de Islamitische wet, zijn toegestaan. Zo moet de lak vrij zijn van alcohol. Als er dierlijke ingrediënten in zitten, moeten die komen van dieren die goedgekeurd zijn voor de slacht. Ook moet de nagellak waterdoorlatend zijn in verband met het ritueel wassen voor elk gebed. Tenslotte moet de nagellak geproduceerd zijn door en opgeslagen zijn in apparatuur die wordt gereinigd volgens de Shariah.


Glow-in-the-dark nagellak

Glow-in-the-dark nagellak heeft een hoge funfactor: deze lak licht namelijk op in uv-licht. Ook zonder blacklight ziet deze nagellak er al tof uit, maar mét blacklight wordt de nagellak lichtgevend en dus een echte eyecatcher. Breng twee lagen aan van deze nagellak voor een extra mooi effect. 


Kindernagellak

In veel soorten nagellak zitten chemicaliën, waardoor ze niet geschikt zijn voor kinderen. Gebruik daarom bij het lakken van kindernagels speciale kindernagellak: nagellak op waterbasis. Deze is niet giftig en heeft als bijkomend voordeel dat ‘ie niet stinkt. Let er voor het verwijderen op dat je ook een kindvriendelijke remover kiest op basis van soja, zonder schadelijke stoffen.


Nagellak voor kalknagels

Als je last hebt van kalknagels*, oftewel een schimmelinfectie van je nagels, is het dragen van gewone nagellak niet handig. Het sluit de nagel helemaal af, waardoor genezing langer duurt. Wil je toch per se een kleurtje? Gebruik dan zuurstofdoorlatende nagellak, want in tegenstelling tot gewone nagellak wordt onder deze lak de nagel niet vochtig. Zo kan de verzorging ervan gewoon doorgaan. 


Glitternagellak

Glitters op je nagels: feest! Met glitternagellak pak je lekker uit voor elke feestelijke gelegenheid. Of voor een saaie vergadering natuurlijk… Bij Kruidvat vind je glitternagellak in allerlei kleuren en met allerlei vormen glitters, dus zelfs met glitternagellak kun je afwisselen. 


Nagellak met gel-look

Deze nagellak heeft dezelfde glans als gelnagellak en is dikker dan gewone nagellak, maar heeft geen uv- of ledlamp nodig om te drogen. 


Zuurstofdoorlatende nagellak

Zuurstofdoorlatende nagellak sluit, in tegenstelling tot gewone nagellak, je nagels niet compleet af. Water en zuurstof kunnen je nagels gewoon nog bereiken, zodat je nagels in goede conditie blijven. Deze nagellak is ideaal voor mensen met kalknagels, omdat zo de werking van een kalknagelbehandeling niet wordt tegengehouden. Ook is zuurstofdoorlatende nagellak ideaal voor moslima’s, omdat bij het ritueel wassen voor het gebed élk stuk van je lichaam, dus ook je nagels, gereinigd moeten worden.

 

Nagellak verwijderen

Goed aangebrachte nagellak staat natuurlijk prachtig, maar op een gegeven moment moet het er ook weer af. Hieronder lees je waar je op moet letten bij nagellakremover, hoe je glitternagellak verwijdert en hoe je nagellak uit je kleding haalt.

Nagellakremover

Er zijn twee soorten nagellakremover: met en zonder aceton. Aceton is een chemisch oplosmiddel waarmee je snel en effectief je nagellak verwijdert. Zelfs glitternagellak verwijderen is een eitje. Het nadeel van aceton is dat het je nagels uitdroogt, waardoor ze geel kunnen uitslaan, broos kunnen worden en zelfs splijten. Het nadeel van remover zonder aceton is weer dat je wat langer moet poetsen dan met een remover met aceton.

Glitternagellak verwijderen

Het verwijderen van glitternagellak werkt net een beetje anders dan het verwijderen van gewone nagellak. Waar je gewone nagellak makkelijk weghaalt met een watje met nagellakremover, zorgt deze manier bij glitternagellak meestal voor een rommeltje. Hoe je het dan wel doet?
 1. Knip vijf wattenschijfjes doormidden en knip uit aluminiumfolie stukken van zo’n vijf bij acht centimeter. 
 2. Drenk de wattenschijfjes in nagellakremover en plaats ze over je nagels, eventueel dubbelgevouwen.
 3. Wikkel een stuk aluminiumfolie over elke vingertop. Zorg dat alles goed strak zit.
 4. Laat de remover een minuut of tien zitten en haal dan alles van je vingers af.
 5. Eventuele laatste restjes nagellak veeg je makkelijk weg.
Tip: als je twee laagjes basecoat aanbrengt vóór de glitternagellak, creëer je wat ruimte tussen je nagel en de glitterlak. Die verwijder je daardoor makkelijker. 

Nagellak verwijderen uit je kleding

Als je je nagels gelakt hebt, moet je wachten tot ze echt goed droog zijn. Anders loop je het risico de lak ergens op te vlekken én de lak zelf te beschadigen. Wat moet je doen als je toch nagellak op je kleding hebt gekregen?
 • ls de nagellak nog nat is, probeer die dan meteen weg te deppen. Let erop dat je niet wrijft, want dan loop je het risico dat je de vlek groter maakt.
 • Als de nagellak al droog is, kun je proberen er zo veel mogelijk vanaf te schrapen. Vooral bij een stof als fleece kun je op deze manier de schade flink beperken.
 • Spray haarlak op de vlek. Laat dit zo’n twintig seconden zitten en doe het kledingstuk daarna meteen in de wasmachine. Is de vlek nog niet weg? Herhaal dan deze werkwijze. 
 • Wil je proberen de vlek weg te halen met nagellakremover? Gebruik dan liever géén nagellakremover met aceton. Aceton is agressief en kan je kleding verkleuren. Test eerst de nagellakremover op een onopvallende plek van je kledingstuk. Verkleurt het niet? Doe dan wat van de remover op een watje en dep dan op de vlek. Stop daarna meteen je kledingstuk in de wasmachine.
Durf je bovenstaande methodes niet aan of zit de vlek in een dierbaar kledingstuk? Breng de kleding dan naar een stomerij en laat een professional de vlek verwijderen.

Gelnagellak

Gelnagellak of gellak is een kruising tussen gelnagels en gewone nagellak. Het is een nagellak die tot wel drie weken mooi blijft zitten. Op je teennagels tot wel een week of acht! Gellak bestaat namelijk uit een combinatie van stoffen die onder een uv- of ledlamp moeten uitharden. Het gebruiken van een basecoat en topcoat is hiervoor essentieel. Je kan gelnagellak zowel op natuurlijke, als op acryl- en gelnagels gebruiken. 

Wat zit er allemaal in een gelnagellakset?

Je kan voor gellak naar een nagelsalon gaan, maar je kan tegenwoordig ook prima thuis aan de slag. Je hebt dan wel een gelnagellakset nodig. De basisdingen die hierin zitten zijn: 
 • een basecoat
 • een bokkenpootje
 • een buffer
 • celstofdoekjes of celstofdeppers
 • een cleanser
 • een primer
 • een topcoat
 • een vijl
 
In sommige sets zit ook een uv- of ledlamp, maar meestal koop je die los. Ook kun je uitgebreidere pakketten kopen, waar benodigdheden in zitten als nagellijm, nageltips, een tipknipper, gelnagellak en versieringen. Uiteraard zijn de uitgebreidere pakketten duurder dan de echte basissets. 
 
Het is slim om goed na te denken over wat je echt nodig hebt en daar je gelnagellakset op af te stemmen: doe je dit voor het eerst en wil je kijken of zelf gelnagellak aanbrengen iets voor je is? Dan is een basisset meer dan prima. Check ook vooral even of er een lamp bij zit of niet. Verder is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je wil uitgeven. Dan kun je in de juiste prijsklasse een set uitzoeken die bij je past.

Gelnagellak verwijderen

Het verwijderen van gelnagellak werkt heel anders dan het verwijderen van gewone nagellak. Je kan hier dan ook voor naar een nagelsalon gaan. Wil je dat liever niet? Wij vertellen je stap voor stap hoe je het zelf doet.

Wat heb je nodig?

 • nagellakremover met aceton

 • wattenschijfjes of -bolletjes
 • aluminiumfolie
 • eventueel een gellakremovertool
 • nagelverzorging, bijvoorbeeld olie
Stap 1:  Vijl met een grove vijl de bovenste laag van je gellak af. Hierdoor kan de aceton in de lak doordringen.
Stap 2: Drenk een wattenschijfje of -bolletje in de remover en plaats het op je nagel. 
Stap 3: Wikkel er een reep aluminiumfolie omheen. Zorg ervoor dat je de folie stevig dichtvouwt, zodat er geen lucht bij kan. Ook de bovenkant moet goed dicht zitten.
Stap 4: Als je dit met al je nagels hebt gedaan, moet je een half uur wachten. Je kan eventueel elastiekjes om je vingertoppen wikkelen of handschoenen aantrekken om alle folie op z’n plek te laten zitten. 
Stap 5: Controleer na een half uur of je de lak eraf kan schrapen. Doe dit met de removertool of een bokkenpootje. Als de lak niet loslaat, laat je de nagellakremover nog een minuut of tien zitten. 
Stap 6: Verwijder na het schrapen eventuele restjes met een watje met remover. Verzorg je handen tenslotte goed met een voedende handcrème of nagelolie.

Nagellakkleuren

Nu je weet welke soorten nagellak er allemaal zijn én hoe je de lak verwijdert, kun je een kleur kiezen. Met nagellak kun je je stemming of persoonlijkheid benadrukken. Je maakt er je look helemaal mee af en kan er zelfs een statement mee maken. Elke kleur heeft zijn eigen uitstraling. 
 • Blauw: outside the box, creatief
 • Groen: creatief, stijlvol
 • Nude: natuurlijk, verzorgd, rustig
 • Oranje: enthousiast, spontaan
 • Rood: elegant, klasse, verleidelijk
 • Roze: vrouwelijk, verzorgd
 • Wit: minimalistisch, modern
 • Zwart: stoer, festival, zelfvertrouwen

Welke nagellakkleur past bij je huid?

Je kan natuurlijk een kleur kiezen op basis van wat je uit wil stralen, maar je kan ook kijken naar welke kleur bij je huid past. Het gaat dan niet zozeer om de kleur van je huid, maar vooral om de ondertoon van je huid: is die koel, warm of neutraal? Dat bepaal je door naar de aderen in je pols te kijken.
 • Koel: je aderen lijken blauw of paars
 • Warm: je aderen lijken meer groen
 • Neutraal: je aderen lijken op geen van deze kleuren, vaak juist groenblauw.
   

Koele ondertoon

Als je huid een koele ondertoon heeft, dan kun je vrij veel kleuren nagellak hebben, zolang ze maar ook een koele (blauwe) ondertoon hebben. Met warme kleuren zien je handen er flets uit. Wil je graag rode nagellak dragen? Kies er dan eentje met een paarse ondertoon. Dit geldt ook voor nude of pastelkleurige nagellak.

Warme ondertoon

Heeft je huid een warme ondertoon, vermijd dan nagellak met koele kleuren. Nagellak met warme tinten laat je handen veel beter uitkomen. Je wil dus nagellakkleuren waar geel in zit.

Neutrale ondertoon

Als je huid een neutrale ondertoon heeft, kom je eigenlijk met alles weg. Jij hoeft niet echt te letten op de ondertoon van een nagellak, maar kan je laten leiden door wat je mooi vindt. Bofkont!

 

FAQ

 

Hoe krijg je nagellak uit kleding?

Als de nagellak nog nat is, kun je proberen die weg te deppen. Als de lak al droog is, heb je verschillende opties:
 • De veiligste is de nagellak bij de stomerij uit je kledingstuk te laten verwijderen.
 • Je kan proberen de lak zo veel mogelijk van het kledingstuk af te schrapen.
 • Stoffen zoals fleece kun je zo vaak nog goed redden.
 • Als je met nagellakremover aan de slag wil gaan, neem dan eentje zonder aceton. Check op een onopvallende plek van de kleding of de remover de stof niet verkleurt. Als dat niet het geval is, dep je met een watje wat nagellakremover op de vlek, waarna je de kleding meteen in de wasmachine doet.
 • Je kan ook haarlak op de vlek sprayen, die een seconde of twintig laten intrekken en daarna je kledingstuk meteen in de wasmachine stoppen. Als de vlek daarna niet weg is, herhaal je dit.

Hoelang duurt het voor nagellak droog is?

Gewone nagellak is na zo’n drie tot vijf minuten stootvast. Pas na een paar uur is de lak ook echt uitgehard. Sneldrogende nagellak is na dertig seconden tot twee minuten droog.

Kun je nagellak dragen in de zorg?

Nee, in de zorg mag je geen nagellak dragen. Je handen kunnen dan, ook na het wassen, nog ziektekiemen bevatten.

Hoe haal je nagellak eraf?

Doe wat nagellakremover op een watje, plaats het watje op je nagel en laat
dit even weken. Wrijf het watje van je nagelriem naar je nagelpunt. Op deze manier zorg je ervoor dat je geen resten nagellak in je nagelriemen veegt. Herhaal dit zo vaak als nodig. 
Een andere manier is om een laagje doorzichtige nagellak op je nagels te smeren en die er, zolang hij nog nat is, samen met de kleurlaag, af te wrijven.   

Mag nagellak in je handbagage?

Jazeker! Je mag maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen in je handbagage, verdeeld over verpakkingen van niet groter dan honderd milliliter.

Kan nagellak in je koffer?

Nagellak in je koffer is geen enkel probleem. Je moet er alleen op letten hoe je het meeneemt. Er wordt niet altijd even subtiel met koffers omgegaan en je wil natuurlijk geen lekkende nagellak door een kapot flesje. 

Hoe krijg je gelnagellak eraf?

Voor het verwijderen van gelnagellak kan het een goed idee zijn om naar een nagelsalon te gaan. Als je het liever zelf doet, volg dan deze stappen:
 1. Vijl de toplaag van de nagellak af met een grove vijl.
 2. Plaats een met nagellakremover doordrenkt watje op je nagel. Gebruik hiervoor remover met aceton.
 3. Wikkel een strook aluminiumfolie stevig om je vingertop heen. De folie moet aan alle kanten dicht zitten, zodat er geen lucht bij de nagel kan komen.
 4. Herhaal dit voor al je nagels en wacht dan een half uur.  
 5. Check dan of je de lak eraf kan schrapen met een removertool of  bokkenpootje. Zo niet, dan laat je de nagellakremover nog een paar  minuten zitten.Als er na het schrapen nog restjes nagellak zijn, poets je die weg met een watje met remover.
 6. Helemaal klaar? Verzorg dan je handen met een voedende handcrème of nagelolie.
Laatste update: 21 februari 2023

Disclaimer


De informatie op de website is van algemene aard. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden en kan dus niet als een persoonlijk advies aan de gebruiker worden beschouwd.