BLOG Kruidvat

Volle lippen: zo maak je je lippen voller!

Leestijd: 6 minuten
Geplaatst op: 21/11/2022

Volle lippen: zo maak je je lippen voller!

Zijn mooie, volle lippen ook jouw droom? Maar heb je van nature smalle lippen? Of verliezen je lippen door ouderdom hun volume? Lees dan snel door! Hier vertellen we je hoe je je lippen voller maakt en wat de beste lipstick hiervoor is.

Je lippen voller maken, kan dat?

Denk jij bij vollere lippen ook direct aan botox en lipfillers? Dan is het goed om te weten dat dit soort middelen niet per se nodig zijn voor volle lippen. Fillers en injecties zijn een manier om je lippen voller te maken, maar zeker niet de enige manier. Door namelijk goed voor je lippen te zorgen en de juiste lipmake-up te gebruiken, krijgen je lippen ook meer volume en worden ze onweerstaanbaar.

Natuurlijk vollere lippen zonder fillers

Maar hoe krijg je nu die vollere lippen zonder fillers? Er zijn een aantal methoden die je hiervoor kunt gebruiken. En heel fijn: je kan ook alle methoden tegelijkertijd toepassen! Maak je lippen voller door ze:

  • Goed te verzorgen
  • Te scrubben
  • Te trainen

Goed voor je lippen zorgen

Goede lipverzorging is een must voor dikkere lippen. En een goede verzorging begint van binnenuit. Eet gezond en gevarieerd en drink elke dag voldoende water om zo je lippen van alle benodigde voedingsstoffen te voorzien. Zo voorkom je ook dat je lippen uitdrogen of gaan schilferen.

Smeer je lippen daarnaast af en toe in met een lippenbalsem of wat vaseline. Zo houd je ze zacht en soepel. Dagelijks smeren is zeker niet nodig, maar verwen ze wel af en toe even, net zoals je je haar en huid af en toe verwent met een maskertje.

Tip: wil je je lippen goed verzorgen? Gebruik dan bijvoorbeeld ons Kruidvat Caring Lipserum. Dit serum met hyaluron helpt droge en beschadigde te verzorgen en te herstellen.

Je lippen scrubben

Een tweede manier om je lippen voller te maken is ze regelmatig even te scrubben. Je stimuleert hiermee de bloedcirculatie en laat ze dikker lijken. Ook krijgen ze zo van nature een mooie kleur. Je lippen scrubben is heel simpel: je pakt gewoon een handtandenborstel en hiermee maak je zachtjes ronddraaiende bewegingen over je lippen. Dat is alles!

Je lippen trainen

Je lippen trainen, is dat niet een beetje gek? Zeker niet! Want door ze te trainen geef je ze meer volume en worden ze steviger. De liptraining gaat als volgt: doe net alsof je iemand wil kussen en tuit je lippen. Houd je lippen vijf seconden getuit en herhaal deze oefening tien keer. De training is zo klaar en er komt geen druppeltje zweet bij kijken!

Mooie, volle lippen in 5 simpele stappen

Je kunt je lippen ook voller laten lijken met make-up. Door lipmake-up op de juiste manier te gebruiken, lijkt het alsof je lippen meer volume hebben. Volg hiervoor dit stappenplan:

  1. Teken met een lipliner je cupidoboog iets boven je natuurlijke liplijn.
  2. Teken een lijn vanaf je cupidoboog naar je mondhoek. Volg hierbij je natuurlijke liplijn.
  3. Vervolgens teken je een lijn bij je onderlip, ook deze teken je net iets buiten je natuurlijke liplijn.
  4. Voor een plumping effect teken je twee verticale lijntjes op je bovenlip en één verticaal lijntje in het midden van je onderlip.
  5. Vul je lippen in met een lipstick.

Extra tip: breng een beetje concealer of highlighter in het midden van je lippen aan, zo zorg je ervoor dat ze het licht weerkaatsen. Hierdoor lijken ze nog voller! Je kunt hiervoor natuurlijk ook een glanzende lipgloss gebruiken.

De beste lippenstift voor vollere lippen

Wil je mooie, volle lippen? Kies dan een lippenstift die een of enkele tinten lichter is dan je natuurlijke lipkleur. Een donkere kleur laat je lippen namelijk smaller lijken. Met een kleur die dicht bij de eigen kleur van je lippen blijft krijg je een natuurlijk effect. Wil je liever iets opvallenders? Ga dan voor een felle roze of rode lipstick.

Voor volle, kleine lippen is een nude lipstick ook zeer geschikt. Waar een felle kleur je dunne lippen extra benadrukt, lijken ze met een nude kleur juist voller. In onze webshop vind je heel veel verschillende kleuren lipstick. Je perfecte match zit er altijd bij!

Naast lipsticks heb je ook speciale lipplumpers waarmee je in een handomdraai voller ogende lippen creëert. Onze Kruidvat High Gloss Plumping Lip Smoothie met menthol geeft direct vollere, glanzende lippen met een vleugje frisheid en kleur. Je kunt ‘m solo gebruiken of over je lippenstift aanbrengen.

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 14 november 2022

close

Previous

Zelf je haar verven is makkelijker dan je den...
close

Next

Steel de show met de Maybelline New York Supe...