Kruidvat Blog

Gezichtshaar verwijderen, zo doe je dat heel eenvoudig zelf

Header_Gezichtshaar verwijderen, zo doe je dat heel eenvoudig zelf

Hoe verwijder je zelf (dons)haartjes van je gezicht?

Alle vrouwen hebben gezichtshaar. Maar waar het bij de een gaat om kleine, onopvallende donshaartjes, zijn het bij de ander donkere haartjes die je onzeker maken. Er zit dan niets anders op dan je gezicht te ontharen. Hier ontdek je hoe je dat zelf doet.

Verschillende manieren om je gezicht te ontharen

Er zijn allerlei manieren om je gezicht te ontharen. Ze beloven je allemaal hetzelfde: een gladde en egale huid zonder gezichtshaar. Maar hoe ze dat doen, dat verschilt per methode. Welke voor jou werkt, hangt af van de mate van gezichtsbeharing en wat je fijn vindt.

Heb je de neiging om met de scheermesjes dat je voor je benen en oksels gebruikt ook die haartjes boven je bovenlip weg te halen? Geen goed plan. Leg het mesje dus maar snel weer weg. Deze manier van ontharen is voor je gezicht namelijk minder geschikt. Je krijgt snel lelijke stoppeltjes en last van irritaties. Kies daarom een ontharingsmethode die geschikt is voor je gezichtshuid.

Ontharen met een pincet

Heb je slechts een paar donkere haartjes in je gezicht? Haal deze dan weg met een pincet. Dit is een goedkope en effectieve manier om afscheid te nemen van die ongewenste haartjes. Vooral als je maar weinig opvallende haartjes hebt, is dit zo gedaan. Maar als je veel haartjes weg wil halen, kan het een tijdrovend klusje zijn.

Bij het ontharen met een pincet trek je het haartje er met wortel en al uit. Hierdoor blijft het de komende weken weg en geniet je van een gladde huid. Een nadeel is dat deze ontharingsmethode soms wel wat pijnlijk kan zijn.

Ontharen met een gezichtsepilator

Wil je een beetje hulp bij het ontharen? Gebruik dan een speciale epilator voor je gezicht. Dit gezichtsontharingsapparaat is makkelijk in gebruik en verwijdert in no time ongewenste haartjes. Je huid ziet er weer glad uit. Een nadeel is wel dat het ontharen van je gezicht met een epilator niet pijnloos is. Het voelt vaak wat onprettig aan.

Sfeerbeeld-Gezichtshaar verwijderen, zo doe je dat heel eenvoudig zelf

Je gezicht waxen of harsen

Een veelgebruikte manier om je gezicht te ontharen is waxen of harsen. Dit is ideaal voor het bijwerken van je wenkbrauwen, maar ook voor het verwijderen van haartjes op je bovenlip, wangen of kin. Met deze ontharingsmethode trek je de haartjes met wortel en al uit je huid. Hierdoor blijft ze wekenlang glad. Én als je regelmatig harst of waxt, krijg je steeds minder en dunnere haartjes. De haarfollikels raken door het ontharen zo beschadigd, dat de haargroei uiteindelijk vermindert.

Er zijn speciale ontharingsstrips met wax of hars verkrijgbaar, zoals de Kruidvat Ontharing Gezichtstrips. Hiermee verwijder je zelf thuis heel gemakkelijk (dons)haartjes in je gezicht. Omdat de strips vrij zijn van parfum en kleurstoffen zijn ze ook geschikt voor de gevoelige huid. Wil je je wenkbrauwen bijwerken? Gebruik dan de speciale wenkbrauwstrips. Met deze voorgevormde strips heb je snel en gemakkelijk perfecte wenkbrauwen.

Tip: ben je een haartje vergeten? Haal deze dan weg met een pincet.

Ontharingscrème voor je gezicht

Je hebt ook speciale ontharingscrèmes voor je gezicht. Je smeert deze crème op je huid, laat hem inwerken en haalt hem er daarna met de haartjes weer van je huid. Makkelijk toch? Let er wel op dat je een ontharingscrème gebruikt die ook geschikt is voor de gevoelige huid van je gezicht.

Ben jij benieuwd naar ons hele scheren en ontharen assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Beauty Masters aflevering 5 – In één oogopsla...
close

Next Article

Met deze 5 make-upproducten maak je direct he...