BLOG Kruidvat

Ontharingscrème: hoe werkt ontharingscrème?

Read time: 3 minutes
Posted on: 21/05/2021

Je wilt je benen ontharen, maar hebt geen zin in het gedoe van een scheermes. Dan is ontharingscrème een snelle en makkelijke manier om van je ongewenste haar af te komen. Maar hoe gebruik je ontharingscrème? Dat is simpel. Ontdek hier hoe je stap voor stap deze crème gebruikt.

Wat is ontharingscrème en wat doet het?

Ontharingscrème is een smeerbare crème die gebruikt wordt om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. In deze crèmes zitten stoffen die de keratine in je haartjes afbreken, waardoor ze zacht worden en je ze makkelijk van je huid afveegt. Dit gebeurt volledig pijnloos, waardoor ontharingscrème een populaire manier is om van ongewenst lichaamshaar af te komen.

Hoelang blijft haar weg na ontharingscrème?

Hoelang je haar wegblijft na het gebruik van ontharingscrème hangt af van je huidtype en haartype. Over het algemeen blijven de ongewenste haren vier tot zeven dagen weg. Herhaal het gebruik van de crème niet eerder, maar wacht totdat de haargroei is teruggekeerd.

Is ontharingscrème schadelijk?

Ontharingscrème is over het algemeen niet schadelijk, zolang je de crème maar volgens de bijgesloten instructies gebruikt. Zorg dat de ontharingscrème niet op gevoelige plekken komt, zoals je vagina of penis, moedervlekken, littekens en spataderen. Vermijd ook geïrriteerde en beschadigde huid, zoals puistjes en wondjes. Is je huid verbrand door de zon? Breng op die plekken dan ook geen ontharingscrème aan.

Tip: heb je een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt? Test de ontharingscrème dan op een klein stukje van je huid, bijvoorbeeld op je hand. Wacht vervolgens 24 uur nadat je de crème van je huid hebt afgespoeld om een allergische reactie uit te sluiten.

Hoe werkt ontharingscrème?

Ontharingscrème heeft een simpele en snelle werking, waardoor je in maximaal een kwartier tijd klaar bent. Lees wel altijd goed de verpakking voordat je begint met ontharen, want de handleidingen kunnen per soort crème variëren. Bekijk hieronder hoe ontharingscrème werkt in zes simpele stappen:

  1. Maak je huid droog
  2. Smeer je huid in
  3. Verdeel de crème gelijkmatig
  4. Laat de ontharingscrème inwerken
  5. Test of de haartjes loslaten
  6. Verwijder de crème

Stap 1: maak je huid droog

Zorg er als eerste voor dat je huid droog is. De meeste ontharingscrèmes breng je namelijk aan op een droge, ongewassen huid. Maar ga hier niet blind vanuit, want elke crème werkt anders. Sommige breng je juist aan op een natte huid. Lees dus altijd goed de verpakking en volg de aanwijzingen die hierop staan.

Stap 2: smeer je huid in

Smeer de crème op de plek waar je haartjes wilt verwijderen. De meeste ontharingscrèmes zijn geschikt voor je benen, armen, oksels en bikinilijn. Er zijn ook speciale crèmes voor specifieke plekken, zoals de Kruidvat Bikini Ontharingscrème voor de Normale en Gevoelige Huid.

Stap 3: verdeel de crème gelijkmatig

Zorg dat je de crème gelijkmatig verdeelt over je huid. Dan krijg je het beste resultaat. Alle haartjes moeten goed bedekt zijn. Bij sommige ontharingscrèmes doe je dat met een spatel, bij andere met een sponsje.

Stap 4: laat de ontharingscrème inwerken

Na het aanbrengen laat je de crème even inwerken. Meestal is dat tussen de 3 en 10 minuten. Zo is de inwerktijd bij de Kruidvat Ontharingscrème voor de Normale huid 3 tot maximaal 6 minuten. Bij onze Ontharingscrème voor de Gevoelige Huid is dat 8 tot maximaal 12 minuten. Check dus altijd de verpakking voor de precieze tijd. Laat het product nooit langer zitten dan op de verpakking staat. Dan kan je huid namelijk verbranden.

Stap 5: test of de haartjes loslaten

Kijk na 3 tot 5 minuten of er al haartjes loslaten. Zo ja, dan kun je de crème verwijderen. Zo niet, dan laat je het middel nog iets langer zitten. Test na 1 of 2 minuten nog een keer of de haartjes loslaten.

Stap 6: verwijder de crème

Als laatste verwijder je de ontharingscrème. Sommige kun je onder de douche afspoelen, zoals onze In Shower Ontharingscrème. Andere verwijder je met een spatel of vochtige, warme handdoek. Beweeg daarmee tegen de haargroeirichting in. Spoel je huid daarna met koud water schoon, zonder zeep. Het is normaal als je huid een beetje jeukt of rood is. Daarom is het fijn om de onthaarde plekken na het ontharen nog even in te smeren met een vochtinbrengende crème, zoals een bodylotion.

Beste ontharingscrème

Ontharingscrèmes zijn een goed alternatief om van ongewenst lichaamshaar af te komen, omdat het snel en pijnloos is. Er zijn verschillende soorten crèmes te vinden, maar welke de beste ontharingscrème is hangt af van je huidtype, haartype en op welk lichaamsdeel je de crème gaat gebruiken. Lees voor gebruik altijd de instructies voor een veilig gebruik, zonder irritaties.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Mooie voeten in 7 stappen!
close

Next

Scheermesjes: welke mesjes zijn het beste?