BLOG Kruidvat

5 tips voor het opbergen van je make-up

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 01/03/2021

Zo berg je je make-up overzichtelijk én mooi op

Is jouw make-uptafel of badkamerkastje ook één grote chaos? Liggen je oogpotloden, lippenstift en poedertjes kris kras door elkaar en ben je vaak iets kwijt? Je bent niet de enige! Maar wist je dat het heel makkelijk is om make-up op een leuke en praktische manier te ordenen? Wij hebben een hoop tips voor je om dit te doen, dus lees snel verder.

Tip 1: Bakjes en glazen

Leg je make-up niet lukraak neer in een la of op je make-uptafel. Koop bakjes en orden je make-up in deze bakjes. Zo houd je je foundation, blushes en highlighters apart van elkaar. Heb je ook last van een kwastenchaos? Zet dan je make-upkwasten in glazen. Denk je er trouwens aan om je kwasten regelmatig schoon te maken?

Tip 2: Het oog wil ook wat

Heb je mooie nagellakflesjes en elegante foundationpotjes? Shop dan een mooie schaal of etagère en stal ze daarop uit. Fleur de schaal of etagère verder op met parels of nepbloemen. Dit schitterende resultaat is een echte blikvanger in je badkamer of op je make-uptafel!

Tip 3: Veel op pad?

Ben je veel op pad? Overweeg dan om te investeren in een make-upkoffer. Hierin kun je je make-up eenvoudig vervoeren, waardoor je altijd naar hartenlust kunt make-uppen, waar je ook bent. En ook als je thuis bent is deze koffer een prettige manier om je make-up in op te bergen.

Tip 4: Aandacht voor je wattenschijfjes en -staafjes

Aan het eind van de dag verwijder je je make-up. Laat jij je wattenschijfjes altijd in de plastic hoes zitten waarin je ze koopt? Waarschijnlijk wel, maar hoe fijn zou het zijn als je wattenstaafjes en wattenschijfjes ook mooi zijn opgeborgen? Onze tip is om hier glazen potten voor aan te schaffen. De fluffy, witte wattenschijfjes zien er erg leuk uit in zo’n pot.

Tip 5: Tijd voor Marie Kondo

Wist je dat make-up een houdbaarheidsdatum heeft? Zo blijft foundation één a twee jaar goed en gaat mascara slechts twee tot drie maanden mee. Make-up die over datum is kan puistjes, huidirritaties en ontstekingen veroorzaken. Het is dus belangrijk om goed in de gaten te houden of je make-up nog wel houdbaar is. En nu je toch alles netjes gaat opruimen, is dit een ideale gelegenheid om dit uit te zoeken. Ga daarom al je make-up na en gooi alles weg wat over datum is. Na deze grote opruiming voel je je sowieso goed! Hier lees je meer over hoe je weet wanneer je make-up over datum is.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Hairdo on a budget: zo krijg je budgetproof d...
close

Next

Zo maak je je make-upkwasten schoon