BLOG Kruidvat

Zo maak je je make-upkwasten schoon

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 03/03/2021

5 manieren om je make-upkwasten te reinigen

Gebruik jij je make-upkwasten, sponsjes en blenders elke dag? Maar vergeet je ze meestal daarna schoon te maken? Je bent niet de enige! Maar op je kwasten, sponsjes en blenders kunnen zich vuil en bacteriën verzamelen, die in aanraking komen met je gezicht. Gevolg: verstopte poriën, mee-eters en puistjes. Dus, tijd om de hygiëne van je make-uptools serieus te nemen. Gelukkig is kwasten schoonmaken heel simpel. Hier vertellen we je er alles over.

Waarom is het belangrijk om je make-upkwasten schoon te maken?

Hoeveel make-upkwasten heb jij eigenlijk? Elke soort make-up vraagt om een eigen make-upkwast. Zo is een poederkwast vaak wat groter zodat je het poeder gemakkelijk op je hele gezicht aanbrengt. Een oogschaduwkwastje is dan weer wat kleiner voor het fijnere precisiewerk. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: je moet ze regelmatig schoonmaken.

Restjes make-up, stof, bacteriën en vettigheid hopen zich namelijk anders op in je beautytools. En daar wordt je huid niet blij van. Infecties, puistjes, mee-eters en andere oneffenheden zien dan hun kans. En dat wil je niet. Tijd om aan de slag te gaan dus!

Hoe maak je je make-uptools schoon?

Er zijn verschillende manieren om je kwasten schoon te maken. Zo kun je een speciale kwastenreiniger gebruiken (of er zelf één maken), maar ook gewoon met behulp van water en zeep je make-upkwasten reinigen.

Dit zijn vijf handige manieren om je kwasten schoon te maken:

  • Hou je kwast onder een lopende kraan met lauwwarm water. Wrijf de haartjes met je vingers voorzichtig uit elkaar. Zorg wel dat de basis, waar de kwasten in de houder vastzitten, droog blijft. Anders laat de lijm los en vallen de haartjes er uiteindelijk uit. Maak de kwasten droog met een handdoek en breng de kwast met je vingers weer in model.
  • Maak zelf simpel een kwastenreiniger. Meng een dessertlepel kokosolie met een scheutje afwasmiddel en voilà, je hebt je eigen DIY-kwastenreiniger.
  • Het kan heel simpel zijn. Ga met je vochtige make-upkwast over een blok zeep en spoel af. Herhaal dit tot er geen make-up van je kwast meer komt. Maak de kwast voorzichtig droog met een schone handdoek. Je kunt natuurlijk ook gewoon zeep uit een pompje gebruiken.
  • Met een simpele antibacteriële spray dood je in een handomdraai de bacteriën die zich in je kwasten hebben verschanst.
  • Met make-upreinigingsdoekjes, zoals Kruidvat Cleansing Reinigingsdoekjes voor de Droge en Gevoelige Huid , maak je je kwasten op een simpele manier snel schoon. Zachtjes wrijven tot er geen make-uprestjes meer vanaf komen en je bent klaar!

Hoe vaak moet je je make-upkwasten schoonmaken?

Heb jij geen tijd om je beautytools elke dag te reinigen? Geen probleem, dat is ook niet nodig. Het beste is om al je make-upkwasten elke week een schoonmaakbeurt te geven. Moet je prioriteiten stellen vanwege tijdgebrek? Zet dan je foundationkwasten, sponsjes of blenders op nummer 1.

Maak je huid blij!

Zo, nu weet je precies hoe je je make-upkwasten schoonmaakt. En geloof ons, je maakt je huid met deze kleine moeite enorm blij! Mis je nog een make-upkwast in je collectie of wil je een product kopen om je kwasten te reinigen? Ga dan naar onze webshop.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

5 tips voor het opbergen van je make-up
close

Next

Hairdo on a budget: zo krijg je budgetproof s...