BLOG Kruidvat

38 weken zwanger: de week van mama

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Binnenkort ligt er een lief baby’tje in je armen. Kun je het je al voorstellen? Een kleintje waarvan jij de moeder bent. Je snapt nu vast waarom iedereen het een wonder noemt. Tijdens de laatste weken van je zwangerschap kun je je nog even mentaal voorbereiden op de grootste verrassing van je leven. Hoe? Dat lees in je onze blog.

Je baby in deze week:
Zo groot als een Kruidvat plastic tas


De looks van je kleintje worden zo mogelijk nog beter. Tijdens de laatste weken van je zwangerschap verdwijnen de laatste donshaartjes en verschijnt er een cute laagje babyvet dat je kindje goed warm houdt. Dit extra vetlaagje zorgt er ook voor dat je baby iets in gewicht mag verliezen na de geboorte. Dit is normaal. Het allereerste kapsel van je kindje krijgt ook steeds meer vorm. Dit haar heeft de lieve naam ‘nesthaar’. Binnen een paar maanden valt het weer uit. Daarna gaan de echte haartjes pas groeien.

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Wachten duurt lang… Nu de eerste weken van je verlof erop zitten en je kindje zich stil houdt, slaat de verveling toe. Of vermaak je je nog goed? Je kunt je in deze periode extra nuttig maken door nog even de keuken in te duiken. Een vriezer vol maaltijden is namelijk meer dan welkom in de hectische week na je bevalling. Daar ga je jezelf dankbaar voor zijn!

Over eten gesproken. Als je niet al kleinere porties at, is het moment nu daar. Je maag komt wat in verdrukking daarbinnen, waardoor je vertrouwde porties niet meer passen. Met meerdere kleine hoeveelheden krijg je genoeg voedingsstoffen binnen en voorkom je een opgeblazen gevoel. Maar goed ook, want opgeblazen voel je je al genoeg!

Tip voor daddy

Een handige tip waarmee je de kraamweek zo relaxed mogelijk in gaat: zorg voor voldoende voorraad! Koffie, thee, beschuit, muisjes, een ooievaar en slingers… je kunt het beter maar vast in huis hebben.

Marilyn verteltmarilynschrijft

“Verlof! Bizar idee dat ik over een aantal weken moeder ga worden. Ik vond het spannend en eng en deed zoveel als ik kon nog voor mezelf.

Ik bezocht de kapper en liet me lekker verwennen. Je moet er immers wel mooi uitzien voor de eerste ontmoeting met je baby. Achteraf natuurlijk belachelijk, maar ik dacht iedereen doet het dus doe ik het ook! Mijn verlof was relaxt maar ook een tikkeltje saai. Aangezien ik nog steeds geen mega buik had (het was wel zichtbaar), paste ik nog steeds mijn eigen kleding, maar ik verveelde mij ook.

Ik genoot van het alleen zijn en door de kleertjes heen te struinen en te ruiken aan alle heerlijke geurzakjes van Zwitsal die ik onder de kleertjes had gelegd. Ik had mijn vluchtkoffertje klaargemaakt en mijn kraampakket was inmiddels gearriveerd. Bizar, nog even en ik word moeder! Ik keek er naar uit, maar ik had ook spanning, spanning voor wat komen gaat.”

Geniet van je laatste me-time zonder baby

Ook al kan de tijd je nu niet snel genoeg gaan: geniet! Je bent voorlopig niet meer zo lang vrij zonder kindje. Dit is hét moment om te doen waar je zin in hebt.

  • Verwen jezelf met een uitgebreid kappersbezoek. Een frisse coupe is welkom met het oog op de tijd die eraan komt.
  • Plan weer eens een ouderwetse date met je lief. Dat kan ook prima zonder de deur uit te hoeven. Organiseer een avondje Netflix inclusief popcorn, kook samen een driegangendiner of speel kneuterige bordspelletjes.
  • Snuffel door het online aanbod babyspullen. Mis je nog iets van je babyuitzetlijst? Hoe leuk is deze I love mama fopspeen bijvoorbeeld. Altijd handig!
  • Trakteer jezelf op een speciale zwangerschapsmassage of andere schoonheidsbehandeling.
  • Ga uitgebreid lunchen met een vriendin. Buiten de deur of gewoon aan je eigen eettafel.
  • Lees eindelijk dat boek dat al jaren op je lijstje staat.

Ook zoiets waar je nooit aan toekomt: een fotoboek maken. Bij Kruidvat maak je online eenvoudig een fotoboek van je enorme verzameling foto’s. Appeltje-eitje!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

37 weken zwanger: de week van het lastig lope...
close

Next

39 weken zwanger: de week van de luiers