BLOG Kruidvat

36 weken zwanger: de week van het blije baby voordeel

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Je hebt de 36 weken aangetikt! Het moment waarop je al zo lang wacht, komt steeds dichterbij. Dat merk je: je baby begint met indalen en je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Nu mag je ook officieel met zwangerschapsverlof. Tijd om al je babyspullen compleet te maken. Wij vieren het ‘bijna daar’-moment graag met je mee. Daarom bieden we je de gratis Jouw Blije Baby Voordeeltas aan. Heb je ‘m al aangevraagd?

Je baby in deze week:
Zo groot als een Jumbopak luierbroekjes


De bevalling komt steeds dichterbij, maar de botten in de schedel van je baby zijn nog niet aan elkaar gegroeid. Niet schrikken, dat is geen foute boel. Het is juist goed. Tijdens de geboorte komt er veel kracht op het hoofdje van je baby. Het geboortekanaal is namelijk heel krap waardoor de botel van de schedel over elkaar heen schuiven. Precies daarom zitten de botten in de bovenkamer nog niet vast.

vergelijkingsafbeelding

Je baby begint nu met indalen. Hij of zij zoekt naar een lekkere ligpositie om tot de bevalling aan te houden. De kans is groot dat je baby met het hoofdje naar beneden ligt. Dat moet ook. Is jouw kleine eigenwijs en wil hij of zij het licht eerst met de billen zien? Dan probeert de verloskundige je baby van buitenaf te draaien. Met één hand op het hoofdje en één op de billen draait ze hem of haar in één beweging om. Zo krijgt je kleine gelijk een voorproefje van een ritje in de achtbaan!

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Merk je dat je meer lucht hebt dan vorige week? Doordat je baby is begonnen met indalen zakt je baarmoeder weer naar beneden. Je longen krijgen daardoor meer lucht. Jij kunt dus weer vrij ademhalen! Vanaf nu worden jij en het toilet nog betere vrienden. Doordat je baby indaalt, drukt hij of zij flink op je blaas. Die krijgt minder ruimte, waardoor je nog vaker moet plassen.

Nu je op de 36 weken zit, mag je officieel met zwangerschapsverlof. Eindelijk! Niet alleen omdat je je ongestoord kunt voorbereiden op de bevalling. Ook omdat je inmiddels niet meer weet hoe je uren op een bureaustoel kunt zitten er er vanaf komen eigenlijk nog moeilijker gaat. Die opgezwollen enkels en het maagzuur dat om de haverklap omhoog komt, werken ook niet mee. Vanaf nu dus lekker onderuit met een goed boek of een lekkere serie om de laatste loodjes door te komen. Je kunt het!

Tip voor daddy

Het lichaam van je lief stoomt zich klaar voor het grote moment en dat merk je. De babykamer, de babyspulletjes en de kleertjes; alles moet er zijn voordat de baby komt. Ze stuurt je de komende tijd veel op pad om dat te regelen. Wordt jullie geduld al flink op de proef gesteld? Maak het dan wat vaker spannend in bed. Haar orgasme en jouw sperma zouden de weeën op gang brengen. Moet je lief natuurlijk wel zin hebben met die hoogzwangere buik, maar niet geschoten is altijd mis!

La vie Sanne – De laatste loodjes van de zwangerschap

Het is alweer de 36e week van je zwangerschap. Maar de laatste loodjes wegen misschien wel het zwaarst. La Vie Sanne leeft met je mee!

De Blije Baby Voordeel tas, heb jij ‘m al in huis?

Je hebt inmiddels vast een volwaardig assortiment aan babyspulletjes in huis. Maar van sommige spullen heb je nooit genoeg. Die vind je in de Jouw Blije Baby Voordeeltas. Heb je ‘m al aangevraagd? Nee? Snel doen dan! Deze spulletjes vind je erin terug:

  • Kruidat NewBorn luiers, luiermaat 0 of 1
  • Kruidvat Baby 2 in 1 Wasgel, 300 ml
  • Kruidvat Lotiondoekjes 80 stuks
  • 5 gratis foto’s afdrukken voor in jouw baby’s eerste fotoboek
  • Dubbele spaarpunten op alles van Kruidvat baby

Heb je de Jouw Blije Baby Voordeel tas nog niet besteld? Vraag ‘m aan met jouw extra voordeelkaart en log in met je account. Geef aan dat je een kindje verwacht en wat de uitgerekende datum is. Daarna laten we je per e-mail weten wanneer je jouw Blije Baby Voordeel tas kunt ophalen bij een van onze winkels.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

35 weken zwanger: de week van de babyvoeding
close

Next

37 weken zwanger: de week van het lastig lope...