BLOG Kruidvat

28 weken zwanger: de week van het kraampakket

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Check: het derde trimester is aangebroken. Je krijgt het iets zwaarder, maar kunt vanaf nu ook gaan aftellen. Oriënteer je eens op alle gratis babypakketten die verkrijgbaar zijn. Ook Kruidvat heeft een gratis tas babyproducten voor je samengesteld. Benieuwd? Je leest er hieronder alles over.

Je baby in deze week:
Zo groot als een schoudertas


Het wordt steeds krapper daar binnen! Je kleine kan nu nog nét helemaal ronddraaien. Soms voelt het of je buik alle kanten op gaat. Je kindje wisselt dan van houding. Voel je kleine schokjes? Dan heeft je baby waarschijnlijk de hik. Hiermee oefent hij of zij alvast met ademhalen. Het gezichtsvermogen van je kindje is ondertussen ook volop in ontwikkeling. De oogjes zijn vanaf week 28 helemaal compleet, inclusief knipperende oogleden met lange wimpers.

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Nu je in het derde trimester zit, krijg je het lichamelijk wat zwaarder. Hallo bekkeninstabiliteit! Een kwart van de vrouwen heeft last van bekkenpijn tijdens de zwangerschap. De bekkenbeenderen verweken als voorbereiding op de bevalling, waardoor jij klachten ervaart rond je bekkenbodem en onderrug. In combinatie met die zware buik is dat geen pretje. Ga wat vaker in de relaxmodus en bespreek je klachten eventueel met je verloskundige.

Tip voor daddy

Hebben jullie al over geboortekaartjes nagedacht? Speur het internet af voor inspiratie en maak alvast een adressenbestand aan. Na de geboorte heb je wel iets anders aan je hoofd.

La vie Sanne – Nesteldrang in de zwangerschap

Ben jij de hele dag in huis een het schoonmaken en opruimen? Heb jij alles al huis voor je bevalling? La Vie Sanne laat je zien hoe je met de nesteldrang omgaat.

Ontvang jouw gratis babypakket

Stapels luiers, babykleertjes in verschillende maten en tientallen soorten babyverzorging… een kleintje kost niet niks! Extra fijn dus dat er veel gratis babypakketten bestaan om je op weg te helpen. Zo ontvang je van Kruidvat de gratis Jouw Blije Baby Voordeeltas. Een handige shopper vol luiers, babyproducten en gratis fotoafdrukken. Onmisbaar in je kraamweek. Wanneer je je aanmeldt, krijg je ook mails met tips en extra kortingen voor jou en je baby.

Bestel hier de gratis Kruidvat Jouw Blije Baby Voordeeltas

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

27 weken zwanger: de week van de uitzetlijst
close

Next

29 weken zwanger: de week van de energie