BLOG Kruidvat

20 weken zwanger: de week van de echo

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Het aftellen kan beginnen! Je bent op de helft van je zwangerschap. Nu al?! Deze week staat er waarschijnlijk een 20 wekenecho op de planning. Je kleintje wordt helemaal nagekeken en je hoort (als je wilt) of je een zoon of dochter krijgt.

Je baby in deze week:
Zo groot als een 2-in-1 Flessenreiniger


Je baby oefent al hard met drinken. Er gaan dagelijks heel wat slokken vruchtwater naar binnen. Het spijsverteringsstelsel bereidt zich zo voor op de melk die je kindje later gaat drinken. De productie van meconium start nu ook. Dit is de allereerste ontlasting van je baby na de geboorte. Anders dan je misschien verwacht, is het vaak pikzwart! Omdat je mini nog een zee van ruimte heeft, voel je hem of haar op verschillende plekken in je buik. Nog even groeien en er is daarbinnen geen ruimte meer voor salto’s.

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Spannend! Je baby wordt tijdens de 20 wekenecho nagekeken op afwijkingen en groei. Als je wilt, krijg je ook te horen of je een jongetje of meisje verwacht. Zo wordt het allemaal nóg echter. Houden jullie het geslacht voor jezelf, of maak je het op een originele manier bekend aan vrienden en familie?

Jij komt nu wekelijks ongeveer een halve kilo aan en dat is helemaal normaal. Eet gezond en blijf bewegen om fit je zwangerschap door te komen. Vind je wandelen of fietsen saai? Misschien is zwangerschapsyoga of zwangerschapsgym iets voor je! Zo kun je meteen andere mommies-to-be leren kennen.

Tip voor daddy

Door de snel groeiende buik heeft je vriendin of vrouw waarschijnlijk wat meer last van jeuk. Houd haar huid soepel door te masseren met een hydraterende crème.

La vie Sanne – Type moeders en het geslacht van de baby

Tijdens de 20 wekenecho kun je achter het geslacht van je baby komen. Spannend! La Vie Sanne laat je zien hoe je daarmee omgaat.

Project babykamer begint!

Nu je 20 weken zwanger bent, is er geen reden meer om nog langer met de babykamer te wachten. Aan de slag! Speur Pinterest af voor inspiratie en creëer een fijn kamertje dat helemaal bij jullie en de kleine past. Als jullie het geslacht al weten, is dit ook hét moment om wat leuk babyspeelgoed te kopen voor op het kamertje.

Niet zo’n fan van felgekleurd plastic? Bekijk ons assortiment houten speelgoed. Duurzaam, mooi en fijn om mee te spelen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

19 weken zwanger: de week van het gewicht
close

Next

21 weken zwanger: de week van het verwennen