BLOG Kruidvat

21 weken zwanger: de week van het verwennen

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Wanneer is de laatste keer dat jij wat quality-time voor jezelf hebt gehad? Een gewoonte om erin te houden, nu en ook als de baby er straks is. Neem de tijd om je uitgebreid op te maken, geniet van luxe doucheproducten en verwen je haar met een voedend masker. Je voelt je als herboren!

Je baby in deze week:
Zo groot als een pak Droge Wegwerpwashandjes


Hoewel je de kleine steeds vaker voelt, is hij of zij het grootste deel van de dag in dromenland. Leuk weetje: je baby heeft nu al een favoriete slaaphouding. Als je kindje wakker is, kan hij of zij nu ook om zich heen kijken. Voor zover er iets te zien valt daar in je baarmoeder. Behalve het zicht ontwikkelen ook het gehoor, de smaak, de taal en de geur zich in deze periode.

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Misschien heb je wat meer last van bandenpijn tijdens de groeispurt rond week 21. Dit voelt niet langer als menstruatiekrampen, maar meer als een scherpe pijn in je onderbuik. Het kan zelfs doortrekken naar je onderrug en vagina. Pas op met onverwachte bewegingen, zorg voor een lege blaas en verwen jezelf met een warm bad. Vooral dat laatste laat je banden lekker tot rust komen. Een scheutje Therme Zen White Lotus badolie geeft een subtiel geurtje in je home-spa en maakt je huid zachter dan zacht. Genieten!

Is het je al opgevallen dat je hart flink aan het werk is de laatste tijd? Je hebt maar liefst 2 liter extra bloed dat ook nog eens dunner is dan anders. Een flinke klus om dat allemaal rond te pompen. Niet gek dus dat je je hart soms wat harder tekeer voelt gaan.

Tip voor daddy

Is je partner opeens vreselijk onhandig, vergeet ze afspraken of is ze constant spullen kwijt? Gevalletje pregnancy-brain! Zwangerschapsdementie komt vaak voor, maar verdwijnt ook weer. Help haar zolang het duurt maar goed aan alles herinneren.

Naomi vertelt – @naominoellegeneve

De week van verwennen. Jezelf verwennen mag ook weleens, mooi make-upje, lekker potje Purol, Zuiver & Zen shampoo, zen thee.

“Hoewel mijn favoriete spijkerbroeken niet meer dichtgaan, raak ik steeds meer gewend aan mijn buikje. Het baby’tje in mijn buik kan inmiddels zien en ik vind het heerlijk om rustig op bed te liggen en bewust bezig te zijn met de schopjes die ik voel. Ik merk dat ik soms wat moeite heb met het verdragen van veel prikkels en dat ik heel erg snel moe ben. Op advies van de verloskundige probeer ik wat vaker in een warm bad te gaan liggen en soms ook een dagje even helemaal niks te ‘moeten’.

Er gaan behoorlijk wat chocoladerepen doorheen in een week en mijn partner staat geregeld om 21:00 uur ’s avonds nog bij de snackbar een broodje kaassoufflé voor mij te bestellen. Het is een gekke gedachte dat we al over de helft van de zwangerschap zijn. Mijn doel voor de aankomende weken: nog even enorm genieten van de rust én van elkaar!”

Neem tijd voor jezelf

Of je nu veel kwaaltjes hebt of niet: je verdient een verwenmomentje! Tijd voor jezelf is belangrijk. Een ontspannen jij betekent namelijk ook een ontspannen baby. Dus doe waar je zin in hebt: zet je telefoon een weekend uit, koop een nieuwe outfit, lees een goed boek, probeer een nieuwe make-uplook of verwen je huid met een verzorgend gezichtsmasker.

Theeleuten worden ongetwijfeld heel blij van nieuwe smaken thee. Zo kom je met de Kruidvat Kamille Kruidenthee helemaal tot rust.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

20 weken zwanger: de week van de echo
close

Next

22 weken zwanger: de week van het onthouden