BLOG Kruidvat

2 weken zwanger: de week van de ovulatietesten

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Deze week is er één van hoogtepunten. De eisprong (ook wel ovulatie) vindt plaats. Een rijpe eicel komt vrij uit de eierstok en is klaar om bevrucht te worden. Het avontuur van je kleintje kan beginnen! Het enige waar jij je mee bezig hoeft te houden is de juiste timing.

Je baby in deze week:
Zo groot als 1/75 paracetamol


Het moment is daar: je zit deze week in je meest vruchtbare periode. 2 dagen voor je ovulatie en tijdens je ovulatie is de kans op een zwangerschap het grootst. Wanneer dit moment voor jou is, hangt af van je cyclus. Bij een regelmatige cyclus is dit zo’n 14 dagen voor je volgende menstruatie. Reken maar uit! Liever iets meer zekerheid? Dan kan een ovulatietest handig zijn. Zo’n test werkt eigenlijk hetzelfde als de zwangerschapstest die je straks ongetwijfeld nodig hebt. Houd ‘m een paar seconden in je urine en ontdek of je vruchtbare dagen zijn aangebroken.

vergelijkingsafbeelding

Met een beetje geluk kun je vanaf deze week al spreken van een baby. Hoe klein ook! De bevruchte eicel begint zich direct te delen en zit al vol informatie over je baby. Het geslacht, de uiterlijke kenmerken en zelfs de karaktereigenschappen van je kindje staan al vast. Hoe bijzonder!

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Hoewel jij er niets van merkt, is je lichaam al volop aan het werk deze week. Bij een succesvolle poging begint de bevruchte eicel zich meteen te delen. Hij doet er een paar dagen over om zich te verplaatsen naar de baarmoeder. Deze heeft zich in de tussentijd helemaal klaargemaakt, zodat de eicel zich kan innestelen. Geniet nog even van die kwaaltjesvrije week!

Tip voor daddy

It’s all about timing. Door op het juiste moment te vrijen, vergroot je de kans op een zwangerschap enorm. Begin jullie avond samen extra ontspannen met een massage. In ons assortiment vind je verschillende massagegels. Geniet!

Yasmine vertelt – @hijabsecrets

“Van mijn gynaecoloog moest ik het ‘zwanger willen zijn’ loslaten. Het zorgde namelijk voor de nodige stress en juist tijdens de ovulatie wil je heerlijk ontspannen en het proces van zwanger worden over je heen laten komen.

Ik probeerde echter al een tijdje zwanger te worden. Het was dus fijn om dingen uit te proberen. Zo gebruikte ik ovulatietesten om mijn vruchtbare dagen in kaart te brengen en paste ik handigheidjes toe uit mijn cultuur. 

Tijdens de ovulatie adviseerde mijn moeder om alleen maar warme drankjes te drinken, niet op blote voeten te lopen en me goed aan te kleden. ‘’Zorg dat je baarmoeder goed warm wordt, het zal immers het huisje worden van je eitje,’’ zei ze toen lachend.

Het was raak toen ik beter voor mezelf ging zorgen. Door gezond te eten, mezelf lief te hebben en bewuster te leven, leerde ik te ontspannen en vertrouwen te hebben in mijn lichaam.”

Ga voor gezond

De kans is aanwezig dat er deze week al een klein kindje in je groeit. Reden genoeg om extra op je voeding te letten. Een gezonde lifestyle zorgt ervoor dat je je beter voelt dan ooit én levert de juiste bouwstoffen voor de groei van je baby. Schep ‘s avonds extra groenten op, snack wat vaker fruit en wijs alcohol voor de komende 9 maanden de deur.

Zeker weten dat je niets tekort komt? Bekijk ons assortiment zwangerschapssupplementen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

1 week zwanger: de week van je laatste menstr...
close

Next

3 weken zwanger: de week van de voorbereiding