BLOG Kruidvat

Movember: de beste verzorging voor snor en baard

Read time: 3 minutes
Posted on: 05/10/2017

Hoe verzorg je je baard of snor?

De baard en snor zijn helemaal hot!

Zeker in deze maand, want het is Movember! Dé maand dat je je snor (en als je wilt ook je baard) schaamteloos mag laten staan. Doe jij mee? Hier lees je meer over Movember en ontdek je hoe je goed voor je snor en baard zorgt.

Wat is Movember?

Movember is een initiatief van de Movember Foundation. Deze stichting vraagt mannen in de maand november om hun snor te laten staan om zo aandacht te vragen voor de gezondheid van de man, zowel mentaal als fysiek. Het woord movember is een samenvoeging van het Engelse woord voor snor (moustache) en november.

Meedoen is simpel: je hoeft je alleen maar een maand lang niet te scheren. Piece of cake! Dat scheelt je weer flink wat tijd en is lekker makkelijk. Zeker als je besluit om niet alleen je snor, maar ook je baard te laten staan. Maar je wilt er natuurlijk niet onverzorgd uitzien. Daarom is het belangrijk om goed voor je gezichtsbeharing te zorgen. Anders krijg je last van irritaties of een onhygiënische baard of snor. En dat wil je toch niet?

Trimmen en kammen

Net als je hoofdhaar ziet je baard of snor er netjes en verzorgd uit als deze goed in model zit. Het is daarom belangrijk om je baard en snor regelmatig te trimmen. Probeer de verschillende technieken en modellen en kies wat bij je past. Een goede baardtrimmer is hierbij onmisbaar.

Naast het trimmen is kammen een belangrijke basis, zeker als je baard en snor wat langer worden. Een baardkam of -borstel is onmisbaar voor de man met baard of snor. De speciale kammen houden je wat langere baard en snor in model en verwijderen eventuele viezigheid. Heb je geen baardkam, dan red je je ook prima met een gewone kam.

Tip: Last van haartjes van je snor die in je mond hangen? Draai de haartjes met je duim en wijsvinger regelmatig naar de zijkant. Na een tijdje blijven ze vanzelf op hun plek.

Wax, gel en andere producten voor baardverzorging

Ja, je leest het goed. Naast kammen en borstels zijn er ook allerlei verzorgingsproducten op de markt om je baard of snor te verzorgen en in model te houden. Eigenlijk net als voor je haar. Deze producten zijn makkelijk in gebruik en kosten weinig tij

 • Shampoo voor je baard
  Met een milde shampoo houd je je baard en snor in perfecte conditie. Met shampoo maak je de haren hygiënisch schoon. Handig bij eventuele etensresten. Doe een klein beetje shampoo op je wijsvinger en masseer dit in je snor. Gebruik wat meer shampoo voor je baard. Spoel de shampoo goed uit met lauwwarm water. Gebruik na het wassen een baardconditioner. Je baard wordt hier heerlijk zacht van.
 • Face wash voor je gezicht, snor én baard
  Een andere manier om je baard en snor te wassen is met deze Face & Beard Wash van Nivea Men Deep. Je brengt hem gemakkelijk op je gezicht en gezichtsbeharing aan, even inmasseren, afspoelen en klaar!
 • Baard- en snorolie
  Gebruik eventueel een speciale baard- of snorolie.
 • Baardwax of -balsem
  Om je baard en snor in model te brengen, gebruik je wax of balsem. Zo maak je met wax voor je snor bijvoorbeeld een mooie krulsnor. Gestyled zien je baard en snor er stoer en strak uit! Dat geeft zelfvertrouwen.

Denk ook aan de huid onder je baard

Nog een laatste tip: schenk wat aandacht aan de huid onder je baard of snor. Onder je gezichtsbeharing droogt je huid vaak snel uit en gaat sneller schilferen. En dat geeft vervelende jeuk. Let er daarom op dat je verzorgingsproducten gebruikt die ook je huid reinigen en hydrateren. Door je baard regelmatig te kammen geef je je huid bovendien wat lucht.

Ben je na Movember helemaal klaar met je baard of snor? Hier lees hoe je ze in een handomdraai afscheert.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Verzorgingstips voor glanzend en gezond haar ...
close

Next

Baard of snor scheren, zo doe je dat!