BLOG Kruidvat

Zo trim je zelf je baard

Een mooie baard moet je regelmatig bijhouden. Wil je zelf thuis je baard trimmen? Met de juiste hulpmiddelen en technieken is het makkelijker dan je denkt. Hier ontdek je wat je precies nodig hebt en leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf je baard trimt.

Wat heb je nodig?

  • Een scheermesje
  • Een baardtrimmer
  • Een handdoek
  • Hydraterende crème
  • Een kam*
  • Een schaar*
  • Baardolie*

*voor langere baarden

Stap voor stap je baard zelf trimmen

Stap 1: Was en kam je baard (als je alleen stoppels hebt, kun je meteen doorgaan naar stap 2).

Was je baard met shampoo of zeep. Dit is belangrijk, want als je je baard niet wast, kunnen plukjes haar aan elkaar plakken en vast komen te zitten in de trimmer. Laat je baard helemaal drogen. Kam je baard voorzichtig om eventuele klitten te verwijderen en ervoor te zorgen dat alle haren in dezelfde richting staan.

Stap 2: Trim je baard op de juiste lengte

Stel de baardtrimmer in op de stand die past bij de gewenste lengte en beweeg de trimmer voorzichtig over je hele baard. Als je niet zeker weet hoe lang je je baard wilt, kun je het beste eerst een iets langere stand kiezen. Je kunt je baard altijd later nog iets korter trimmen. Neem vooral de tijd. Je barbier doet dit waarschijnlijk veel sneller, maar die doet dit dan ook vaker.

Als je een langere baard hebt met wat meer krul erin, kun je misschien beter een kam en schaar gebruiken. Neem kleine plukjes haar tussen je vingers en knip deze bij op de gewenste lengte.

Stap 3: Fade je nek (en wangen)
Stel de trimmer in op de kortste stand en fade je nek en het gebied onder je kin. Begin onderaan je adamsappel en werk omhoog naar je oren. Spoel eventuele achtergebleven haartjes af met wat water.

Heb je een lange baard? Fade dan ook je wangen (waar je huid begint en de baard ophoudt) voor een zachtere lijn in plaats van een plotselinge overgang.

Stap 4: Verwijder eventuele achtergebleven haartjes
Heb je een korte baard? Breng dan wat scheerschuim aan en gebruik het scheermes om de randen bij te werken en eventuele achtergebleven stoppels weg te scheren. Dit geldt vooral voor je nek. Knip bij een langere baard eventuele uitstekende losse haartjes bij met de schaar. Spoel af met koud water en verwijder restjes scheerschuim met een handdoek.

Stap 5: Breng een hydraterende crème aan
Scheren kan je huid flink uitdrogen. Daarom is het goed om direct na het scheren een hydraterende crème aan te brengen om te voorkomen dat je huid ruw en schilferig aanvoelt. Vergeet hierbij ook je nek niet.

Stap 6: Breng wat olie aan

Met een beetje baardolie ziet je baard er langer mooi en verzorgd uit. Gebruik een kam om de olie mooi gelijkmatig aan te brengen.

Je kunt nu weer genieten van een mooi verzorgde baard!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

5 belangrijke dingen die je moet weten over g...
close

Next

Help! Hoe ga je om met maskne?