BLOG Kruidvat

Waarom maakt houtskool je tanden witter?

header houtskool

Je tanden op een natuurlijke manier bleken

Houtskool is één van de beautytrends van dit moment. Je vindt het in shampoos, een gezichtsmasker, poriestrips en ook steeds vaker in tandpasta’s. Daarnaast heb je nu ook houtskoolpoeder om je tanden mee te poetsen. Dit natuurlijke ingrediënt maakt je tanden witter. Hoe zit dat precies?

Onze tip: Wil je een stralend witte glimlach? Gebruik Carbon Bright Activated Charcoal met mintsmaak, gemaakt van 100% organische kokosnoot. Actieve kool heeft een zeer hoog absorptievermogen en neemt kleurstoffen en giftige stoffen op. Dit zorgt voor natuurlijk wittere tanden en een frisse adem.

Houtskool voor wittere tanden

Toen er nog geen tandpasta was, poetste je je tanden met een soort tandpoeder. Dit werd gemaakt van eierschalen, verpulverde botten en houtskoolpoeder. Lang geleden wist men dus al dat houtskoolpoeder je tanden reinigt. Nu is dit natuurlijke ingrediënt terug van weggeweest. Je gebruikt het nu niet alleen om je tanden te reinigen, maar ook om ze witter te maken.

Wat doet houtskool voor je tanden?

Houtskool werkt als een soort scrub voor je tanden. Het verwijdert zo tannine. Dit stofje vind je in onder meer thee, koffie en wijn en geeft vaak vlekken op je tanden. Houtskool verwijdert deze vlekken op een milde en natuurlijke manier.

Ook heeft houtskool een groot absorberend vermogen. Het neemt vloeistoffen op, maar ook gassen uit de lucht. Hierdoor werkt houtskool effectief bij een slechte adem. Het neutraliseert vieze geurtjes en doodt de bacteriën die deze geur veroorzaken.

In je tandpasta of als poeder?

Wil jij je tanden poetsen met houtskool? Kies dan voor een tandpasta met houtskool of speciaal houtskoolpoeder. Tandpasta met houtskool combineert de voordelen van actieve kool met de eigenschappen van een tandpasta. Houtskooltandpasta schuimt, helpt gaatjes voorkomen, zorgt voor een frisse adem én maakt je tanden witter.

Houtskoolpoeder werkt anders dan een tandpasta, maar maakt je tanden ook schoon en witter. Als je het voor het eerst gebruikt, moet je wel even wennen. Het schuimt namelijk niet en je mond kleurt helemaal zwart. Maar wees niet bang, als je je mond daarna spoelt met water zie je er niks meer van.

rond sfeerbeeld houtskool

Tip: probeer Carbon Bright Activated Charcoal

Nieuwsgierig geworden? Probeer dan bijvoorbeeld Carbon Bright Activated Charcoal. Dit houtskoolpoeder is gemaakt van 100% organische kokosnoot en maakt je tanden witter. Het poeder heeft een heerlijke mintsmaak en zorgt voor een frisse adem.

Het gebruik is simpel: maak je tandenborstel nat en dip hem in het poeder. Poets je tanden twee minuten en spoel je mond daarna goed met water. Hallo stralend witte tanden! Bestel jouw Carbon Bright Activated Charcoal direct hieronder:

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Waarom is goud goed voor gezichtsverzorging?
close

Next

Heb je een droge mond? Doe de test!