BLOG Kruidvat

7 tips die echt helpen tegen nagelbijten

Read time: 2 minutes
Posted on: 08/01/2019
7-tips-die-echt-helpen-bij-het-stoppen-met-nagelbijten-header

Stop vandaag nog met nagelbijten

Ben jij een nagelbijter en wil je graag van deze vervelende gewoonte af? Wil je weer trots zijn op je handen en kunnen genieten van mooi verzorgde nagels? Dan hebben wij hier speciaal voor jou de zeven tips die echt helpen bij het stoppen met nagelbijten.

Een must-have verzorgingsproduct voor je nagels is Kruidvat Strong Nagelverharder. Deze verharder stimuleert de nagelgroei en geeft langdurig een glanzend, verzorgd effect.

Wat is nagelbijten?

Nagelbijten is een vervelende gewoonte waarbij je stukjes van je nagels of huid rondom je nagels afbijt. Het lijkt een redelijk onschuldige bezigheid, maar is er wel één die soms ernstige gevolgen kan hebben voor je vingers, tanden en tandvlees. Veel mensen bijten op hun nagels uit verveling, bij stress of als ze zenuwachtig zijn. Ze zijn niet trots op deze gewoonte omdat hun vingers en nagels er vaak minder netjes uitzien. Stoppen is dus het beste. En met deze tips gaat dat zeker lukken!

De beste tips om te stoppen met nagelbijten

Wil jij graag van dat vervelende nagelbijten af en ben je afgeschrikt door de gevolgen die deze vervelende gewoonte kan hebben? Dan hebben wij hier voor jou een aantal goede tips:

  • Knip en lak je nagels. Het is heel simpel, van korte nagels kan je minder afbijten. Een laagje nagellak geeft een vieze smaak. En zeg nou zelf, het is toch ook zonde om daar een hapje van te nemen?
  • Heb je de sterke behoefte om je mond te laten bewegen? Neem dan een stukje kauwgom of pepermuntje. Dat is ook nog eens smaakvoller!
  • Misschien een beetje een drastische verandering, maar nepnagels zijn een handig middel tegen het nagelbijten. Vooral als je net gestopt bent, kan dit goed helpen.
  • Vertel anderen dat je stopt met nagelbijten. Zo kunnen zij je er op wijzen als je ongemerkt weer begint.
  • Werkt dit allemaal niet? Dan kun je ook altijd nog een pleister op je nagel plakken. Die smaakt echt niet lekker.
  • Pak de oorzaak aan. Ben jij een stresskip en ga je daarom nagelbijten? Pak die stress dan eerst aan. Wedden dat het nagelbijten daarna ook minder wordt?
  • Er zijn speciale bittere middeltjes die je nagels een vieze smaak geven. Probeer bijvoorbeeld Byte-X. Door elke dag een dun laagje van dit middel op je nagels te smeren leer je het nagelbijten snel af.
7-tips-die-echt-helpen-bij-het-stoppen-met-nagelbijten-rond-sfeerbeeld

Ben je nog niet overtuigd dat nagelbijten een slechte gewoonte is? Lees dan ook ‘Na het lezen van dit stop je direct met nagelbijten!’.

Ben je benieuwd naar het hele Nagelverzorging assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Neem in 3 stappen afscheid van je droge haar
close

Next

Huidirritatie bij het scheren? Probeer Gillet...