BLOG Kruidvat

Gezichtsverzorging: een must voor ieder huidtype

Leestijd: 4 minuten
Geplaatst op: 24/11/2022

Gezichtsverzorging: een must voor ieder huidtype

Gezichtsverzorging is een absolute must. Je gezicht krijgt namelijk elke dag een boel te verduren; kou en regen of juist zon en hitte. Het is daarom niet zo gek dat de huid van je gezicht om verzorging vraagt. Het is belangrijk dat deze aansluit bij de behoeften van je huid. Daarom leggen we je hier meer uit over de verschillende huidtypen en waar elk type behoefte aan heeft. Ook vertellen we je meer over de verschillen tussen gezichtsverzorging voor mannen en gezichtsverzorging voor vrouwen.

Welke gezichtsverzorging heb je nodig?

Een goede gezichtsverzorging beschermt je huid en zorgt voor een stralende teint. Je staat er misschien niet bij stil, maar je huid is continu in beweging. Je huidvernieuwingsproces gaat 24 uur per dag door. Hierbij produceert je huid talg en scheidt ze afvalstoffen en dode huidcellen af. Hoe dit proces precies verloopt, verschilt per huidtype en persoon.

Je huid is onder te verdelen in verschillende huidtypes. Ieder huidtype heeft zijn eigen huidproblemen en vraagt daarom om een unieke verzorging en reiniging. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze huidtypes hebben. We zetten de huidtypes voor je op een rij:

  • Een droge huid: voor mensen met een droge huid is een goede huidverzorging extra belangrijk. Zonder de juiste verzorging en producten, kan het zijn dat hun huid alleen maar droger wordt.
  • Een vette huid: mensen met een vette huid kunnen te kampen hebben met grove poriën en onzuiverheden. Je huid glimt en produceert veel talg. Als je je vette huid niet goed reinigt, kunnen er huidirritaties ontstaan.
  • Een gecombineerde huid: heb je zowel droge als vette plekken in je gezicht? Dan heb je een gecombineerde huid. Een gecombineerde huid vraagt om een gecombineerde aanpak.
  • Een normale huid: bij een normale huid zijn er weinig imperfecties. Ze ziet er egaal uit en er zijn geen droge of vette plekken. De normale huid kan wel verslechteren als je haar niet goed verzorgt.
  • Een gevoelige huid: een gevoelige huid kan heftiger reageren op invloeden van buitenaf.  Het is belangrijk om de gevoelige huid goed te verzorgen en beschermen.

Gezichtsverzorging voor vrouwen

Veel vrouwen gebruiken elke ochtend een dagcrème en maken hun gezicht aan het eind van de dag schoon met een gezichtsreiniger. En misschien doe jij nog wel meer om de huid van je gezicht in topconditie te houden. Zo zijn er ook serums, nachtcrèmes en nog veel meer gezichtsverzorgingsproducten voor vrouwen. Zorg ervoor dat deze altijd aansluiten bij je huidbehoeften. Gebruik ze ook in de juiste volgorde. Hier lees je later meer over.

Gezichtsverzorging voor mannen

Ook mannen hebben baat bij het verzorgen van hun gezicht. Maar er is vaak enorm veel verschil in het aanbod gezichtsverzorging. In hoeverre verschilt onze huid nu eigenlijk?

Het voornaamste verschil tussen de mannen- en vrouwenhuid, is dat de mannenhuid wat dikker is. Daarnaast hebben mannen vaak meerdere en grotere poriën dan vrouwen. Dit komt door het mannelijke hormoon testosteron, dat in grotere hoeveelheden aanwezig is bij mannen. Daarentegen heeft de mannenhuid meer collageen, dat minder snel afneemt dan het collageen in de huid van vrouwen. Daardoor krijgen mannen meestal minder snel rimpels. De keerzijde is wel dat wanneer mannen eenmaal rimpels krijgen, ze vaak dieper zijn dan die van vrouwen.

Wat betreft gezichtsverzorging hebben producten voor mannen vaak een andere geur en zijn multifunctioneel, terwijl vrouwen voor elke stap een ander product hebben. Toch is het nuttig voor mannen om te investeren in goede verzorgingsproducten. Zolang deze maar aansluiten bij wat je huid nodig heeft.

Natuurlijke gezichtsverzorging

Wil je goed voor je gezichtshuid zorgen, maar het liefst wel met natuurlijke producten? Dat kan! Er komen steeds meer natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten op de markt. Deze producten zijn vaak vegan, bevatten (een deel) natuurlijke ingrediënten en minder schadelijke toevoegingen. Ook zijn ze soms duurzamer.

Wist je dat je deze producten bij ons herkent aan het Natuurlijk & Voordelig logo? Dit logo mag je niet zomaar gebruiken. Dat moet je verdienen. Voordat een product dit logo mag dragen controleren we op een aantal criteria die zijn samengesteld in samenwerking met Milieu Centraal. Ga snel naar ons duurzamere assortiment.

Volgorde van gezichtsverzorging: de juiste routine

Om het beste uit je gezichtsverzorging te halen, is het belangrijk de producten in de juiste volgorde te gebruiken. In Skincareroutine: de beste volgorde voor je gezichtsverzorging lees je wat de beste ochtend- en avondroutine is.

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 24 november 2022

close

Previous

Wallen onder je ogen? Check deze 4 tips!
close

Next

Dik haar: de beste tips en mooiste kapsels