BLOG Kruidvat

5 tips voor een gladde, egale huid

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 17/10/2020
header gezichtsverzorging

Dit doe je tegen grove poriën

Een egale, gladde huid, dat willen we allemaal wel! Het oogt gezonder en frisser en bovendien lijk je er jonger door. Helaas gooien grove poriën en oneffenheden soms roet in het eten. Zijn jouw poriën erg zichtbaar? Heb je vaak last van mee-eters? Met deze 5 tips maak je je poriën minder zichtbaar en verbeter je je huidtextuur.

Onze tip: Biodermal Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse is een diepreinigende mousse die onzuiverheden tegengaat en je huid reinigt.

Wat zijn poriën?

Als je goed in de spiegel kijkt, zie je dat je huid is bezaaid met kleine gaatjes; dat zijn je poriën. Op sommige plekken (meestal je voorhoofd, neus en kin) zie je ze beter dan op andere plekken. Maar geloof ons: ze zitten overal. En dat is maar goed ook.

Je poriën hebben namelijk een belangrijke functie bij de bescherming van je huid. Ze zijn via kleine buisjes verbonden met je talgklieren en verspreiden huidvet (talg) over je huid. Dat is nuttig want zonder talg wordt je huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen.

Grove poriën en mee-eters

Als je huid teveel talg aanmaakt, kunnen je poriën verstopt raken. Is een porie te lang verstopt? Dan kan de wand van de porie oprekken, waardoor hij groter en dus beter zichtbaar wordt. Je krijgt dan zichtbare poriën, iets dat de meeste mensen niet zo mooi vinden. Ook kunnen mee-eters ontstaan; zwarte en witte puntjes op je huid.

Tips om grove poriën minder zichtbaar te maken

Een grove huidstructuur met zichtbare poriën is voor een deel erfelijk bepaald, maar er zijn zeker wel dingen die je kunt doen voor een gladdere, fijnere, egalere huid. Zo ga je mee-eters en grove poriën te lijf en zorg je voor een gezonde, stralende glow:

1 – Reinig! Als je je huid schoon houdt is de kans veel kleiner dat je talgklieren verstopt raken. Gebruik milde producten die Je huid niet irriteren of uitdrogen. Anders wordt je huid alleen maar onrustiger en neemt de talgproductie juist toe.

2 – Exfolieer! Dode huidcellen stapelen zich naar verloop van tijd op aan de oppervlakte van je huid. Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en reinig je je poriën. Exfoliëren is wat anders dan scrubben: exfoliëren werkt niet met korrels maar met een mild zuur of enzym dat er voor zorgt dat dode cellen gemakkelijker loslaten. Goede, nieuwe huidcellen worden daarbij niet beschadigd. Hierdoor gaat je huid meer stralen en lijken poriën minder groot.

3 – Drink! En dan hebben we het over water. Drink tenminste 2 liter per dag. Door voldoende vocht in te nemen blijft je huid er stevig en jeugdig fris uitzien. Kijk uit met alcohol, cafeïne en suikerrijke dranken. Door snelle suikers gaat je talgproductie namelijk flink omhoog. Laat die snoepjes, taartjes en koekjes dus ook maar staan.

4 – Smeer! Gebruik een goede dag- en nachtcrème die je huid intensief hydrateren. Juist een droge huid produceert namelijk extra talg en olie, wat leidt tot verstopte poriën. Denk bij blootstelling aan de zon ook aan een goede zonbescherming door zonnebrandcremes met minimaal SPF30 te gebruiken.

5 – Sport! Sporten stimuleert je bloedcirculatie. Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar je lichaamscellen en worden afvalstoffen beter afgevoerd. Door lekker te zweten werk je bovendien opgehoopte afvalstoffen in je huid naar buiten. Het is daarom beter om geen make-up te dragen tijdens het sporten.

Gouden tip van Kruidvat: Biodermal Pure Balance

Biodermal Pure Balance is een nieuwe huidverzorgingslijn die je huidtextuur zichtbaar verbetert. De serie bestaat uit drie producten die speciaal zijn gemaakt om je poriën te verfijnen, onzuiverheden tegen te gaan en je huid te egaliseren:

  • De dagcrème hydrateert niet alleen intensief, maar gaat ook onzuiverheden tegen en vermindert vergrote poriën. De crème maakt je huid minder vet zodat ze egaler en meer gematteerd is.
  • De nachtbalsem hydrateert, verzorgt én exfolieert je huid door de toevoeging van enzymen. De balsem maakt je huid glad en zacht.
  • De cleansing mousse reinigt en exfolieert je huid mild door toevoeging van dezelfde enzymen als in de nachtbalsem. Het toegevoegde salicylzuur (BHA) zorgt voor een dieptereiniging van je poriën waardoor je huid egaler, zachter en frisser aanvoelt.

Het resultaat is een zachte, frisse en stralende huid die in balans is!

Benieuwd naar het hele Biodermal Pure Balance assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Je gezicht twee keer per dag reinigen? Dit is...
close

Next

Zes gezichtsverzorgingstips voor als het fris...