BLOG Kruidvat

Wenkbrauwen tekenen, zo doe je dat

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 20/10/2020
wenkbrauwen tekenen

Zo teken je je wenkbrauwen met een potlood, gel of poeder

Je wenkbrauwen bijtekenen of opvullen kan met een wenkbrauwpotlood, -gel of -poeder. Bekijk hoe je ermee te werk gaat. Maar eerst, welke kleur moet je kiezen?

Match je wenkbrauwen met je haar

Qua kleur kun je je wenkbrauwpotlood, -gel of –poeder het beste matchen met je haarkleur. Bij donker natuurlijk of geverfd haar kun het beste gaan voor een kleur die 1 of 2 tinten lichter is dan je haarkleur. Heb je een lichte kleur haar, dan geldt het omgekeerde. Je kunt dan het best gaan voor een 1 of 2 tinten donkerder dan je haar.

Je wenkbrauwen bijwerken met een potlood

Als met een potlood werkt kun het best je wenkbrauwen ‘invullen’ met kleine streepjes. Teken je wenkbrauwen niet in een vorm, maar gebruik het potlood alleen om ze wat voller te laten lijken. Zo krijg je een natuurlijk resultaat. We zijn zelf fan van het Catrice Slim’Matic Ultra Precise Waterproof 020 Medium Wenkbrauwpotlood waarmee je super dunne lijntjes kunt zetten. Iets donkerder, maar ook heel fijn om mee te werken is het Maybelline Master Shape Brow Pencil Soft Brown Eyebrow Pencil.

Je wenkbrauwen bijwerken met een gel of wax

Een gel of wax gebruik je vooral als de haartjes van je wenkbrauwen de neiging hebben te krullen of weerbarstig zijn. Met een gel of wax houd je alles onder controle. Je kunt zowel een transparante als gekleurde gel of wax gebruiken. Gebruik een wenkbrauwenborsteltje om de gel op te doen.

wenkbrauwen tekenen potlood

Je wenkbrauwen bijwerken met een poeder

Kies je voor een poeder of pommade, gebruik dan een speciaal wenkbrauwenkwastje om het poeder of de pommade op te doen. Maak fijne streepjes met het kwastje tot je tevreden bent over het resultaat. Kam daarna je wenkbrauwen door om het poeder of de pommade goed te verdelen. Je kunt eventueel als finish een wenkbrauwgel gebruiken om je wenkbrauwen goed te fixeren. Onze tip: Het Maybelline Brow Satin 04 Dark Brown Eyebrow Duo bestaat uit een potlood om je wenkbrauwen te tekenen en een poederstift om ze op te vullen. Of ga voor de complete Catrice Eye Brow Set wenkbrauwset. Nog eentje dan: Je kunt je wenkbrauwen ook vullen met vezels. De vezels in de Maybelline Brow Precise Fiber Filler 04 Soft Brown Wenkbrauwmascara geven je wenkbrauwen instant meer volume. Meer weten over de vorm van je wenkbrauwen. Bekijk welke vorm wenkbrauwen past bij jouw gezicht. Meer weten over het in vorm brengen van je wenkbrauwen? Bekijk alles over wenkbrauwen epileren, waxen of epileren met draad.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Wenkbrauwen epileren of waxen?
close

Next

Dit zijn de beste vegan beautyproducten