BLOG Kruidvat

Wenkbrauwen verven: zo doe je dat zelf!

Leestijd: 6 minuten
Geplaatst op: 17/01/2023

Wenkbrauwen verven: zo doe je dat zelf!

Wil je je gezicht meer laten spreken? En ben je het zat om elke ochtend in de weer te zijn met een wenkbrauwpotlood? Dan hebben wij de oplossing voor je: wenkbrauwverf! In deze BLOG lees je wat je nodig hebt om zelf je wenkbrauwen te verven en hoe je dat doet.

Thuis je wenkbrauwen verven

Voor het kleuren van je wenkbrauwen kun je naar de salon gaan. Maar je kunt ze ook eenvoudig zelf verven, gewoon thuis. Je wenkbrauwen verven kent verschillende voordelen:

  • Je gezicht krijgt meer uitdrukking
  • Je wenkbrauwhaartjes lijken langer en voller
  • Je bent ’s morgens geen tijd meer kwijt aan het inkleuren van je wenkbrauwen

En dat allemaal binnen 5 tot 10 minuten, want langer ben je eigenlijk niet bezig met het verven van je wenkbrauwen.

De beste wenkbrauwverf

Een must bij het zelf verven van je wenkbrauwen is een goede wenkbrauwverf. Er zijn er verschillende te koop, zoals onze Kruidvat Lash & Brow Color Brown Wimper- en Wenkbrauwverf. Deze bruine wenkbrauwverf is makkelijk aan te brengen en houdt tot wel zes weken. En naast je wenkbrauwen kun je ook meteen je wimpers verven.

Let op: gebruik nooit haarverf voor je wenkbrauwen. Je gezichtshuid is namelijk gevoeliger dan je hoofdhuid en haarkleuring is daarom niet geschikt voor je wenkbrauwen.

Kies de juiste kleur

Bij het kiezen voor een wenkbrauwverf is de kleur het belangrijkst. Wil je je donkere wenkbrauwen lichter maken? Of je lichte wenkbrauwen juist donkerder maken en meer laten opvallen? De beste tip die we je hierbij kunnen geven is eerst een kleur uit te proberen. Breng met een wenkbrauwpotlood een kleur aan om te kijken hoe deze je staat. Je wenkbrauwen bepalen namelijk een groot deel van je gezichtsuitdrukking en de kleur is dan ook heel belangrijk. Onthoud hierbij dat de kleur van je wenkbrauwen moet passen bij je haarkleur.

Meer weten? Lees dan Je wenkbrauwen verven: welke kleur kies je?

Wat heb je nodig voor het verven van je wenkbrauwen?

Heb je een mooie kleur uitgezocht? Dan kun je aan de slag. Leg hiervoor de volgende spullen klaar:

Zelf je wenkbrauwen verven in 6 stappen

Tijd om je wenkbrauwen te gaan kleuren! Doe, voordat je begint, een allergietest. Breng hiervoor een kleine beetje van de verf aan in de binnenkant van je elleboog. Wacht 24 uur en check of je huid niet reageert. Heb je geen allergische reactie gekregen? Dan kun je je wenkbrauwen gaan verven. Gebruik hiervoor dit stappenplan:

  1. Meng de wenkbrauwverf zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Reinig je wenkbrauwen en huid eromheen met een gezichtsreiniger. Gebruik hiervoor een reiniger zonder olie, anders pakt de verf straks minder goed.
  3. Breng wat vaseline rondom je wenkbrauwen aan. Smeer dit op de plekken die je niet wilt kleuren. Zo voorkom je dat de verf je huid kleurt. Gebruik hiervoor je vingers of voor meer precisie een wattenstaafje.
  4. Breng de wenkbrauwverf aan. Soms zit er een borsteltje bij de verf, anders kun je ook een penseeltje of make-upkwastje gebruiken. Zorg ervoor dat alle haartjes goed bedekt zijn. Doe dit door zowel met de haargroei mee als tegen de haargroei in te verven.
  5. Laat de verf intrekken. Houd hierbij de tijd aan die in de gebruiksaanwijzing staat.
  6. Maak een wattenschijfje vochtig met water en veeg hiermee over je wenkbrauwen tot alle verf weg is. Begin met de wenkbrauw die je als eerste geverfd hebt zodat de verf bij beide wenkbrauwen even lang intrekt. Haal ook de vaseline weg.
  7. Tip: verf je wenkbrauwen nooit direct na het epileren. Je huid is dan gevoeliger.

Hoelang blijft wenkbrauwverf zitten?

Heb je je wenkbrauwen geverfd? Dan kun je meestal wel een tijdje van je nieuwe brows genieten. Op de verpakking van de wenkbrauwverf staat aangegeven hoelang de verf blijft zitten, meestal zo’n vier tot zes weken. Vaak vervaagt de verf wel geleidelijk aan.

Je wenkbrauwen verven mislukt?

Niet tevreden met het resultaat? Zijn je wenkbrauwen donkerder dan je verwacht had? Heb dan even twee dagen geduld. Vaak vervaagt de verf nog wat, waardoor je na enkele dagen wel het gewenste resultaat hebt. Is het verven van je wenkbrauwen écht mislukt? Dan kun je het beste naar een schoonheidsspecialiste gaan voor advies.
Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 12 januari 2023

close

Previous

Eyeliner aanbrengen doe je zo
close

Next

Het verschil tussen parfum en eau de toilette