BLOG Kruidvat

Nepnagels: alles over de mooiste kunstnagels

Leestijd: 7 minuten
Geplaatst op: 17/10/2022

Nepnagels: alles over de mooiste kunstnagels

Vind jij je eigen nagels niet mooi? Heb je erg korte nagels? Of wil je eens wat anders? Probeer dan eens nepnagels. Met deze plaknagels zien je nagels er in no time prachtig uit. Je hoeft hiervoor niet eens naar de nagelsalon, want je zet ze gewoon makkelijk zelf! Hier lees je alles over de voordelen van kunstnagels, hoe je ze opplakt en er weer afhaalt en hoelang ze mogen blijven zitten.

De voordelen van kunstnagels

Nepnagels zijn kunstmatig gemaakte nagels die je over je eigen nagel plakt. Je gebruikt hiervoor een speciale nagellijm. Er zijn verschillende redenen waarom je voor kunstnagels kan kiezen. Velen doen het omdat het mooi staat. Als je bijvoorbeeld van jezelf korte nagels hebt, is het een makkelijke manier om ze langer te maken. Met plaknagels kun je ook gemakkelijk gescheurde of afgebrokkelde nagels verbergen. Ideaal als je een nagelbijter bent!

Een andere reden om voor nepnagels te kiezen, is om je eigen nagels te beschermen. Door de extra nagel is je natuurlijke nagel beter beschermd. Heel fijn dus als je nagels snel breken! Kunstnagels zijn niet schadelijk voor je eigen nagel. Je nagel groeit namelijk gewoon door.

Helpen kunstnagels tegen nagelbijten?

Soms wordt er beweerd dat nepnagels helpen tegen nagelbijten. In sommige gevallen is dat ook waar. Het is natuurlijk zonde om op die prachtige kunstnagels te bijten. Maar voor fervente nagelbijters is dat niet voldoende. Ze bieden dus geen garantie in je strijd tegen het nagelbijten.

Gelnagels vs. acrylnagel

Wanneer je voor nepnagels gaat, heb je de keuze uit twee soorten:

  • Gelnagels
  • Acrylnagels

Gelnagels

In de jaren ’90 werd een gel ontwikkeld om kunstnagels mee te maken. Deze stroperige substantie wordt gemaakt van polymeerhars. Je brengt gelnagels in drie fases aan:

  1. Breng eerst een basislaag gel aan. Laat deze uitharden met de hulp van uv-licht.
  2. Breng hierna de gewenste kleur aan en laat deze laag ook weer goed uitharden onder een uv-lamp.
  3. Breng vervolgens nog een toplaag aan die je ook onder de lamp laat uitharden.

Acrylnagels

In de jaren ’70 werd ontdekt dat je van acryl kunstnagels kunt maken. Door een vloeistof en een poeder te mengen krijg je een bolletje dat je over je nagels lakt. Acrylnagels drogen aan de lucht. Nadat ze goed uitgehard zijn, vijl je ze in de juiste vorm en polijst je ze. Naar wens breng je daarna nog een nagellak of nail art aan.

De verschillen tussen gelnagels en acrylnagels

Bij zowel acryl- als gelnagels heb je een ruime keuze in kleuren en eventuele nail art. Beide zorgen voor een prachtig resultaat en mooie nagels. Om te weten welke kunstnagels je moet kiezen, is het goed om de verschillen te kennen:

Gelnagels:

VoordelenNadelen
Gelnagels zien er natuurlijk uit en voelen ook natuurlijk aan.Gelnagels hebben van nature een mooie glans.Gelnagels zijn zacht, flexibel en buigzaam.Gelnagels hebben geen chemische geur.  Wil je je gelnagels verwijderen, dan moet je ze eraf vijlen. Doordat gelnagels zacht zijn, blijven ze minder lang mooi.Voor het aanbrengen van gelnagels heb je een speciale uv-lamp nodig. Dit kost vaak veel tijd.  

Acrylnagels:

VoordelenNadelen
Acrylnagels zijn hard en hierdoor robuust. Ze kunnen goed tegen een stootje.Doordat acrylnagels zeer sterk zijn, blijven ze lang mooi.Acrylnagels drogen gewoon aan de lucht en zijn daarom snel klaar.Acrylnagels zijn meestal goedkoper dan gelnagels.  Voor acrylnagels heb je extra nagellak nodig om je nagels glans te geven.Doordat acrylnagels hard zijn, breken ze sneller.Bij het aanbrengen van acrylnagels ruik je vaak een onaangename chemische geur.

De beste nepnagels

Heb je een keuze gemaakt voor acryl- of gelnagels? Dan sta je nu voor de volgende keuze, want voor welke kleur ga je? En welke vorm moeten de kunstnagels hebben? Wil je nepnagels met plakkertjes of ga je voor een andere vorm van nail art? De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

In onze webshop vind je verschillende soorten en kleuren nepnagels van onder meer imPRESS, Kiss en ons eigen Kruidvat Merk. Neem snel een kijkje in ons complete assortiment! Vergeet ook niet om nagellijm te kopen.

Zelf kunstnagels aanbrengen: zo doe je dat

Heb je een set mooie kunstnagels gekocht? Dan is het nu tijd om ze op te plakken. Gelukkig is dat heel simpel.

Zorg ervoor dat je geen oude nagellak of restjes lak op je nagels hebt zitten. Maak ze goed schoon met een nagellakremover. Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje en knip of vijl je eigen nagels zodat ze netjes verzorgd zijn. Daarna is het tijd om de kunstnagels aan te brengen:

  1. Pak de nepnagel en doe hier een drupje nagellijm op. Let er op dat je alleen lijm op het deel doet dat op je eigen nagel komt. Doe er ook niet te veel nagellijm op, want anders loopt het er langs de zijkanten langs.
  2. Duw de nepnagel op je eigen nagel. Let op dat hij mooi aansluit op je nagelriem. Hierdoor krijg je het meest natuurlijke effect.
  3. Houd de nagel vast totdat de lijm droog is. Op de verpakking van de lijm staat aangegeven hoelang dit duurt.
  4. Plak zo alle nepnagels op.

Tip: wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kies dan voor press-on nepnagels, zoals deze van imPRESS Je hebt dan geen speciale nagellijm nodig.

Nepnagels verwijderen

Ben je je nagelkleur zat of worden de kunstnagels minder mooi? Dan is het tijd om je kunstnagels te verwijderen. Hoe je dat doet lees je in Zelf kunstnagels verwijderen: met deze tips doe je dat als een pro. Knip of scheur je nepnagels nooit af. Hiermee kun je je eigen nagel beschadigen.

Je nagels herstellen na kunstnagels

Je nagels hebben niet de makkelijkste tijd onder je plaknagels. Ze worden vaak minder sterk en kunnen daarom wel wat extra verzorging gebruiken. Zeker als je niet direct nieuwe nepnagels aanbrengt, is dit de kans om ze even lekker te verwennen.

Met een nagelverharder, zoals onze Kruidvat Extra Strong Nagelverharder, maak je je nagels weer sterker. Je kan ook kiezen voor onze Kruidvat Nail Oil Moisturizer. Het oliecomplex herstelt de conditie van je nagels en beschermt tegen broosheid. Gebruik daarnaast een nagelriemolie en handcrème om je nagels en handen soepel en zacht te houden. Zo houd je ze in topconditie!

Hoelang mag je nepnagels laten zitten?

Kunstnagels blijven gemiddeld 3 tot 4 weken mooi. Hierna ga je bij je nagelriemen een soort uitgroei zien. Dit komt doordat je nagel onder de nepnagel gewoon doorgroeit. Vaak geeft deze uitgroei aan dat het tijd is voor nieuwe nagels.

Let er wel op dat je niet altijd kunstnagels draagt. Het is goed om je nagels af en toe een weekje te laten ademen. Zo houd je ze sterk en gezond.

Mooie nepnagels zet je gemakkelijk zelf

Korte nepnagels, lange nepnagels, witte of zwarte; met kunstnagels kun je alle kanten op. Je weet nu precies waar je op moet letten bij het kopen van nepnagels. Ook weet je hoe je ze zelf kunt aanbrengen en verwijderen. Zo zorg je ervoor dat je nagels er altijd mooi en verzorgd uitzien!

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 17 oktober 2022

close

Previous

Nieuw! Kruidvat make-upkwasten: een andere na...
close

Next

Volle en gevoede wimpers met Kruidvat Full &#...