BLOG Kruidvat

Zelf kunstnagels verwijderen? Met deze tips doe je dat als een pro

Read time: 1 minute
Posted on: 20/10/2020
headerbeeld-kunstnagels-verwijderen

Een handig stappenplan voor het verwijderen van nepnagels

Heb jij prachtige gel- of acrylnagels? Dan komt er een moment dat je deze nepnagels wil verwijderen. En dat is niet altijd even makkelijk, zeker als je niet naar de nagelsalon kan. Gelukkig kun je je nepnagels ook heel makkelijk zelf verwijderen. Check snel onze tips en tricks!

Stap voor stap gel- of acrylnagels verwijderen

Je mag nepnagels niet afknippen of scheuren. Hiermee beschadig je gemakkelijk je eigen nagel. De kans op wondjes is dan groter en je kan geen nieuwe nepnagels aanbrengen. Ook eraf peuteren of vijlen is niet goed voor je kwetsbare nagels.

Het is het beste om nepnagels zo voorzichtig mogelijk te verwijderen. Neem hier dan ook goed de tijd voor en doe dit niet ‘even’ tussendoor. Met deze stappen verwijder je nepnagels heel gemakkelijk:

  • Pak een kommetje en vul dit met nagellakremover, kies bijvoorbeeld voor de speciale Kruidvat Kunstnagel Remover.
  • Stop je vingertoppen in dit badje en laat je nagels hierin 15 tot 20 minuten weken. De aceton verzwakt de nagellijm waardoor je nepnagels loslaten.
  • Als de lijm genoeg geweekt is, haal je de nepnagel heel gemakkelijk van je nagel af. Moet je nog veel kracht zetten en zit de nepnagel nog te vast? Laat je nagels dan langer weken.
sfeerbeeld-kunstnagels-verwijderen

Niet vergeten: verwen je nagels na het verwijderen

Je nagels hebben niet de makkelijkste tijd onder je nepnagels. Ze worden vaak minder sterk en kunnen daarom wel wat extra verzorging gebruiken. Zeker als je niet direct nieuwe nepnagels aanbrengt, is dit de kans om ze even lekker te verwennen.
Met een nagelverharder maak je je nagels weer sterker. Gebruik daarnaast een nagelriemolie en handcrème om je nagels en handen soepel en zacht te houden. Zo hou je ze in topconditie!

Ben je benieuwd naar ons hele assortiment voor kunstnagels? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

The Master Perfumer collectie voor haar
close

Next

In 3 simpele stappen bruin worden zonder zon