BLOG Kruidvat

Nail art: wat heb je nodig?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 15/06/2020
Header_Nail art wat heb je nodig

De beste tools voor de mooiste nagels

Met nail art tover jij je nagels om tot kleine kunstwerkjes. Maar hoe krijg je zelf deze kunstvorm onder de knie? Dat lijkt misschien moeilijk, maar met wat creativiteit, een vaste hand en de juiste tools heb jij binnenkort ook prachtige nagels waar iedereen jaloers op is.

Wat is nail art?

Met nagellak je nagels een mooi kleurtje geven, dat is nog niet zo moeilijk. Maar op je nagels kun je ook prachtige motiefjes, strass-steentjes en zelfs figuurtjes maken. En dat is precies waar het bij nail art om draait. Met deze nagelversiering maak je je nagels nog mooier.

Nail art is geschikt voor alle nagels. Maar als je lange nagels hebt, maak je het jezelf wel wat makkelijker. Je hebt dan meer ruimte om op te werken.

Wat heb je nodig voor nail art?

Voor nail art heb je eigenlijk maar drie dingen nodig: inspiratie, een vaste hand en de juiste tools. Inspiratie doe je makkelijk online op, wat dacht je bijvoorbeeld van deze sprankelende feestnagels of deze valentijnsdagnagels? Als je veel oefent en de tijd neemt voor je nagelkunstwerkjes, zal je zien dat het je steeds beter af gaat en je ook een steeds vastere hand krijgt.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je de juiste tools gebruikt. Als je alle mogelijkheden van nail art wilt ontdekken, is het goed om deze spullen in huis te hebben:

Sfeerbeeld - Nail art wat heb je nodig
  • Een base coat en top coat
  • Diverse kleuren nagellak
  • Een bokkenpootje en nagelvijl
  • Nageltape
  • Satéprikkers
  • (Strass-)steentjes
  • Rietjes
  • Dunne kwastjes
  • Wattenstaafjes
  • Nagellakremover

Aan de slag!

Voor je begint is het belangrijk om je nagels in de juiste vorm te vijlen en met het bokkenpootje je nagelriemen terug te duwen. Daarna breng je een base coat en de basiskleur van je nagellook aan. Vervolgens kan het versieren beginnen! Maak bijvoorbeeld stipjes met de satéprikkers, lijntjes met de dunne kwastjes of plak steentjes op je nagels. Probeer rustig verschillende looks uit. Is het mislukt? Met de nagellakremover verwijder je het heel gemakkelijk en begin je weer opnieuw.

Extra tip: Met de Kruidvat Peel-off Nail Tape maak je het makkelijk voor jezelf. Je brengt deze nageltape in de gewenste vorm aan op je nagel, brengt daarna de nagellak aan en trekt de tape er weer af. Zo maak je gemakkelijk de mooiste vormpjes en figuurtjes!

Ben je blij met het resultaat? Breng dan een top coat aan om je nail art lang mooi te houden. Breng deze top coat elke twee tot drie dagen opnieuw aan. Zo geniet je nog langer van je kunstwerkjes!

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

Hoe word je snel bruin?
close

Next

Je haar kleuren? Zo doe je een allergietest