Kruidvat Blog

16 weken zwanger: de week van de verstopte neus

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Na 16 weken zwangerschap ontwikkelt je kindje zich vrolijk verder. Hij of zij kan nu zelfs al de duim in het mondje stoppen, wat natuurlijk heel schattig is. Jij hebt nog steeds minder kwaaltjes dan in het eerste trimester, maar kunt wel last krijgen van een verstopte neus. Met andere woorden: tijd voor een lang, ontspannen bad!

Je baby in deze week:
Zo groot als een Warmtegevoelige Lepel


Als je baby straks wordt geboren, begint hij of zij meteen te ademen. Nu is dat nog niet nodig, want je kindje haalt alle zuurstof uit jouw bloed. Maar vanaf deze week begint het al te oefenen met ademhalen. Dat doet je baby door vruchtwater in de longen te ‘ademen’ en het er daarna weer uit te duwen.

vergelijkingsafbeelding

Iets anders wat je kindje nu nog niet nodig heeft, zijn de stembanden. Om daar geluid mee te maken, is namelijk lucht nodig. Toch zijn de stembanden nu al helemaal klaar. Je kunt je dus alvast verheugen op het eerste huiltje na de geboorte!

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Heb je weleens gehoord van de zwangerschapsgloed? Dan straal je als nooit tevoren, heb je een mooie blos op je wangen en glanzen je haar en huid. Als je een van de gelukkigen bent, komt die gloed ongeveer deze week tevoorschijn. Dat levert je vast heel wat complimenten op uit je omgeving.

Of je krijgt er juist een symptoom bij, zoals een verstopte neus. Wees niet bang: je hebt geen virus opgelopen. Het komt namelijk doordat er meer bloed naar je slijmvliezen gaat en je hormonen veranderen. Je kunt er zelfs bloedneuzen door krijgen. Om het wat te verzachten, kun je bijvoorbeeld een neusspray op basis van zout of keelsnoepjes proberen.

Tip voor daddy

Als je vrouw of vriendin een verstopte neus heeft, heb jij daar waarschijnlijk ook last van. Niet van een verkoudheid, maar van haar gesnurk ‘s nachts. Haar porren of wakker maken als ze snurkt, heeft niet zoveel zin. Ze kan er namelijk niets aan doen. Daarnaast is het beter als ze haar rust pakt voor jullie baby. Kun je er zelf niet van slapen? Dan zit er helaas niets anders op dan een paar nachtjes op de bank te bivakkeren.

La vie Sanne – Terugkerende energie 

Als het eerste trimester van je zwangerschap erop zit, zit je vaak weer vol energie. Heerlijk! La Vie Sanne laat je in deze video zien hoe dat voelt.

Verwen jezelf met een ontspannen avond

Gebruik je verstopte neus voor een heerlijk avondje voor jezelf. Zo maak je van iets vervelends toch iets fijns. Want wat helpt nu beter om je neus te openen dan een lang, warm bad? Laat de badkuip dus alvast maar vollopen, met Kneipp Goodbye Stress badschuim met eucalyptus bijvoorbeeld. Heb je geen bad? Dan helpt een warme douche met mint-eucalyptus douchegel natuurlijk ook. Breng daarna een verfrissend gezichtsmasker aan en je spa-avond is compleet!

Ben je niet zo’n fan van eucalyptusgeur? Kies dan een andere lekkere badschuim of douchegel uit ons assortiment!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

15 weken zwanger: de week van het smeren
close

Next Article

17 weken zwanger: de week van het vake plasse...