Kruidvat Blog

Nieuw! Kruidvat Pure & Soft, onze eerste klimaatneutrale luier

Natuurlijk en zacht voor je kleintje

Tijd voor een luierwissel? Kies dan voor onze nieuwe Kruidvat Pure & Soft luier. Dit is onze klimaatneutrale luier. Zacht & natuurlijk voor de huid van je kindje en beter voor onze wereld! Meer weten? Lees dan snel door, want hier vertellen we er alles over.

Kruidvat Pure & Soft luiers beschermen én zijn natuurlijk & zacht voor de huid van je kindje

Onze Pure & Soft luier is zacht voor het huidje van je kindje én biedt de vertrouwde bescherming die je van ons gewend bent:

  • De ultrazachte en luchtdoorlatende materialen die in contact komen met de huid van je kindje zijn van natuurlijke origine (suikerriet) en dermatologisch getest.
  • De ultrazachte luier beschermt het gevoelige huidje van je kindje.
  • De luiers zijn ultraflexibel voor een perfecte en comfortabele pasvorm.
  • De luiers beschermen tegen ongelukjes en absorberen goed waardoor ze zorgen voor droge billetjes, zowel overdag als ’s nachts.
  • De luiers bevatten geen lotions, parfums, kleurstoffen* of allergenen**.

Waarom is een klimaatneutrale luier beter voor de wereld?

Kruidvat zet zich in voor een betere wereld voor onze toekomstige generaties. Kruidvat Pure & Soft luiers zijn daar een voorbeeld van. We produceren en transporteren zoveel mogelijk CO2-neutraal. We compenseren ook de CO2-uitstoot tijdens de gebruiks- en afvalfase. In samenwerking met Climate Partner steunen we projecten die ontbossing tegengaan.

Onze Kruidvat Pure & Soft luiers zijn beter voor de wereld:

  • De luiers zijn EU Ecolabel gecertificeerd.
  • Al onze luiers zijn gemaakt met 100% gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit.
  • De absorberende kern bevat FSC-gecertificeerde cellulose wat inhoudt dat de cellulose afkomstig is uit verantwoord bosbeheer.
  • De absorberende kern is natuurlijker van kleur waardoor de impact op het milieu veel kleiner is.
  • De luiers zijn goed beschermd door een verpakking van meer dan 50% hernieuwbare materialen, zoals duurzaam geteeld suikerriet.

En we zijn nog een stap verder gegaan, want de Kruidvat Pure & Soft luiers zijn 100% klimaatneutraal gecertificeerd. Wil je meer weten over wat een klimaatneutrale luier precies is? Ga dan naar Een klimaatneutrale luier, wat houdt dat in?

4 veelgestelde vragen over Kruidvat Pure & Soft luiers

We begrijpen dat onze klimaatneutrale Pure & Soft luiers vragen kunnen oproepen. Daarom hebben we hier de vier meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Vraag 1: De Kruidvat Pure & Soft luier ruikt anders als hij vol zit, kan dat?
Door het gebruik van materialen van natuurlijke origine kan het zijn dat de luier anders ruikt dan je van de Kruidvat luiers gewend bent. Dit heeft echter geen effect op het absorptievermogen van de luier. De Pure & Soft luiers zijn dus net zo betrouwbaar als de reguliere Kruidvat luiers en daarnaast nog duurzamer.

Vraag 2: Lekken de Kruidvat Pure & Soft luiers sneller door dan andere luiers?
Het gebruik van materialen van natuurlijke origine en de natuurlijk gekleurde absorberende kern hebben geen invloed op de Het gebruik van materialen van natuurlijke origine en de natuurlijk gekleurde absorberende kern hebben geen invloed op de kwaliteit van de luier. De luiers zijn van de kwaliteit die je van ons gewend bent.

Vraag 3: Wat is er veranderd aan de absorberende kern van de nieuwe Kruidvat Pure & Soft luiers vergeleken met de huidige Kruidvat luiers?
De absorberende kern van de luier bevat FSC-gecertificeerde cellulose en heeft een natuurlijke kleur. Dit zorgt voor een lagere milieu-impact door het verminderen van de productiestappen in het productieproces. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de luier. De Pure & Soft luiers zijn dus net zo betrouwbaar als de reguliere Kruidvat luiers en daarnaast nog duurzamer.

Vraag 4: Is er meer kans op huidirritatie en luieruitslag bij het gebruik van de Pure & Soft luiers?
Huiduitslag of luierirritatie is in principe onafhankelijk van het merk luiers. Alle materialen van de Kruidvat luiers zijn uitgebreid dermatologisch getest. Vaak heeft luieruitslag te maken met wijziging van voeding, het type lotiondoekjes en de zure, bijtende ontlasting die kindjes krijgen bij het doorkomen van tandjes.

Een betere toekomst voor je kindje

Met de Pure & Soft luier draag je op eenvoudige wijze bij aan een betere toekomst voor je kindje. En dat voor een voordelige Kruidvat-prijs! Proberen? Ga dan nu naar onze webshop en bestel Kruidvat Pure & Soft. De luiers zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m 5.

*in contact met de huid
**Allergenen op de lijst van 28 allergenen van de Europese cosmeticaverordening

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Een klimaatneutrale luier, wat houdt dat in?
close

Next Article

Babyactiviteiten: de leukste dingen om te doe...