BLOG Kruidvat

Kruidvat kraamvragen afl. 3 – Hoe maak je een flesje schoon?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 03/02/2021

Wij hebben het antwoord op al jouw kraamvragen!

Als je voor de eerste keer papa of mama wordt, spoken er veel vragen door je hoofd. Want hoe moet je eigenlijk een luier verschonen? En hoe doe je je baby in bad? Geen nood, wij zijn er voor je. In deze serie beantwoorden we al jouw kraamvragen met in deze derde aflevering het antwoord op de vraag: hoe maak je een flesje schoon?

Je baby’s flesje reinigen

Een flesje geven is een heerlijk genietmomentje voor zowel ouder als kind. Maar na het voeden is het belangrijk om het flesje goed schoon te maken. In deze video zie je wat je hiervoor nodig hebt en hoe je dat doet.

Stap voor stap een fles schoonmaken

Voor het reinigen van het flesje heb je een fles, wat water en een flessenreiniger nodig, zoals de Kruidvat 2-in-1 flessenreiniger.

Hiermee ga je aan de slag:

  1. Spoel het flesje direct na het voeden goed om met koud water uit de kraan.
  2. Haal het flesje uit elkaar zodat je ook de speen goed kun schoonmaken.
  3. Maak de fles schoon met warm water en afwasmiddel. Gebruik hiervoor de flessenreiniger. Dit is een combinatie van een borstel en een sponsje waardoor je zowel grove als fijne vuilresten goed verwijdert. Hiermee kom je ook bij de bodem van de fles. In het handvat zit een speciaal borsteltje waarmee je de flessenspeen schoonmaakt.
  4. Zet de fles en speen ondersteboven op een schone, droge doek. Droog ze niet af, want dan krijg je pluisjes in de fles.

Naast het na elke voeding schoonmaken van de fles, is het ook belangrijk om de fles regelmatig uit te koken. Doe dit sowieso wanneer je de fles voor de eerste keer gebruikt en daarna elke dag tot je baby 6 maanden oud is. Hiervoor neem je een pan en daar doe je de fles en speen in. Vul de pan met genoeg water en breng dit aan de kook met een scheutje azijn. Kook het ongeveer 10 minuten.

Kruidvat beantwoordt al jouw kraamvragen

Heb je meer kraamvragen? Bekijk dan ook de andere afleveringen:

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Is je kind ziek? Zo zorg je goed voor hem of ...
close

Next

Kruidvat kraamvragen afl. 4 – Hoe verschoon j...