BLOG Kruidvat

Kruidvat kraamvragen afl. 11 – Hoe gebruik je een fopspeen?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 07/02/2021

Wij hebben het antwoord op al jouw kraamvragen!

Als je voor de eerste keer papa of mama wordt, spoken er veel vragen door je hoofd. Want hoe moet je eigenlijk een luier verschonen? En hoe doe je je baby in bad? Geen nood, wij zijn er voor je. In deze serie beantwoorden we al jouw kraamvragen met in deze elfde aflevering het antwoord op de vraag: hoe gebruik je een fopspeen?

Wanneer geef je je kindje een fopspeen?

Je baby heeft vaak een grote zuigbehoefte. Een fopspeen kan hierbij helpen. Een speentje biedt troost en geeft je kindje wat rust. In deze video ontdek je alles over het gebruik van een fopspeen.

Wil je weten welke type fopspeen je kunt gebruiken? Ontdek dan hier het verschil tussen een siliconen en rubberen fopspeen.

Tips bij het gebruik van een fopspeen

Er zijn verschillende soorten fopspenen te koop, zoals de Kruidvat Dental fopspenen. Het is belangrijk dat je een fopspeen gebruikt die bij de leeftijd van je kindje past. De leeftijd staat altijd op de verpakking vermeld.

Verder zijn deze tips belangrijk:

  • Kook de speen regelmatig uit. Doe dit als je de speen voor de eerste keer gebruikt en daarna dagelijks tot je kindje twee maanden oud is.
  • Vervang de fopspeen elke zes weken. Controleer daarnaast elke dag of de speen geen scheurtjes, bijtgaatjes of andere slijtage heeft. Als er stukjes losschieten, kan dit verstikkingsgevaar opleveren.
  • Is de speen op de grond gevallen? Spoel hem dan af. Het speentje even in je eigen mond stoppen, is niet hygiënisch. Je brengt de bacteriën uit je mond dan over op je baby. Het is dus beter om de fopspeen even onder de kraan af te spoelen.
  • Een speentje helpt je baby vaak om in slaap te komen. Wanneer je baby slaapt, is het verstandig de fopspeen uit zijn mond te halen. Leg hem naast het hoofdje van je kindje zodat hij hem ‘s nachts makkelijk vindt.
  • Begin op tijd met het afbouwen van het gebruik van een speen. Zorg ervoor dat je kindje zonder speen kan als het melkgebit gaat wisselen. Een speen kan anders effect hebben op het gebit.

Kruidvat beantwoordt al jouw kraamvragen

Heb je meer kraamvragen? Bekijk dan ook de andere afleveringen:

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Kruidvat kraamvragen afl. 10 – Wat heb je als...
close

Next

Kruidvat kraamvragen afl. 9 – Hoe baker je je...