Kruidvat Blog

Sex Talk aflevering 3 – seksspeeltjes

https://youtu.be/phAqCT58fqM

Seksspeeltjes anno 2022

Een onderwerp om rode oortjes van te krijgen, maar zeker niet iets om verborgen te houden. Het imago van seksspeeltjes is door de jaren heen enorm veranderd. In deze blog vertellen Linda en Nynke je alles over seksspeeltjes. Bovendien bespreken ze ook bekende stellingen en taboes over seksspeeltjes en geven ze je nog wat tips over hoe je ze het beste kan gebruiken.

Seksspeeltjes gebruiken met een partner

Het leuke aan seksspeeltjes is dat je ze zowel in je eentje als met een partner kan gebruiken. Maar hoe introduceer je een speeltje? En wat nou als je partner het gebruik van speeltjes niet leuk vindt? Een speeltje introduceren is best spannend. Het kan voorkomen dat je partner het niet fijn om toys te gebruiken. Het is belangrijk om zo’n gesprek open in te gaan en erachter te komen waarom je partner geen behoefte heeft aan een extra speelmaatje. Als je partner je vertelt waarom hij of zij liever geen speeltje gebruikt kan je je daar in de toekomst meer op instellen. Je kunt op jouw beurt wel aangeven wat je zelf fijn vindt aan het speeltje en dat je een speeltje bijvoorbeeld niet ziet als vervanging voor je lover.

Seksuele verlangen en seksspeeltjes

Iedereen heeft een andere seksdrive en het toevoegen van iets spannends, zoals een seksspeeltje, aan je seksleven kan zeker meehelpen aan je dagelijkse seksuele verlangen. Een seksspeeltje kan ervoor zorgen dat je meer controle hebt over je eigen seksuele opwinding. Een positief gevolg van het gebruik van sextoys dus.

Maar een speeltje kan er ook voor zorgen dat je misschien eerder geneigd bent om voor een snel orgasme te gaan, zonder dat je heel erg bezig bent met opwinding. In dat geval kan zo’n speeltje weer wat negatiever zijn voor je seksuele verlangen en beleving. Ga vooral zelf in de weer en probeer uit te zoeken wat je fijn vindt en hoe je jouw seksuele beleving wilt invullen.

Hoe maak en houd je seksspeeltjes schoon?

Het is enorm belangrijk om je speeltjes goed schoon te houden. Een beetje water is al een goed begin, maar om ze echt hygiënisch schoon te krijgen kan je het beste een desinfecteerspray gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor sextoys. De spray van Satisfyer is bijvoorbeeld een hele handige, maar bijna alle erotische merken verkopen goede schoonmaakproducten voor je seksspeeltjes. Het is zeker de investering waard!

Verschillende seksspeeltjes voor vrouwen

We zeiden het in de intro al even, maar het imago van de seksspeeltjes is enorm veranderd. En daarmee ook het aanbod. Er is ongelofelijk veel te koop. Van dildo’s tot vibrators en van solo- tot koppelspeeltjes. Wij lichten een paar vibrators voor je uit:

  1. De Power Wand
  2. Inwendige vibrators
  3. De Satisfyer

De Power Wand

De Power Wand is een vernieuwde, kleinere versie van de misschien wel bekende Magic Wand. De Power Wand van Kruidvat is het kleinere, stekkerloze zusje die perfect is voor zowel de wat meer ervaren types als de beginners. De vibrator is bedoeld voor clitorale stimulatie. Hij ligt goed in je hand en is daardoor makkelijker erbij te pakken dan haar grote voorgangster. En omdat de vibrator van oorsprong een massageapparaat is kan je haar over je hele lichaam gebruiken voor wat extra stimulatie.

Inwendige vibrators

Naast vibrators die bedoeld zijn voor clitorale stimulatie bestaan er ook vibrators die inwendig kunnen stimuleren. Ook hier zijn heel veel verschillende vormen en maten van te verkrijgen. Zo heb je vibrators die wat rechter of wat krommer lopen, of juist wat dikker of langer zijn. Je hebt ook inwendige vibrators met een extra clitorale stimulatie, zodat je zowel aan de buiten- als de binnenkant gestimuleerd kan worden. Ga vooral op onderzoek uit en kijk wat voor jou de beste optie is.

Satisfyer

Misschien wel met afstand de meest populaire toy van dit moment: de Satisfyer. Vooral bij de jongere dames is deze luchtdrukstimulator erg in trek. Dit speeltje is voor uitwendig gebruik. Het is geschikt voor alle vrouwen, maar als je nu tot de groep behoort die niet zo heel gemakkelijk een orgasme kan krijgen dan is dit speeltje misschien wel de uitkomst. De Satisfyer staat er namelijk om bekend je snel naar een hoogtepunt te krijgen. Superfijn als je nog in een ontdekkende fase zit of als klaarkomen via andere stimulatie gewoon wat lastiger voor je is.

Zijn seksspeeltjes taboe?

Seksspeeltjes hebben lang een geheimzinnig bestaan geleid. Vooral omdat er vroeger vooral naar werd gekeken als iets wat alleen in de porno werd gebruikt. Dat is gelukkig allang niet meer zo. Seksspeeltjes zijn veel mooier, compacter en gebruiksvriendelijker geworden voor allerlei soorten vrouwen en hun seksuele beleving. Je hoeft je als beginner niet meer druk te maken over hoe je aan de slag moet met zo’n enorme Magic Wand en waar je hem moet opbergen. Je kan rustig beginnen met een discreet en compact ‘instapmodel’.

Daarbij is het (anoniem) aanschaffen van speeltjes ook een stuk toegankelijker dan vroeger. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer naar de sexshop voor een speeltje. Je kan het anoniem en discreet bestellen vanaf het internet.

Gebruik je een seksspeeltje alleen om je seksleven te verbeteren?

Een seksspeeltje kan op heel veel verschillende manieren je seksleven verrijken. Of het echt je seksleven verbetert is voor iedereen persoonlijk. En seksspeeltje kan ervoor zorgen dat je op een andere manier omgaat met de seksuele situatie waarin je verkeerd. Doordat je actief bezig bent met het seksspeeltje kan je nieuwe stimulerende ervaringen krijgen en op die manier je seksleven misschien wel verbeteren.

Tips voor jou en je seksspeeltje

We sluiten af met nog een paar belangrijke tips:

  1. Bedenk goed wat voor seksspeeltje je wil gebruiken. Zoek op het internet en gebruik alleen datgene waar jij je fijn bij voelt.
  2. Word eerst zelf bekend met je seksspeeltje voor je hem aan een ander introduceert. Zo kan je ook bij je bedpartner aangeven hoe jij het gebruik het prettigst vindt.
  3. Maak je seksspeeltje na gebruik goed schoon.
  4. Geef je seksspeeltje een eerlijke kans en gebruik hem eerst een paar keer voor je een oordeel velt.
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Keuzehulp bij stressmomenten en slapen
close

Next

Dit kun je het beste eten bij buikgriep